Tgrt Haber
27 Temmuz 2022 15:14 - Güncelleme : 27 Temmuz 2022 16:14

Bakan Çavuşoğlu'ndan çarpıcı Suriye operasyonu mesajı: Hazırlıklar tamam! 'Bir gece ansızın...' artık motto oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Suriye konusunda hem ABD hem de Rusya’nın verdiği sözleri tutmadığını söyleyen Çavuşoğlu, Suriye’nin kuzeyine yönelik olası operasyon için ise her türlü hazırlığın yapıldığını belirtti. Bakan Çavuşoğlu, 'Bir gece ansızın...' durumunun artık motto haline geldiğini ifade etti.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Çavuşoğlu'ndan çarpıcı Suriye operasyonu mesajı: Hazırlıklar tamam! 'Bir gece ansızın...' artık motto oldu
mevlüt çavuşoğlu,suriye operasyonu,abd,rusya,pkk,terör

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı televizyon programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“SURİYE’DE OPERASYON HAZIRLIKLAR YAPILDI”

Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'nın Suriye'de verdiği sözleri tutmadığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyon için her türlü hazırlığın yapıldığını belirtti.

“ABD VE RUSYA SÖZÜNÜ TUTMADI”

“Teröristleri (PKK/YPG) bölgeden temizlemek onların sorumluluğunda. Beraber yapalım diyoruz; sizde yapamayacaksanız biz bunu yapmak zorundayız. Suriye konusunda hem ABD hem de Rusya bize verdiği sözleri tutmadı. Her ikisi de bu teröristleri bu bölgelerden temizlemedir.”

Operasyon konusunda başkalarının ne dediği önemli olmadığını ve Türkiye’ye yönelik tehdidi bertaraf etmenin görevleri olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, “Aynı zamanda siyasi faydası da var çünkü Suriye’nin toprak bütünlüğü açısında önemli bu operasyon.” dedi.

“TAHIL KORİDORU İŞLEMEZSE SIKINTI OLUR”

Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracı için İstanbul’da imzalanan anlaşma için Türkiye’nin çok çaba sarf ettiğini vurguladı. Sürecin devam etmesi için Türkiye’nin yapıcı rolünün devam edeceğini belirten Bakan Çavuşoğlu, “Plan işlemezse çok sıkıntı olur. Çünkü tahılının yüzde yüzünü bu iki ülkeden alanlar var. İşlemesi her iki tarafın da yanına. İşlerse belki de taraflarına ateşkes için bir araya gelme ihtimali artar.” diye konuştu.

"YUNANİSTAN'IN YATACAK YERİ YOK"

Yunanistan'ın iki ülke arasında gerilime yol açan politikalarını da eleştiren Bakan Çavuşoğlu, komşunun en haksız durumlarda bile ağlayarak mağdur olduklarını iddia etmek gibi çok becerikli olduğu alanların olduğunu belirterek şunları dile getirdi;

“Yunanistan'ın insan hakları konusunda yatacak yeri yok. Oradaki müftülere yapmadıkları işkence kalmadı. İnsan hakları mahkemesinin kararı olmasına rağmen 'Türk' adını kullanamıyorlar.”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...