Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 May 2022 17:59 - Güncelleme : 29 May 2022 20:07

Son dakika! Bahçeli'den muhalefete Atatürk Havalimanı tepkisi: Burada yıkım yok, ihya ve inşa var

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli, İstanbul’un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları - Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Fidan Dikim Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Bahçeli Atatürk Havalimanı'na ilişkin, "Yıkım yok, inşa ve ihya var" dedi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
"Atatürk Havalimanı'nda yıkım yok, inşa ve ihya var"
Devlet Bahçeli,İstanbul,Atatürk Havalimanı
"Atatürk Havalimanı'nda yıkım yok, inşa ve ihya var"

MHP lideri Devlet Bahçeli, İstanbul'un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Fidan Dikim Töreni'nde konuştu. Bahçeli 'Atatürk Havalimanı yıkılıyor' iddialarına da, "Atatürk Havalimanı'nda yıkım yok, inşa ve ihya var" sözleriyle cevap verdi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

Sayın Cumhurbaşkanım, aziz İstanbullular, ne güzel de söylemiş Necip Fazıl;

Her şafak Hisarlarda oklar çıkar yayından
Hala çığlıklar gelir Topkapı Sarayından.
Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar;
Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar...

Gecesi sünbül kokan
Türkçesi bülbül kokan,
İstanbul,
İstanbul...

İstanbul'un Fethinin 569. yılında, hem Fethin hem Atatürk Millet Bahçesi'nin ilk fidan dikim töreninde olmaktan gurur duyuyorum. Minareleri şahadet parmağı gibi gökkubeye uzanan İstanbul onurumuzdur. İstanbul'un manevi sireti maddi suretiyle iç içe geçmiştir. İstanbul kader ortaklığın kalpgahıdır. Tarihin nabız atışı her yerden işitilmektedir.

İnsan bu dünyada bahtiyar olmak isterse İstanbul'u ihmal etmemlilidir. Memnuniyetle ediyorum ki uzun yıllar hasretin ve vuslatın buluşma noktası olan Atatürk Havalimanı yeşil bir örtüyle kaplanacaktır. Günün yorgunluğu, stersi bu vesile ile tasfiye edilecektir. 145 bin 500 ağacın dikilmesi insana hürmetin sonucudur. Millet Bahçesi gönülleri, umutları ve hayalleri buluşturacaktır.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA İHYVA VE İNŞA VARDIR

Bize göre millet bahçesi kucaklaşmasının adresidir. Milli birlik ve kardeşlik ruhu kenetlenecektir. İki yüzlü siysetçilerin estirdiği yalan rüzgarının tam tersine Atatürk Havalimanı'nda yıkım yoktur. İhya ve inşaa faaliyeti vardır. Atatürk isminin silinmesi kimsenin aklına gelmemiştir. Bunların işi gücü fitne fesattır.

Doğu ve Güneydoğu'da hendek kazıp çukur açtılar, çok şükür çukurlara hain emelleri ile birlikte gömüldüler. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye'yi geçemezler, İstanbul'u teslim alamazlar. Yolumuz Kızılelmadır.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ ZİLLET DEĞİL CUMHUR TAYİN EDECEKTİR"

Atatürk Havalimanı'nın çehresinde eylem yapanlar, mağlup ve mahçup olmaktan kaçamayacaklardır. Duruşumuzu 'zulüm 1453'te başladı' diyenler idrak edemez.

Gezi Parkı kalkışmasında ağaçların söküldüğünü iddia eden müfteriler şimdi on binlerce ağacın dikilecek olmasından, çevreyi güzelleştirme gayretlerinden rahatsızdırlar. 4 ağaç değil kriz çıkarma hevesi, Türkiye'yi yönetilemez hale getirme arayışıdır. Gezi'de cevabını milletten aldılar, 6-8 Ekim'de ihanetlerinin bedelini ağır şekilde ödediler, Doğu ve Güneydoğu'da isyana kalkıştılar, çok şükür açtıkları çukura gömüldüler. 15 Temmuz'da dış bağlantılı FETÖ'cü hainlerle üzerimize geldiler, Türk milletinin haşmet ve asaletiyle ezildiler ve yenildiler. Hangi tuzağı kurarlarsa kursunlar Türkiye'yi geçemezler, İstanbul'u teslim alamazlar, iman setini aşamazlar. Yolumuz kızılelmadır, ülkemiz süper güç, Türkiye'ye ulaşmak yakın hedefimiz Cumhuriyetin 100. yıldönümünde yeni bir demokrasi zaferiyle tarihi yürüyüşümüze devam etmektir. Kökleri yabancı başkentlerde gövdeleri siyasette bulunan devşirmeler, milletimizin hissiyat ve özlemlerine ket vuramayacaktır. Buna en başta sizler izin ve icazet vermeyeceksiniz. Türkiye'nin geleceğini zillet değil cumhur tayin edecektir.

