Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ekim 2021 10:37

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na Demirtaş tepkisi: Cesaretin varsa şehit babalarına sor

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli, "Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala neden hapiste?" diye soran Kemal Kılıçdaroğlu'na teröristlerin yanında durduğu gerekçesiyle tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik tehditlerini de vesayetçi bir yaklaşım olarak değerlendiren Bahçeli, son dönemde Ege ve Doğu Akdeniz'de NATO üyelerinin kendi aralarında imzaladığı anlaşmaları ise "NATO içinde Türkiye'ye karşı siper kazılmakta, Türkiye tehdit edilmektedir" sözleriyle eleştirdi.

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na Demirtaş tepkisi: Cesaretin varsa şehit babalarına sor
mhp,devlet bahçeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun terör davalarından tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın hapiste olma sebebini sorgulamasını eleştirip, "Cesaretin varsa şehit analarına, şehit babalarına sor" dedi. Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yaptığı çağrının tehdit ve vesayetçi bir yaklaşım olduğunu belirten Bahçeli, NATO'daki Türkiye karşıtı iş birliklerine ise "Açık açık söylüyorum; NATO içinde Türkiye'ye karşı siper kazılmaktadır. Ege ve Doğu Akdeniz'de mayın döşenmektedir. Türkiye'ye gözdağı verilmektedir. Türkiye tehdit edilmektedir. Alayına birden hodri meydan diyoruz" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Zillet İttifakı havanda su dövmüş, Cumhur İttifakı milletle kenetlenmiştir. Cumhur İttifakı çiftçi dostu, Cumhur İttifakı esnaf sevgisi ile doludur.

VERGİ REFORMU ÇAĞRISI

Dar gelirli vatandaşlarımızı, asgari ücretle geçinen milyonlarca kardeşimizi, üreten insanlarımızı boğmayacak, daraltmayacak bir vergi sistemi kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Herkesin gelir gücüne göre vergi ödediği adil bir sistem esas olmalıdır. Verginin üretim ve istihdam üzerindeki etkisi ile sosyal yönü birlikte değerlendirilmelidir. Vergi sistemi dinamik bir yapıya kavuşturulmalıdır.

Millet ne istiyor ise onu yapacağız. Çünkü biz Cumhur İttifakı'yız. İstismarcılara izin vermeyeceğiz. İnkarcılara pirim vermeyeceğiz. İhanetin belini kıracağız. 

Siyasi kriz çıkarmakla meşgul olan siyasi partiler milletimiz tarafından not edilmektedir. Ortada bir kriz yoktur. Olsa da bundan memnun olamayız. Cumhur İttifakı'nın bir ortağı olarak hesap vermemiz gerekiyorsa bunu da seve seve veririz. Biz krizlerin ortağı değil, insanımızın ortağıyız. Cumhur İttifakı'nın yılmaz ortağıyız.

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na Demirtaş tepkisi: Cesaretin varsa şehit babalarına sor
MHP lideri Devlet Bahçeli'den grup toplantısında önemli mesajlar

Bir süredir İstanbul'un bazı ilçelerinde kağıt toplayıcı kardeşlerimiz ile ilgili istenmeyen şeyler yaşandığını görüyoruz. Bunu da Kılıçdaroğlu'nun kaşımaya çalıştığını görüyoruz. Kılıçdaroğlu garibanın yanında olduğunu söylüyor. Buna kendisi bile inanmıyor, kimseyi de inandıramıyor. Çalışanın iyisi kötüsü olmaz. Rızkın iyisi kötüsü olmaz. Kağıt toplayıcı kardeşlerimizi rahatlatmak değil, daha insani şartlarda çalışmalarını sağlamaktır. Kılıçdaroğlucahilce konuşup gafilce hareket edeceğine öncelikle kağıt toplayıcı kardeşlerimizin kaynağına inmelidir. Biz bunun derinliğini 2010 yılında görümüştük. Okulsuz her köye bir okul kampanyası başlatmıştık.

KILIÇDAROĞLU'NA KAVALA VE DEMİRTAŞ TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu'nun sözü kaymak tabakanın sözüdür. Bu zihniyet sahipleri sırça köşklerde samanlık türküsü söyler. Kılıçdaroğlu ve İP'çi yoldaşları garibanın değil, gaddarların, bölücülerin yanındadır. 

Kılıçdaroğlu millet adına adalet istediğini açıklamış, sonunda da hainlerin isimlerini peş peşe sayarak ifşa etmiştir. Kavala ve Demirtaş neden hapiste demiş? Kavala Sorosçu'dur. Demirtaş ise teröristtir. Cesaretin varsa bu soruyu şehit babalarının gözlerine de bakarak sor.

BÜROKRATLARA TEHDİT MESAJI

Kılıçdaroğlu ne oldu? Heyben doldu mu? Senin hukuka bakışın bu mu? 18 Ekim'den sonra sorumlusunuz demek mi istiyorsun? Bu tedhit mesajı vesayetçi bir yaklaşımdır. 

CHP lideri bürokratlara değil İBB Başkanı'na sahip çıkmalı, onu fazla boş bırakmamalıdır. Gezmediği, gitmedi yer kalmadı. Bu belediye başkanının il il, ilçe ilçe gezme amacı nedir?

"NATO İÇİNDE TÜRKİYE'YE KARŞI SİPER KAZILIYOR"

Yunanistan Fransa ile stratejik iş birliği anlaşması imzalamış, buna göre taraflardan biri saldırıya uğradığında diğeri askeri yardımda bulunması tasdik edilmişti. Bu anlaşma NATO'nun dokusuna, doğasına karşı ittifak hamlesi değil midir? Hem NATO üyesi olup hem de mikro ölçekte savunma ve güvenlik anlaşması imzalamak kime mesajdır? Bu sinsi bir anlaşmadır. NATO Genel Sekreteri'nin bu anlaşmayı cılız bir şekilde eleştirmesi cılız ve yetersiz bir tepkidir. 

ABD ile Yunanistan, ikili savunma iş birliği anlaşmasını 5 yıl daha uzatmışlardır. Bu anlaşma ile Trakya'dan Girit'e kadar kara, hava ve deniz üsleri ABD'nin askeri faaliyetlerine açılacaktır.

Açık açık söylüyorum; NATO içinde Türkiye'ye karşı siper kazılmaktadır. Ege ve Doğu Akdeniz'de mayın döşenmektedir. Türkiye'ye gözdağı verilmektedir. Türkiye tehdit edilmektedir. Alayına birden hodri meydan diyoruz.

Bu jeopolitik bir kumardır. Yunanistan dış politikasını askeri ve agresif bir hale getirmenin peşindedir. ABD dostluk ve müttefiklik ile bağdaşmayan her ağın içindedir.

SURİYE'YE OPERASYON

Irak'ın kuzeyi ile Suriye'nin kuzeyi mutlak suretle temizlenmelidir. Terör saldırıları son bulmalıdır. Türkiye tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyadır. Sınır ötesi bir operasyonla teröristlerin etkisiz hale getirilmesi mukaddes bir görevdir. CHP yönetiminin aklı bu işlere ermez, kafası basmaz, ufku almaz. Onlara göre terörle mücadele değil, müzakere yapılamlıdır. Madem teröristler sınırlarımızdan çıkmıyor, onları söküp atmak bizim bekamızdır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...