Tgrt Haber
08 Şubat 2014 16:02

Bahçeli'den provokasyon uyarısı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 30 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça provokasyonların yoğunlaşabileceğini belirtti.

Bahçeli'den provokasyon uyarısı
MHP Genel Başkanı Bahçeli, bahçeli'den uyarı, bahçeli'den provakasyon uyarısı,

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Arena Spor Salonunda düzenlenen MHP Seçim Kampanyası Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşmada, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine 52 günlük bir süre kaldığını anımsatarak, bu seçimlerin Türkiye için kilit öneme sahip olduğunu söyledi.  
Yerel seçim sürecinin Türk milleti ve MHP adına zorluklarla dolu bir dönem olacağını savunan Bahçeli, "Karanlıktan taş atanlar sıklaşmıştır. Suyu yokuşa akıtma merakında olanlar kalabalıklaşmıştır. Türkiye'nin siyasi atmosferi pamuk ipliğine bağlıdır. 30 Mart'a yaklaştıkça provokasyonların, tahminleri dahi alt üst edecek vahim olayların yoğunlaşacağı anlaşılmaktadır. Önümüzdeki 52 günlük süre her türlü tehlikeye açıktır.Ülke olarak böylesi dönemleri aynısıyla darbe dönemlerinin öncesi ve sonrasında yaşadık. Fark ediyoruz ki, 30 Mart'ı kana, kavgaya ve krize tahvil etmeye çalışan çevreler iktidarın kolaylaştırıcı ve teşvik edici tutumundan cesaret almaktadır" diye konuştu.  Türkiye'nin içeride sorunlar yaşadığını buna ilave olarak dış politikanın da göçtüğünü ve burada da sorunların olduğunu ileri süren Bahçeli, Türkiye'nin yan yana duracağı bir ülkeden bahsetmenin imkansız hale geldiği iddiasında bulundu. Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Başbakan ve hükümeti ise paralel devlet izi sürmektedir. Kimdir bu paralel yapı? 17 Aralık'tan beri gündemde olan bu paralel sistem ve failleriyle ilgili ne yapılmıştır? Casuslar nerededir? Ajanlar, hainler, sözüm ona yolsuzluk ve rüşvet kılıfı altında milli değerlere, milli kurumlara, milli politikalara saldıranlar kimlerdir? Başbakan millilik adına ne bırakmıştır da 'milli değerlere saldırı var' diyerek avaz avaz bağırmaktadır? Başka ülkelerin, başka çevrelerin çıkarına yapılan darbenin uzantıları nerededir? Başbakan Erdoğan'a bakarsak küresel ölçekteki projeler hedef alınmaktadır. Bu mantığa göre, Kanal İstanbul Projesi hedef yapılmaktadır. Marmaray ve Hızlı Tren Projesi durdurulmak istenmektedir. Yılda 100 milyon yolcu kapasiteli havalimanı projesi ve İstanbul Boğazı'na 3'üncü köprü işi engellenmek istenmektedir. Meğerse rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürütenler bunları hazmedememiş." Bahçeli, anketlerde oylarının kasıtlı olarak düşük gösterildiğini, Türkiye'de medyanın iktidarın kontrolüne girdiğini, MHP'ye yönelik sansür uygulandığını, kamuoyu araştırmalarında MHP'nin oy oranları üzerinde manüplasyonlar yapıldığını ileri sürerek, "Onlar PKK'yı araştırsın, AKP'yi yüzde 50, yetmezse yüzde 90 göstersin ve CHP'yi de parlatsın, önünü açsın. Son sözü şüphe etmeyin Türk milleti söyleyecektir. Yetki, karar ve mühür, egemenliğin sahibi asil milletimizindir" dedi.
Bahçeli'nin konuşmasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, yerel seçim kampanyasında MHP'nin kullanacağı argümanları tanıttı. Yerel seçimlerde Türkiye genelinde "Artık yeter. Şimdi söz senin Türkiye" sloganını kullanacaklarını, bu sloganda yer alan Türkiye ifadesinin il ve ilçe özelinde değiştirilebileceğini ifade eden Durmaz, kampanya dönemini 3 evre olarak belirlediklerini ve her evrede dönemsel mesajlarla vatandaşlara ulaşacaklarını söyledi. Durmaz, bilboard reklamlarının yanı sıra 9 filmle de destekledikleri kampanyalarında "üretken belediyecilik" vizyonuyla yerel bazda hazırlanan projelerin vatandaşlara anlatılacağı, sosyal medya platformlarının da aktif olarak kullanılacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...