Müfsidler, yerli müstemlekeciler ne istikbalimize ne de istikbal haklarımıza ambargo koyamayacaktır. Bunların amacı destek değil köstek, millet değil zillettir. Amaçları hizmet değil hezimete davetiye çıkarmaktır. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin İstanbul'a nefes verecek olmasından uykuları kaçanlar şaşkındır. Helalleşmekten bahsedip kavga moduna dümen kıranlar, kifayetsiz muhterisler varsın huzursuz olsun. Çok şükür onların huzursuzluğu ve mutsuzluğu Türkiye'nin hayrına ve aydınlık yarınlarıdır. Bakanlığın kapılarını zorladılar, utanmadan sıkılmadan bürokrasiyi tehdit ettiler tutmadı. Kaderin üstünde kader bir kez tecelli edecek nitekim iftira siyaseti kaybetmeye her zaman olduğu gibi yine mahkum hale düşecektir.

''GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER''

Hakikatin sesini bastıramazlar, halkın iradesini batıramazlar. Hiçbir vatandaşın İstanbul'un bugünkü dramı, ızdırabı, yürek sızısına bakarak ecdad yadigarı bu kutlu şehrimizin sahipsiz ve çaresiz olduğunu zannetmesin. Sel olunca denize, deprem olunca kayağa, kar yağınca balığa gidenler, demokratik hesap vakti geldiğinde İstanbullu kardeşlerimin tokadını arkasına yiyecekler, elbette geldikleri gibi gidecekler. Haksızlık karşısında susmayacağız. İstanbul'un yıllarını gasp edenlere sessiz kalmayacağız. Onların oyunlarını hep beraber bozacağız. Bu cesaret bizde var. Bu irade bizde var. Bu kararlılık bizde var. Bu adanmışlık bizde var; çünkü arkamızda cumhur var, millet var, tarih var, fethimizin kutlu mirası var.

Adalet mülkün temelidir muhakkak suretle yerini bulacaktır. Türkiye'nin büyüme, yükselme, yük ve kudret kazanma hedefinin önüne hiç kimse geçemeyecektir. Sadağından çıkan ok Allah izni milletin takdiriyle hedefine varacaktır. Atatürk Havalimanı'nın çevresinde eylem yapanlar, ellerine tutulmuş kaos senaryolarını tedavüle sokmak için fırsat kollayanlar, mağlup ve mahcup olmaktan kaçamayacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanım Allah imhal eder ancak ihmal etmez. İnancımız, gücümüz ve güvencemiz budur.

Ne mutlu ki efendimizin övgüsüne mazhar olmuş kutlu ecdadımız vardır. Ne mutlu gibi dünyanın pırlantası İstanbul'u fetheden neferler, manevi önderler, Fatihimizin asırlar geçse de namı yürümektedir. Mukadderat künhümüzdür, la galibe illallah, yani Allah'tan başka galibin olmadığının şaheseri İstanbul'dur. Fetih yalnız yapılışla olmaz, askeri hareketle olmaz, devrin üstün silah teknolojisiyle erişmekle gerçekleşmez. Fetih her şeyden önce gönül seferi, bir iman ve adalet seferberliğidir. Kalemsiz, kelamsız, duasız, sevdasız, merhametsiz, haksız bir fetih bizim tarih sayfalarımızda hiç görülmemiştir.

