Tgrt Haber
24 Aralık 2013 13:30

Bakan Ergün'den 'yolsuzluk' açıklaması

Ergün 'Yolsuzluklarla mücadeleyi şiar edinmiş hükümet kurduk. Bu kadar mücadele ederken karşımıza ister siyasetin ister bürokrasinin içinden baş göstermişse o başı ezeriz' dedi.

Bakan Ergün'den 'yolsuzluk' açıklaması
kocaeli, nihat ergün, bakan ergün, ergün'den açıklama, yolsuzluk açıklaması,

Kocaeli Ticaret Odası Meclis Toplantısında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin önünde çok önemli süreçlerin bulunduğunu belirterek, 18 ay içinde 3 seçimin gerçekleştirileceğini ifade etti. Türkiye'nin bir darboğazdan geçeceğini, bu nedenle birtakım komplikasyonların ortaya çıkacağını anlatan Ergün, şöyle konuştu:
"Geçmiş tecrübelerimiz var. Bundan 6,5 yıl önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ne tür komplikasyonlar olduğunu gördük. Cumhurbaşkanlığı seçimleri en çok komplikasyonun olduğu seçimler olmuştur her zaman ama biz şimdiye kadar parlamentonun seçtiği cumhurbaşkanlarının komplikasyonunu yaşamıştık. Şimdi ilk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı dönemine giriyoruz. Bunun da kendine özgü bazı gelişmelere açık olduğunu şimdiden görmemiz gerekiyor. Geçmiş yıllarda cumhurbaşkanlığı seçiminden, parlamentonun üzerinden hava kuvvetlerinin uçaklarını uçurmasından tutun, meclis kulislerinde milletvekillerinin yakasına yapışıp, zorla adaya oy verdirtmeye kadar, hatta cumhurbaşkanları adaylarının otel odasında basılarak yurt dışına kaçmaya zorlandığı süreçleri yaşadık." Bakan Ergün, demokrasinin iyi bir şey olduğuna dikkati çekerek, halkın yaptığı seçimlerle söz konusu olayların önünü kestiğini kaydetti. Bakan Ergün, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını, 21. yüzyılda herşeyin değiştiğini anlatarak, ülkenin rekabetin çok arttığını, bu yüzyılda hiçbir şeyin gizli kalmadığını belirtti.
Türkiye'nin bu süreçte yükselişine "dur" demek isteyenlerin, birtakım gizli planlarının mutlaka açığa çıkacağına işaret eden Ergün, şunları kaydetti: "Türkiye üzerine kimse saklı, gizli bir plan yapmasın, yürümez. Tabii kuşkusuz Allah'ın da bir planı var. Ona güveniyoruz, inanıyoruz. Bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kalkınmasına itirazı olanlar varsa, milletin de onlara bir cevabı olacaktır. Yola yordama, yönteme itirazı olanlar varsa işte demokrasi onun için var, seçimler onun için var. Milletin şaşmaz terazisi bu olanları, bitenleri, yaşananları tartacak ve değerlendirecektir. Biz yolsuzluklarla, yoksulluklara ve yasaklarla mücadeleyi şiar edinmiş bir hükümet, siyasi parti kurduk. Çok şükür kurumsal yolsuzluğu, yasakları ve yoksulluğu büyük çapta ortadan kaldırdık. Bununla çok ciddi mücadele verdik ve vermeye devam ediyoruz. Türkiye'nin bu konuda çok mesafe aldığını uluslararası camialar da gördü. Türkiye eğer yolsuzlukların içinde kurumsal olarak yüzen bir ülke olsaydı bugünkü yatırımların aslında hiçbir tanesi asla yapılamazdı. Şimdi biz bu kadar mücadele ederken, karşımıza yeni bir şekilde, yeni versiyonlarıyla yeni birtakım aktörlerle ister siyasetin içinden, ister bürokrasinin içinden, ister iş dünyasından, sivil toplumdan baş göstermişse, baş göstermeye yüz tutmuşsa biz o başı ezeriz. Toplumun geleceğini tahrip eden bir yanlışın baş göstermesine asla izin veremeyiz."
