Tgrt Haber
06 Şubat 2019 19:33

Bakan Çavuşoğlu: DEAŞ'in temizlenmesi ve ABD'nin çekilme süreci koordineli olmalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'deki DEAŞ kalıntılarını temizleme ve ABD'nin Suriye'den çekilme süreci sistemli ve koordineli bir şekilde yapılmalıdır." dedi.

Bakan Çavuşoğlu: DEAŞ'in temizlenmesi ve ABD'nin çekilme süreci koordineli olmalı
çekilme,

Çavuşoğlu, Washington'da 79 ülkeden temsilcilerin katıldığı DEAŞ  Karşıtı Koalisyon Dışişleri Bakanları toplantısının açılış oturumunda konuştu.

Çavuşoğlu,  DEAŞ'ın Irak'ta mağlup edildiğini ve Suriye'de de  temizlenmek üzere olduğunu belirterek, "Şu anda önemli olan şey, bu örgütün  yeniden canlanmasını önlemek ve bu ülkelerin (Irak ve Suriye) istikrarına  yardımcı olmaktır. Artık bu felaketin temel sebeplerini anlamak ve bir daha  tekrar etmesinden kaçınmak lazım.” ifadelerini kullandı.

Irak’ta DEAŞ sonrası sürece de değinen Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Fiziki altyapının yeniden inşası ve daha da önemlisi kapsayıcı bir  sosyo-politik sistem içinde Irak kimliğinin yeniden inşası, DEAŞ sonrası dönemin  ana unsuru olacaktır. Bu süreçte terör gruplarının güvenli bölgelere sahip olması  ve yeniden eleman temin etmelerinin önüne geçilmelidir."

"Suriye'de güç boşluklarından kaçınılmalı"

Öte yandan Çavuşoğlu, ABD'nin çekilme sürecine de temas ederek,  "Suriye'deki DEAŞ kalıntılarını temizleme ve ABD'nin Suriye'den çekilme süreci  sistemli ve koordineli bir şekilde yapılmalıdır. Teröristlerin, Suriye'nin toprak  bütünlüğünü ve komşularının ulusal güvenliğini baltalamak için kullanabileceği  güç boşluklarından kaçınılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Suriye'de terörle mücadele kapsamında cephede mücadele  verdiğini ve yüz binlerce sığınmacının kurtarılan bölgelere dönüşünü sağladığını  söyleyen Çavuşoğlu, "Türkiye, Irak ve Suriye'nin istikrarına yardımcı olmak için  her şeyi yapmaya hazırdır." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...