Tgrt Haber
16 Ocak 2014 15:02

Bakan Bozdağ, üç savcı için inceleme izni verdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'nın inceleme kararı verdiği cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara hakkında inceleme için izin verdi.

Bakan Bozdağ, üç savcı için inceleme izni verdi
adalet bakanı, bekir bozdağ, hsyk, üç savcı için, inceleme izni verdi, bozdağ'dan inceleme izni,

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) inceleme kararı verdiği cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara hakkında inceleme için izin verdi. HSYK 3. Dairesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkındaki ihbar ve şikayetler nedeniyle inceleme yapılmasına karar vermişti. İnceleme yapılmasına ilişkin karar, ilgili mevzuat gereği izin için Adalet Bakanlığına gönderilmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara hakkında inceleme için izin verdi.  
Üçüncü Daire, hakim ve savcıların görevlerinden dolayı veya görevleri sırasında suç işleyip işlemediklerini, hal ve eylemlerinin sıfat ve görevleri icaplarına uyup uymadığını Kurul müfettişleri veya müfettiş yetkisine haiz kıdemli hakim veya savcı eliyle araştırma ve gerektiğinde haklarında inceleme ve soruşturma işlemleri için teklifte bulunuyor. Hakim ve savcıların görevlerinden dolayı veya görevleri sırasındaki suç soruşturması ile disiplin soruşturma ve kovuşturması sonucu hakkında karar vermek, disiplin veya suç soruşturma ve kovuşturması nedeniyle geçici yetkiyle yer değiştirmesine veya görevden uzaklaştırılmasına karar vermek, meslekte kalmaları uygun görülmeyenler hakkında karar vermek ise HSYK İkinci Dairenin görevleri arasında yer alıyor.

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...