Halk Bankası Genel Müdürünün suç işleyip işlemediğini bilmediklerini, bu konuda bir takım iddiaların olduğunu anlatan Ergün, şöyle konuştu: "Bir müddet sonra doğruluk ortaya çıksa bile suçun şahsiliği üzerinde durmak lazım. Halk Bankası kurumsal olarak bu kişi üzerinden yok edilmeye çalışılırsa tahrip edilmeye çal birileri bunu planlarsa bunu yürütürse buna rıza gösterelim mi? Türkiye'nin uluslararası bir aktörü haline gelmiş bir kurumun, bir kişinin iddia edilen kusurları yüzünden bir operasyona maruz kalmasına nasıl müsaade edebiliriz. Bu kurum, ulusal ve uluslararası bir yolsuzluğun merkezi olan bir kurum mu? Hayır değil ama oluşturulmak istenen atmosfer eğer böyleyse bu istikamete doğru gidiyorsa bu işte bir yanlış yok mu? Bu yanlışa 'dur' demek onunla da mücadele etmek lazım. Eğer içeride ve dışarı da birtakım iddia edilen kişisel hatalarla Türkiye'nin kurumlarını, hükümetin varlığını, Türkiye'nin istikrar ve güvenini tahrip edecek teşebbüslere dönüşüyorsa onu da devletin içinden söküp atmak bizim görevimizdir."
Bakan Ergün, Türkiye'nin bütün sorunlarını hukuk içerisinde çözmesi gerektiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Suçla ve suçluyla hep birlikte mücadele edilim ama filin züccaciye dükkanına girmesi gibi değil. Sapla samanı birbiriyle karıştırmadan insanları birtakım itham ve iftiralara maruz kalmasına neden olmadan ve başkalarının ülkemize birtakım siyasi operasyonlar yapmasına imkan vermeden. Eğer bu hassasiyetler gözetilmiyorsa o zaman iyi niyet olmaz. Başka bir değerlendirmeye tabi tutulur. Bu nedenle herkes şu olanı, biteni bir kez daha dikkatle görmeli ve Türkiye'nin önünde bir fırsat olarak algılamalı. Biz mücadeleye devam edeceğiz. Ne Türkiye'yi yolsuzluk, rüşvet gibi iddiaların içinde kalmasına izin veririz ne de bunlar üzerinden Türkiye'nin istikrar ve güvenine ve kurumlarına operasyon yapılmasına izin veririz. Türkiye'yi bugünlere kolay getirmedik, kolay da kaybedemeyiz. Güven ve istikrar zor kazanılır ama kolay kaybedilir. Yolsuzlukla, hukuk dışı işlemlerle, rüşvetle bir siyasi yapı 11 yıl boyunca bütün girdiği seçimlerden başarıyla çıkabilir mi? Elbette çıkamaz." Ergün, çocuklar için bir Türkiye hazırlama sevdasında olduklarına vurgu yaparak, "Çünkü kendi gençliğimizi ve çocukluğumuzu çok güzel bir Türkiye'de yaşayamadık. Şimdi onun mücadelesini veriyoruz. Bizim çocuklarımız ve torunlarımız çok güzel bir Türkiye'de yaşasın istiyoruz. Herkesin bu anlayışla hareket etmesi lazım, herkesin fabrika ayarlarına geri dönmesi lazım. Kişilerin, kurumların sivil toplum örgütlerinin, cemaatlerin, tarikatların, yapıların... Ne derseniz deyin. Herkes ayarına bir baksın, herkes fabrika ayarlarına geri dönsün. Çünkü başka bir ülkemiz yok. Bir Türkiye var, bizim Türkiyemiz. Bu Türkiye'yi hep birlikte güçlendireceğiz" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...