Tgrt Haber
07 Temmuz 2014 21:07

Bakan Çavuşoğlu müjdeyi verdi

28 Haziran’da çıkan yangın sonucu 125 hektar ormanın kül olduğu Adrasan’da bir dizi incelemelerde bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Adrasan’a Başbakanlık fonundan ilk etapta 500 bin TL yardım yapılacağının müjdesini verdi.

Bakan Çavuşoğlu müjdeyi verdi
bakan, çavuşoğlu, yangın,

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Kumluca ilçesinde 28 Haziran’da çıkan yangında 125 hektar ormanın zarar gördüğü turistik bölge Adrasan’a Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul’la ziyarette bulundu. Yangın bölgesini helikopter ile havadan inceleyen Bakan Çavuşoğlu, Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk’ten yangının nasıl başladığına ilişkin bilgi aldı. İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Çavuşoğlu, yangının başladığı andan itibaren karadan ve havadan müdahalelerin olduğunu söyledi. Yangınların ardından herkesin bir takım söylemlerle ortalığı karıştırmak istediğini de belirten Çavuşoğlu, “Sosyal medyada dedikodu üretiliyor. Bu mümkün değil. Sadece burası için değil, herhangi bir yerde orman yangını olduğu zaman Anayasa’nın 169’uncu maddesi çok katıdır, orası sadece ağaçlandırılır. Birileri istese de yapamaz. Hele bu bölgede hiç yapılmaz, Bazı yerlerde sekiler oluşturulacak. Bazı yerlerde havadan tohumlama yapılacak. En geç Aralık ayı itibariyle yanan ağaçlar kalkmış olacak, dikilmesi gereken ağaçlar ve tohumlama yapılacak" dedi.
 
“DEVLETİMİZ YARALARI SARACAK İMKANA SAHİP”
 
Can kaybının ve yaralananların olmamasının tek sevindirici haber olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Devletimiz vatandaşın yarasını saracak imkanlara da sahiptir. Vatandaşımızın uğradığı maddi zararın tazmin edilmesinde devlet sorumluluk sahibidir" diye konuştu.
 
YARALARIN SARILMASI İÇİN 500 BİN TL YARDIM
 
Başbakanlık tarafından ilgili fondan yangın bölgesinde yaraların sarılması için ilk etapta 500 Bin TL maddi yardım aktarılması için yazışmaların sürdüğünü belirten Çavuşoğlu, “Başbakanlık Müsteşarlığı’ndan alınan son bilgiye göre maddi yardıma ilişkin resmi yazı hazırlanıyor. Bölgeye ilk etapta 500 bin TL para göndermeyi planlıyoruz. İhtiyaç olursa, Valilik talepte bulunursa, kaynak aktarılması için de bir kardeşiniz olarak elimizden geleni yaparız" dedi.
 
Çavuşoğlu, daha sonra yangında zarar gören vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...