Tgrt Haber
01 Mart 2019 17:23

Bahçeli:Türkiye’miz tarihi bir sürecin tam ortasında

Türkiye'nin tarih bir sürecin içerisinde olduğunu belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu sürecin 31 martta tamamlanacağını söyledi.

Bahçeli:Türkiye’miz tarihi bir sürecin tam ortasında
devlet bahçeli

MHP Genel Başkanı Bahçeli:"Türkiye’miz tarihi bir sürecin tam ortasında, makûs talihini kökten değiştirecek, sürekli ihsas ve işaret edilen malum tehditleri temelinden bertaraf edecek bir dönemin içindedir. Ya bu devran dev bir doğruluşla geleceğe uzanacak ya da heba olarak ufalanıp gidecektir."

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

-"Türk milleti meşru ve muazzam iradesiyle yönetim sistemini değiştirmiştir. Bu müessir değişiklik ülkemizin övüncü olmuş, önünü açmış, prangalarını sökmüş, muhtemel risk ve tehlikeleri en aza indirmiştir. Çok şükür Türkiye diriliş, toparlanış ve yükseliş kulvarına girmiştir."

-"Türkiye 9 Temmuz 2018’de resmen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş sağlamıştır. Bu kapsamda yeni hükümet sistemi tam 236 gündür faaldir, hakimdir ve hadimdir. Bu yeni sistemin istikrar ve güvenli bir şekilde devamı ise hem beka meselesi hem de milli bir gayedir" dedi.

-"27’nci Dönem TBMM’nin süresi 2023 yılında dolacaktır. 31 Mart 2019’da yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinden sonraki beş yıllık süre de 2024 yılında tamamlanacaktır. Anlaşılacağı üzere, bütün yollar Cumhuriyet’in yüzüncü yılına çıkmaktadır."

-"Hedef bellidir, niyet halistir, akıbet inşallah hayır olacaktır."

-"Türkiye’yi 2023’e taşıyacak muazzez irade ve itibarın adı Cumhur İttifakı’dır. Kaynağını milli duruştan, kararını milli iradeden, kavlini Cumhuriyet’in birikimlerinden alan bu ittifakın 31 Mart 2019’da, 24 Haziran Seçiminde aldığı desteğin gerisine düşmemesi yegâne amaçtır."

-"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tartışmaya açılmaması, milli bekamız üzerindeki zalim hesapların gerçekleşmemesi için 31 Mart eşiğinin sağ salim, güvenli, demokratik ve kalıcı bir şekilde aşılması şarttır, akut bir ihtiyaçtır."

-"31 Mart’ta beklenen olmasa da hedeften sapma yoktur, vazgeçmek yoktur, dönmek yoktur, milli yeminleri çiğnemek asla olmayacaktır."

 

Detaylar birazdan...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...