Tgrt Haber
16 Haziran 2022 14:20 - Güncelleme : 16 Haziran 2022 16:04

Bakan Bozdağ'dan polise yumruk atan Salihe Aydeniz hakkında açıklama: Fezlekesi haftaya Meclis'e gelecek

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısındaki konuşmasında süratle dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini söylemesinden sonra, 'polise yumruk attığı için' hakkında fezleke hazırlanan DBP Milletvekili Salihe Aydeniz ile ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan açıklama geldi. Fezlekenin gelecek hafta TBMM'ye ulaşacağını söyleyen Bakan Bozdağ, Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması konusunda takdirin artık Meclis'te olduğunu belirtti. Bozdağ, dokunulmazlığının kaldırılması halinde Aydeniz'in yargılama sürecinin devam edeceğini ifade etti.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Bozdağ'dan polise yumruk atan Salihe Aydeniz hakkında açıklama: Fezlekesi haftaya Meclis'e gelecek
Bekir Bozdağ,Salihe Aydeniz,fezleke

12 Haziran Pazar günü İstanbul'un Kadıköy ilçesinde düzenlenen terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'a destek yürüyüşünde bir polis memuruna yumruk atan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Milletvekili Salihe Aydeniz'e siyaset arenasında peş peşe tepkiler yağmış, konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu ihanetin bedelinin hukuk önünde sorulmasının takipçisi olacağız. Süratle dokunulmazlığının kaldırıp bunların bu kutlu çatı altında yer almalarının mümkün olmadığını bizler ortaya koyuyoruz" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı bu açıklamadan sonra harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Saliha Aydeniz hakkında hazırladığı fezlekeyi dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iletti. "Polise mukavemet", "kamu görevlisine hakaret ve yaralama", "izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü" suçlamalarını içeren fezlekenin Meclis'e geleceği tarihi ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesinde AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ. polise yumruk atan Salihe Aydeniz ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ'dan polise yumruk atan Salihe Aydeniz hakkında açıklama: Fezlekesi haftaya Meclis'e gelecek

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MECLİS'TE"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında, Kadıköy'de izinsiz gösteri sırasında polis memuruna yumruk attığı gerekçesiyle hazırladığı soruşturma dosyasını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği hatırlatılarak, sürecin nasıl işleyeceğinin sorulması üzerine Bozdağ, şunları kaydetti:

"Milletvekilleri hakkında soruşturma, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. O nedenle İstanbul'dan yetkisizlik kararıyla dosya Ankara'ya geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, fezlekeye konuyu bağladıktan sonra Adalet Bakanlığına gönderecektir. Adalet Bakanlığı, dosyaya baktıktan, inceledikten sonra Cumhurbaşkanlığına gönderecek. Cumhurbaşkanlığı da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bu fezlekeyi gönderecektir. Muhtemelen önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına fezleke iletilmiş olur. Ondan sonraki süreç Meclis'in takdirindedir."

DOKUNULMAZLIĞI KALKARSA YARGI YOLU AÇILACAK

Öncelikle Anayasa Komisyonu ve Adalet Komisyonundan oluşan Karma Komisyonun konuyu görüşeceğini ifade eden Bozdağ, bu komisyon "Dokunulmazlığın kaldırılmasına" yönelik rapor verdiğinde, konunun TBMM Genel Kurulu'na geleceğini söyledi. Bakan Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeler ve oylamalar sonucunda, "dokunulmazlığın kaldırılmasına" karar verildiğinde ise Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılacağını bildirdi.

Salihe Aydeniz hakkında 80 fezlekenin bulunduğunu belirten Bozdağ, son fezlekeyle bu rakamın 81'e ulaşacağını kaydetti. Bekir Bozdağ, TBMM dokunulmazlığı kaldırdığında yargı sürecinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

FEZLEKE ADALET BAKANLIĞINA ULAŞTI

Bakan Bozdağ'ın konuşmasından kısa bir süre sonra yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DBP milletvekili Salihe Aydeniz hakkında 'polise mukavemet', 'kamu görevlisine hakaret ve yaralama', 'izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü' suçlarından hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...