Tgrt Haber
27 Kasım 2014 14:41

Bakan, 5 bin yeni atama müjdesi verdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2015 yılında 5 bin civarında hakim ve savcı alınacağının müjdesini verdi.

Bakan, 5 bin yeni atama müjdesi verdi
hakim savcı, adalet bakanı, bekir bozdağ,

Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen "16. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları ile 9. Dönem İdari Yargı Hakim Adayları Kura Töreni"ne Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.
5 BİN ATAMA MÜJDESİ
Kurayı çekerek göreve başlayacak genç hakim ve savcılara görevlerinde başarı dileyen Bakan Bozdağ, "Yargılamalar uzun sürüyor. Bu hakim ve savcı sayımızın azlığından, dosya sayısında çokluğundan ve başka pek çok nedenden kaynaklanabilir" dedi.
Adaletin Etkinliği Komisyonu'nun (CEPEJ) raporunu paylaşan Bozdağ, rapora göre Avrupa Konseyi ülkelerinde 100 bin kişiye düşen hakim sayısının ortalama 21, savcı sayısının ise ortalama 11 olduğuna dikkat çekti.
Bozdağ, bu rakamın Türkiye'de 2002 yılında 100 bin kişi sayısı hakim sayısı ortalama 7, savcı sayısı ise ortalama 4 olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: "Bugünkü rakam 100 kişiye düşen hakim sayısı 12, savcı sayısı da 6'dır. Bizim bu noktada almamız gereken daha çok mesafemiz var, bunun farkındayız. Onun için 2015 yılında ve diğer yıllarda, 2014 yılında aldığımızdan daha fazla hakim ve savcıların aramıza katılması için Adalet Bakanlığı olarak çalışmalar yürüteceğiz, daha fazla hakim ve savcı alacağız. 2015 için planlamamız 5 bin civarında alım yapmaktır.
Böylelikle 2023'te yakalamayı planladığımız bu hedefi 2018'de yakalayacak bir çalışmayı hayata geçireceğiz. Dosya sayısında azalmalar da artan hakim sayısıyla mutlaka gerçekleşecektir. Parlamentoda görüşülen kanunumuz var, bu kanunla hakim ve savcılarımızın özlük haklarında bir iyileştirme yapıyoruz. Siz de göreve başladığınız ilk ayda bu iyileştirmeyle göreve başlayacaksınız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...