"İSTANBUL'UN FETHİ SIRADAN BİR ASKERİ BAŞARI DEĞİLDİR"

569 yıl önce yankısı hala geçmeyen, yası hala bitmeyen fetih hareketiyle yeni bir çağın kapıları açılmıştır. Bu muazzam gelişme üzerimizde yaşadığımız topraklara Türk ve İslam mührünü vurmuştur. Türk Milleti Bizans'a indirdiği kamçı darbeleriyle dünyayı sallamış, kıtaları titretmiş, bundan mülhem ortaya çıkan artçı sarsıntıları günümüze kadar ulaşmıştır. İstanbul'un fethi sıradan askeri başarı değildir.

Her fetih hamlemizde görünen ordularımız kadar görülmeyen manevi muhafızlarımız hamd olmuştur. Ve hamdolsun Bizans'ın surları top ve iman gücüyle delinmiştir. Asker kılıç sallamış, top atmış, Allah dostları tesbihatla halishane, niyazla dua etmiştir. Dökülen toplar, denize sürülen atlar, karadan yürütülen gemiler, Yedikule'den Haliç'e kadar mevzilenen kahraman neferler Fatih'imizle birlikte sadece Bizans'ın değil onun varlığında temerküz etmiş batılın kalbine hançer gibi indirmiştir. Askeri ve siyasi tüm hazırlıklar en ince detayına kadar hesaplanmış, Allah'ın inayetiyle surların burcuna sancak çekilmiştir. İstanbul'a giren kutlu ecdadımız çürümüz Bizans'ı kurumuş yaprak misali savurup atmıştır. Fetih Ertuğrul Gazi ile yüzyıllar öncesinden başlayan jeopolitik atılımın ve stratejik büyüme ülküsünün zirveye yükseldiği çok önemli hamlenin adıdır.

AVRUPA'DA DALGA DALGA DÜŞMANLIK YAYILDI

İstanbul'un Türkler tarafından sahiplenilmesi aynı zamanda köklü milli şuurun taşındığı verasetin ifadesidir. Büyük Türk Milleti barış, huzur ve hakkaniyet arayan insanlık için adalet ve müşfik yönetimin simgesi haline gelmiştir. Bu hasletler sonraki yıllarda Osmanlı barışı ismiyle tamamlanacak olan hakkaniyet ve insaniyetle saygı esasına dayanan birlikte yaşama projesi olmuştur.

Karşılıklı tahammül, işbirliği, saygıyla dayalı bu beşeri düzen yüzyıllar boyu aziz ecdadımızı kurtarıcı olarak gören üç kıtadaki mazlumların özlemleri olmuştur. Bizim için fetih günü haçlı zihniyeti için asla unutamadığı bir sarsıntı ve kaybın başlangıç noktasıdır. Bu tarihten sonra Avrupa'da Türk ve İslam düşmanlığı dalga dalga yayılmıştır.

TARİHİ DERS

Fetihten 569 yıl sonra Türk İslam izlerini örterek İstanbul'u Konstantiniye'ye, Ayasofya'yı kilise, vatanımızı Bizans toprağı yapmaya çalışan utanmazların karşılarında büyük Türk milleti fetih ve taarruz bilinciyle sonuna kadar duracaktır. Bugün karşımıza çıkan küresel tuzak, bölgesel oyunların başlangıcı 1453 yılından başlayan süreçte aramak yanlış olmayacaktır. Bu tarih intikam duyguların nefretle karışarak Türk ve İslam dünyasına yüzyıllardır sürecek husumetin, önyargıların ivme kazandığı bir süreçtir. Fetih ruhu bugün tahribine çalışılan milli birlik ve beraberliğimizin devamında hepimiz için vazgeçilmez ilham kaynağı olmalıdır. Milli hassasiyetlerimizi kırılgan hale getirmek istenildiği günümüzde bu tarihi mirastan çıkaracak en önemli ders budur.

Anadolu'nun fethinden başlayarak İstanbul'un fethine ulaşan, bayraklaşan, Ulubatlı Hasan, Akşemseddin, Fatih'leri yetiştiren büyük Türk milleti ile iftihar ediyorum. Türk milletinin namus timsali olan İstanbulumuzla da övünüyorum. Büyük hünkarımız Fatih Sultan Mehmet Han'a, aziz ecdadımıza ve bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmetler diliyorum. Ayrıca Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin proje yapımında desteği bulunan başta sayın Cumhurbaşkanımızı, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun İstanbul."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...