Tgrt Haber
26 May 2021 12:04

Bakan Çavuşoğlu: 31 Mayıs'ta Yunanistan'a gideceğim

Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 31 Mayıs pazartesi günü Yunanistan’a gidecek. Bakan Çavuşoğlu’nun Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile de bir görüşme yapması bekleniyor.

Bakan Çavuşoğlu: 31 Mayıs'ta Yunanistan'a gideceğim
mevlüt çavuşoğlu,türkiye,yunanistan

Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan diplomasi trafiği hız kazanıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 31 Mayıs pazartesi günü Yunanistan’a bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

GÖRÜŞMENİN GÜNDEMİNDE NELER VAR?

Ziyaret kapsamında Bakan Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Nikos Dendias arasında bir görüşmenin yapılması planlanıyor. Bakan Çavuşoğlu’nun bu ziyareti, NATO zirvesinin öncesine denk gelecek. Görüşmede ayrıca doğu Akdeniz’deki gerilim ele alınacak.

ÇAVUŞOĞLU, DENDİAS’A SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Nisan ayında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunan Mevkidaşı Dendias, Ankara’da ortak basın toplantısı düzenlemişti. İki bakanın samimi ve ılımlı başlayan konuşmaları Dendias'ın açıklamaları sonrası tartışmaya dönüşmüştü. Bakan Çavuşoğlu konuk bakana söylemleri nedeniyle sert tepki göstermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...