Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ocak 2014 11:08

Bahçeli, 'Hiç kimse sabrımızı sınamaya kalkışmamalıdır'

Bahçeli, Esenyurt'taki MHP seçim irtibat bürosunda meydana gelen silahlı kavgaya ilişkin, 'Hiç kimse sabrımızı sınamaya kalkışmamalıdır' dedi.

Bahçeli, 'Hiç kimse sabrımızı sınamaya kalkışmamalıdır'
mhp lideri, devlet bahçeli, esenyurt, mhp seçim birosu, silahlı saldırı,

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, dün İstanbul Esenyurt MHP İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı sırasında "azılı ve bölücü katiller tarafından alçakça, kalleşçe ve kahpece bir saldırı" düzenlendiğini belirtti. Saldırganların ellerine aldıkları taş, sopa, bıçak ve silahlarla aziz dava arkadaşlarını hedef alarak ortalığı kana buladığını ifade eden Bahçeli, şunları kaydeti: "İnsanlıktan zerre kadar nasibini almamış dağ tecrübeli şehir eşkıyaları yine ölüm saçmış, yine vatan ve millet sevdalılarını can evinden vurmuştur. Esenyurt'taki hain ve vahşi saldırıda bir dava arkadaşımız şehit düşmüş, beş dava arkadaşımız da yaralanmıştır. Üzüntümüz çok büyük, acımız tarifsiz ve kelimelere sığmamaktadır. Ömrünü davasına adayan ruhu soylu, kalbi temiz, alnı açık, başı dik merhum ülküdaşımız Cengiz Yücel Akyıldız'ı kaybetmenin derin sızı ve kederi hepimizin yüreğine hançer gibi saplanmıştır.
Bir arkadaşımızın şehit olmasına, beş arkadaşımızın yaralanmasına sebebiyet veren kanlı eylem her yönüyle aydınlatılmalıdır. Bir arkadaşımızın şehit olmasına, beş arkadaşımızın yaralanmasına sebebiyet veren kanlı eylem her yönüyle aydınlatılmalıdır. Başbakan Erdoğan ve hükümeti Milliyetçi Hareket Partisi'ne namlu çeviren kiralık katillerin peşine düşmeli ve derhal yakalamalıdır." Saldırının aynı zamanda demokrasiyi, kardeşliklerini, Türk siyasetini hedef aldığını vurgulayan Bahçeli, açıklamasında, "İhtiyaç doğarsa, millet ve memleket uğruna ne can vermekten, ne bedel ödemekten korkmayız, çekinmeyiz, kenara çekilmeyiz. Fakat hiç kimse, hiçbir odak, hiçbir kesim, hiçbir provokatör sabrımızı sınamaya, dayanıklılığımızı test etmeye kalkışmamalıdır" ifadelerine yer verdi. Bu arada, olaya ilişkin 1'i çocuk, 4 kişi gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyet yetkilileri, silahlı kavganın siyasi değil asayiş olayı olduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...