Tgrt Haber
29 Haziran 2022 17:30 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 19:42

Son dakika! Devlet Bahçeli'den Madrid Mutabakatına övgü: Milli bir başarıdır

Son dakika haberi: Dünyanın konuştuğu ve Türkiye'ye methiyelerin dizildiği Madrid Mutabakatına bir övgü de MHP lideri Devlet Bahçeli'den geldi. Bahçeli, "Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın Dışişleri Bakanları eliyle imza altına alınan muhtıra metni, ülkemiz lehine stratejik bir kazanım, milli bir başarıdır" ifadelerini kullandı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Devlet Bahçeli'den Madrid Mutabakatına övgü: Milli bir başarıdır
Devlet Bahçeli,MHP,NATO,Türkiye,İsveç,Finlandiya

İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılan NATO Zirvesi kapsamında, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenber dörtlü görüşme formatında bir araya geldi.

"STRATEJİK BİR KAZANIM, MİLLİ BİR BAŞARIDIR"

Bu görüşmeyi müteakiben bahse konu toplantıda hazır bulunan üç ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının nezaretinde, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreci hakkında üçlü memorandum imzalandı.İmzalanan memoranduma övgüler yağdıran Bahçeli, " Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın dışişleri bakanları eliyle imza altına alınan (10 maddelik) muhtıra metni ülkemiz lehine stratejik bir kazanım, aynı şekilde milli bir başarıdır.Madrid'de gerçekleşen dörtlü zirvede Türkiye'nin güvenlik endişeleri giderilmiş; haklı tezleri, meşru teklifleri, terörle mücadele kararlılığı tasdik ve tescil edilmiştir.Kaldı ki, terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede tam bir dayanışma ve işbirliği iradesi gösterilmesi hususunda görüş birliği sağlanmıştır" diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...