Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Şubat 2014 15:44

Bahçeli, 'Ayrışmaya değil kardeşliğe ihtiyacız'

Bahçeli, Türkiye'nin ayrışmaya değil, birliğe ve kardeşliğe ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Bahçeli, 'Ayrışmaya değil kardeşliğe ihtiyacız'
MHP Genel Başkanı, devlet Bahçeli, bahçeli'den açıklama, bahçeli'den kardeşlik vurgusu,

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Atkaracalar ilçesindeki seçim irtibat bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin yargıyı eline geçirmeye çalıştığını öne sürdü. "Toplumda adaletsizlik yaygınlaşırsa onunla mücadele edecek olan yargıdır" diyen Bahçeli, "Dolayısıyla yargı bağımsızlığı önemlidir. 11 yıl iktidarda olan bir siyasi parti yasamayı, yürütmeyi elinde tutarken, niçin yargıyı eline almak için çalışır?" diye sordu.
Bahçeli, 2010'daki referandumda iktidarın bazı planları olduğunu iddia ederek, şöyle konuştu: "Referanduma gidildiğinde bu iktidarın 2 gizli gündemi olmuştur. Birincisi, Anayasa'nın yapısı ve sayısını değiştirmekti. İkincisi ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunu (HSYK) yapılandırmaktı. Yasama ve yürütmenin yanında yargıyı da eline geçirme planıydı. MHP, bu günleri tahmin ederek referanduma 'hayır' dedi. Bu iki müessesenin yeniden yapılandırılmasındaki gaye, 17 Aralık'ta patlayan durumun önlenmesi amacıylaymış. 17 Aralık sabahı bir savcının kolluk kuvvetleriyle 4 bakanın çocuklarının evine operasyon yapılması, AKP'yi telaşa sürükledi. Kutunun içinde milyonların, para sayma makinelerinin bulunması, telaşa sürükledi. 2010 yılındaki Anayasa değişikliğinin bugünler için hesaplanmış olduğu anlaşılıyor. Şimdi yolsuzluklar her tarafa yayılınca hakimlere baskı yapıyor. Anayasa'ya ne yapacağı belli değil. Savcıları kıyıyor, kara kışta emniyet güçlerini oradan oraya gönderiyor. Arkasından 'yargı bana darbe yapıyor' diyor. Sen hırsızlığın önünü kapatmak için her türlü oyunu yapmışsın, sonra 'yargı bana darbe yapıyor' diyor. Niye korkuyorsun? Yargıyı göreve davet et. AK Parti'nin akına yakışır şekilde kendini akla."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üslubunun ülkeyi ayrışmaya sürükleyeceğini öne süren Bahçeli, "Bir zamanlar kahvehaneler, camiler ayrıydı. Başbakan'ın bu üslubu Türkiye'yi oraya taşır. Türkiye'nin ayrışmaya değil, birliğe, kardeşliğe ihtiyacı var. Ayrışmaya son vermemiz, birbirimizi sevmemiz lazım. Memleket adaletsizlik, açlık içinde kıvranmamalı" ifadesine yer verdi.
 Bir bakanın oğlunun evinden 1 milyon lira çıktığını savunan Bahçeli, şöyle devam etti: "Bir bakan oğlunun evinde harçlık olarak beklettiği parayı, Atkaracalar'daki tüm gençler telaffuz edemez, bu gençler ortaya koysanız, saymasını bilemez. Şimdi bir de 'tape' denilen bir şey çıktı. Daha evvel bilen var mıydı? Meğersem hakim ve savcıların dinleme amaçlı kayda aldığı şeylermiş. Sayın Başbakan, bunları görerek, duyarak... Neyden çekiniyorsun? Savcılardan, polislerden ne istiyorsun? Böyle bir durumda yargı da tükenirse Türkiye felakete düşer. Bu nedenle bu seçimleri fırsat bilmeliyiz. Bu, böyle giderse Türkiye sıkıntılı günler yaşar. Sokaklar karışır, sokak çatışmalarına bir de bölücülük eklenirse neler olur? Bunları bugünden düşünmemiz lazım. Sokak yerine demokrasi içinde düşünmemiz lazım. Bunun yöntemi de seçimdir. Bu seçimde iktidarı uyarmamız lazım. Bundan sonra cumhurbaşkanlığı, daha sonra da genel seçim var. Aziz vatandaşlar, önümüzde 3 önemli olay var. Sandığa gittiğimizde AKP'yi uyarmamız lazım."
"AKP'nin 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' şarkısını kaldırması gerekli" diyen Bahçeli, "Şu kasetlerden 'birlikte yürüyelim' şarkısı çıksın artık. İçinizde AK Parti'li olup da 2002'den bu yana geliri artan var mı? Çoluğun, çocuğun rızkını çıkartacak bir iş kurabildiniz mi? Bir yuva kurmaya imkan bulabildiniz mi? Alayını Bilal yapmadı mı? Bilal'ın işi var, düğünü yaptı, villalarda oturuyor. Sen neredesin, kendine sor. Bilal kadar benim de hakkım var de. O sebepten dolayı bu seçimi hep beraber değerlendirmeliyiz" ifadesini kullandı Açılışın ardından Kurşunlu ilçesine geçen Bahçeli, belediyenin itfaiye binasının temel atma törenine katıldı. Halka hitap eden Bahçeli, bir yıllık gazetelerin küpürlerinden oluşan sergiyi gezdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...