Tgrt Haber
05 Ekim 2021 17:05

Bakan Hulusi Akar'dan Yunanistan'a diyalog çağrısı

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar; Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs sorunlarıyla ilgili Yunanistan'a çağrıda bulundu. İhtilafların giderilmesi için diyalog çağrısı yapan Hulusi Akar, "Biz sorunların uluslararası hukuka uygun olarak barışçıl yöntemlerle, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde ve diyalogla çözülebileceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Hulusi Akar'dan Yunanistan'a diyalog çağrısı
hulusi akar,yunanistan

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunlarla ilgili önemli mesajlar verdi. 

Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze ve Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile beraber Gürcistan-Türkiye-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı'na katılan Hulusi Akar, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin "Nautical Geo araştırma gemisinin Türkiye'nin kıta sahanlığını ihlal etme teşebbüsü" konusundaki sorusuna cevap veren Bakan Akar, "Maalesef komşumuz Yunanistan, Girit'in doğusu, Kıbrıs'ın güney batısında ısrarlı bir şekilde ihlal girişimlerinde bulundu. İlgili unsurlarımız tarafından tedbirler alınarak gerekli girişimler gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN'A DİYALOG ÇAĞRISI

Sorunların çözümü için barışçıl yöntemlerden yana olduklarını belirten Akar, "Biz meselelerin uluslararası hukuka uygun olarak, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde ve diyalogla çözülebileceğine inanıyoruz. Daha önceki muhataplarımızla olduğu gibi şimdiki muhataplarımızla da diyalog kanallarının açık olması en samimi temennimiz. Biz her şekilde diyalogdan yanayız. Ancak ülkemizin ve KKTC'nin hakkını, hukukunu çiğnetmeyeceğimizin, hiçbir oldubittiye de izin vermeyeceğimizin de bilinmesini isterim" diye konuştu.

Bu noktada Türkiye ve Yunanistan arasındaki İstişari, Güven ve Güven Artırıcı görüşmelerle NATO Karargahı'ndaki Ayrıştırma Usulleri toplantılarını diyaloğun geliştirilmesi için fırsat olarak nitelendiren Bakan Akar, "Sorunların sözümü için bunların devamından yanayız" dedi.

"TAHRİKLERE KAPILMALARI KENDİLERİNE YARAR SAĞLAMAZ"

Yunanistan'ın son dönemde giriştiği "silahlanma yarışına" hakkında da konuşan Bakan Hulusi Akar, "Komşumuz Yunanistan'ın bazı ülkelerin teşvik, tahriklerine kapılarak çeşitli teşebbüslerde bulunmasının kendilerine yarar sağlamayacağının görülmesi gerekir. Türkiye, hiçbir zaman ve hiç kimse için tehdit olmadığı gibi aksine daima güvenilir, güçlü ve etkin bir müttefik olmuştur" açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...