Tgrt Haber
09 Ağustos 2022 09:52 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 11:37

Son dakika! Bakan Akar harekat mesajı verdi: Teröristler neredeyse hedef orasıdır

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 13. Büyükelçiler Konferansı’nda açıklamalarda bulundu. Konuşmasında harekat mesajı veren Akar, "Harekat için son halka kaldı. Yaptığımız operasyonların hiç biri işgal harekatı değildir. Teröristler neredeyse hedef orasıdır." ifadelerini kullandı.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bakan Akar harekat mesajı verdi: Teröristler neredeyse hedef orasıdır
hulusi akar,mevlüt çavuşoğlu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 13. Büyükelçiler Konferansı’nda açıklamalarda bulundu. Akar, "Irak kuzeyinde arazi çok keskin 83 derece sıcaklık farklı olan hatta terörle mücadele ediyor Mehmetçik. Terör belasından milletimizi kurtarmakta kararlıyız. Pençe-Kilit son halka 26 kilometrelik hat tamamlanmış olacak. Biz işgal hareketi yapmıyoruz teröristle mücadele ediyoruz." dedi.

Bakan Akar'ın açıklamalarından satır başları:

Tek amacımız açık bir şekilde söylemek gerekirse hudutlarımızı korumak istiyoruz. Kilis'te camilerimiz bombalandı. Reyhanlı'da şehitlerimiz oldu. Tek hedefimiz teröristlere karşı hudutlarımızı korumak. Biz bu operasyonları yapmasaydık göç konusunda daha büyük sıkıntılar yaşanacaktı. 

"TERÖRÜ BİTİRMEKTE KARARLIYIZ"

Terörü bitirmekte kararlıyız. Kürtler bizim kardeşimiz. Araplar bizim kardeşimiz. Fakat içeride ve dışarıda bunu istismar edenler var, çarpıtanlar var.

Terör örgütlerinin büyük bir çöküş içerisinde olduğunu, elebaşlarının iki gece aynı yerde yatmadığını, Mehmetçik'in nefesini enselerinde hissettiklerini görüyoruz.

"TERÖRİSTLER NEREDEYSE HEDEF ORASIDIR"

Harekat için son halka kaldı. Yaptığımız operasyonların hiç biri işgal harekatı değildir. Teröristler neredeyse hedef orasıdır. Muhataplarımızın verdiği sözleri yerine getirmelerini bekliyoruz.

Rejimin teröristlerin baskısı altında kalan masum Suriyelilerin güvenli bir şekilde topraklarına dönebimesi açısından operasyonlarınımızn önemini gördük

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...