Tgrt Haber
30 Aralık 2021 22:04

Bakan Çavuşoğlu Ermenistan ile görüşme için tarih verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Ermenistan'ın özel temsilcilerinin gerçekleştireceği ilk toplantı için "Henüz daha tarihi belli değil ama ocak ayı içinde olması bekleniyor" açıklamasını yaptı.

Bakan Çavuşoğlu Ermenistan ile görüşme için tarih verdi
mevlüt çavuşoğlu,türkiye,ermenistan

Türkiye ile Ermenisan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi kapsamında atılacak ilk adım için tarih netleşmeye başladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Ermenistan özel temsilcileri tarafından gerçekleştirilmesi planlanan görüşmenin takvimine ilişkin açıklama yaptı. Kesin tarihin henüz belli olmadığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Ocak ayı içinde olması bekleniyor" ifadelerini kullandı. 

İLK TOPLANTI MOSKOVA'DA

Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'ın talebi doğrultusunda ilk toplantının Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

Normalleşme kapsamında Türkiye ve Ermenistan arasında uçuşların yeniden başlamasının da planlandığını söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye'nin İstanbul ile Erivan arasında uçuşlar yapmak için hem Türk hem de Ermeni havayollarından teklifleri değerlendirdiğini belirtmişti.

ERMENİSTAN VE AZERBAYCAN'DAN DESTEK

Türkiye, ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde 15 Aralık'ta Washington eski Büyükelçisi Serdar Kılıç'ı Ermenistan Özel Temsilcisi olarak atamıştı. Türkiye'nin bu hamlesinden sonra Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vaan Unanyan da Türkiye ile ilişkileri ön koşulsuz normalleştirme sürecine hazır olduklarını vurgulamıştı.

Ayrıca iki ülke arasındaki normalleşme sürecine bölgenin bir diğer önemli aktörü Azerbaycan'dan da destek gelmişti. Konuya ilişkin açıklama yapan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, "Kardeş Türkiye'nin Ermenistan'la ilişkilerinin normalleşmesini tam destekliyoruz. Türkiye'nin bu konudaki tüm düzeylerdeki mesajlarını takdir ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

ABD VE RUSYA OLUMLU YAKLAŞIYOR

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye ve Ermenistan'ın normalleşme sürecini görüşmek üzere özel elçiler atamalarını memnuniyetle karşıladıklarını açıklamıştı.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitry Polyanski ise "Ermenistan ile Türkiye arasındaki normal komşuluk ilişkilerinin yeniden kurulmasından tüm dünya istifade edecektir" sözleriyle normalleşmeye desteğini belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...