Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ağustos 2021 12:31

Bakan Çavuşoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na 'göç merkezi' tepkisi

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye’de göç merkezi kurulacak” iddiasına ilişkin "Bu haber tamamen gerçek dışıdır" açıklamasında bulundu. Çavuşoğlu, muhalefetin yalan haber üzerinden Dışişleri'ne yaptığı saldırıya da 'BBC özür dile ama muhalefet hala aynı' diyerek tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na 'göç merkezi' tepkisi
mevlüt çavuşoğlu,kemal kılıçdaroğlu

Son dakika haberi ‘Türkiye'de mülteci merkezi kurulacak' iddiasına ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu iddia yalandır” dedi. Haberin kaynağının da iddiayı yalanladığını ama hala muhalefet liderlerinin twitlerinin durduğunu belirten Çavuşoğlu, Afganistan’dan gerçekleşen tahliyelere ilişkin son durumu da açıkladı.

"TÜRKİYE'DE GÖÇ MERKEZİ KURULACAK İDDİASI"

İngiliz basınında yer alan Türkiye'de mülteci merkezi kurulacak' iddiasına ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu haberlerin üzerine bazı muhalefet partileri haberleri gerçekmiş gibi değerlendirerek ülkemize ve bakanlığımıza saldırdı. Diğer taraftan da İngiliz hükümetini de hedef alarak açıklamalar yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin muhalefeti bu yanlışın içine düşmemeli. Bu kadar rencide edici bir durum olmamalı." açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun BBC'nin yalan haberi üzerine Dışileri Bakanlığını hedef alan açıklamalarına ilişkin tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu, "Kılıçdaroğlu kendi yalanı ortaya çıktığı için vize saldırıyor. BBC yalan haber yaptığını kabul etti sildi. BBC’ye değil de kendi devletinin kurumuna saldırıyor." şeklinde konuştu. 

KABİL’DEKİ TÜRKLERİN TAHLİYESİ

Afganistan'dan Türkiye'ye gerçekleştirilen tahliyelerle ilgili de bilgi veren Çavuşoğlu, "Bin 61’i bizim vatandaşımız diğerleri farklı ülkelerden olmak üzere Afganistan’dan bin 404 kişiyi tahliye ettik. Şu anda 200 civarında dönmek isteyen vatandaşımız var" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...