Tgrt Haber
13 May 2014 14:47

Bakan Eker çocukluk hayalini gerçekleştirdi

Mehdi Eker, Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ndeki yüksek lisans eğitimini tamamlayarak pilotaj diplomasına sahip oldu.

Bakan Eker çocukluk hayalini gerçekleştirdi
mehdi eker, bakan eker, pilot, pilotaj diploması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi'ndeki yüksek lisans eğitimini tamamlayarak pilotaj diplomasına sahip oldu. Eker, diploma töreni öncesinde uçuş öğretmeni Bekir Er ile Cessna 172S tipi eğitim uçağıyla uçtu. Uçuş sonrası AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Eker, uçma hayalinin çocukluğunda başladığını anlattı. "Çocukluğumda uçmak isterdim, her yere ulaşma arzusuyla herhalde... Bir de herkesle konuşabilmeyi isterdim. Herkesin dilinden anlayabileyim isterdim" diyen Eker, pilotaj eğitimi alarak bu hayali gerçeğe dönüştürdüğünü ifade etti. Yaklaşık bir yıldır eğitimlerinin sürdüğünü anlatan Eker, "Vakit sıkıntısı yaşadığımız için eğitimleri hafta sonlarında veya mesai saatleri dışında çok erken saatlere denk getirerek gerçekleştirdik. Uçuş okulu bize yardımcı oldu, eğitim saatlerini ona göre ayarladık. Bir yıla yakındır bu eğitimi alıyorum. Biraz uzun oldu" diye konuştu. Öğrenme aşamasının çok keyifli olduğunu belirten Eker, yeni şeyler öğrenirken zorlanmanın normal olduğunu ama azim ve irade ile çok da zorlanmadığını söyledi.
Bakan Eker, "uçmayı diğer bakanlara da tavsiye eder misiniz?" sorusuna "Arzusu olan herkese öneririm" yanıtını verdi. Uçarken en çok neyi, hangi görüntüyü beğendiği yönündeki soruyu yanıtlayan Eker, şöyle konuştu: "Uçma duygusunun kendisi güzel. Havada hareket halindesiniz. Bir de bu eğitim uçakları diğer uçaklardan farklı olarak çok yüksekten uçmuyor. Daha alçaktan... Bugün, diyelim 5 bin-5 bin 500 feete çıktık. Bu da çok yüksek bir irtifa değil. Dolayısıyla aşağıdaki nesneleri de yeryüzü şekillerini de coğrafyayı da daha net bir şekilde görüyorsunuz. Tam böyle yerin yemyeşil, göğün mavi olduğu, yer yeşil gök mavi bir manzara, arada da beyaz bulutlar var. Tabiat güzel. Cenab-ı Allah çok güzel oluşturmuş."  Eker, "Bundan sonraki uçuşlarınızda aileniz de size katılacak mı?" şeklindeki soruya karşılık, esprili şekilde "Benimle uçmaya cesaretleri varsa uçarlar" ifadesini kullandı.
Bakan Eker'in pilotaj diploma töreni, THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın odasında gerçekleştirildi.  Eker, THK Üniversitesinin Türkiye'nin çok önemli bir ihtiyacına cevap verdiğini belirtti. Ban'ın bildirmesi üzerine yüksek lisans programından haberdar olduğunu anlatan Eker, eğitim aşamasında destek verenlere teşekkür etti ve pilotaj bölümünün tezsiz yüksek lisans programında bir numaralı öğrenci olduğu için gurur duyduğunu söyledi. Türkiye'nin havacılıkta kat edeceği çok mesafe bulunduğunu dile getiren Eker, THK Üniversitesinin bu anlamda çok önemli hizmetler verdiğini kaydetti. Ünsal Ban, Bakan Eker'in Türkiye'nin pilotaj yüksek lisans programını tamamlayan "bir numaralı" öğrenci olduğunu belirterek, diplomasının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.  Daha sonra cübbe ve kep giyen Eker, mezuniyet geleneğine uyarak kepini fırlattı. Eker'e diploma ve pilotaj sertifikalarını, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ile THK Başkanı Osman Yıldırım takdim etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...