Tgrt Haber
11 May 2019 13:45

Bakan Gül: YSK'nin kararlarına saygı duymak bir hukuk devletinin olmazsa olmazıdır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: 'YSK'nin kararını beğenirsiniz beğenmezsiniz ancak YSK'nin kararlarına saygı duymak bir hukuk devletinin olmazsa olmazıdır.'

Bakan Gül: YSK'nin kararlarına saygı duymak bir hukuk devletinin olmazsa olmazıdır
Bakan Gül,Adalet bakanı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Gaziantep'te, gündemdeki gelişmeler ve YSK'nın İstanbul seçimlerine yönelik kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Gül şunları söyledi:

YSK kararını beğenirsiniz beğenmezsiniz elbette eleştirisiniz. Ancak YSK kararına saygı duymak hukuk devleti ilkenin olmazsa olmaz şartıdır. YSK üyelerini hedef gösterecek şekilde bir itibar cellatlığına dönüştüremezsiniz. Ahlaki sorumsuzluk örneğidir. Bu asla kabul edilemez. Bu üslup o yüksek mahkeme üyelerini alçaltmaz. Ama o üslubu kullananların seviyesini gösterir.

Bütün üyeler saygındır.
YSK kararı herkesi bağlayan bir karardır. Bu tür açıklamaları asla kabul etmiyoruz. YSK mazbatayı alıp iptal etmemiştir. Milletin hakemliğine gitme kararı vermiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...