Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ekim 2018 21:20

Bakan Gül'den 'Cumhuriyet Bayramı' mesajı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına tekabül eden 2023 hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz. Adalet Bakanlığı olarak ülkemizin ve milletimizin huzurunu, barışını, birlikteliğini temin eden bir adalet sisteminin hızlı, etkin ve güven veren şekilde işletilmesi için daima var olan bilincimiz, kararlığımız ve çalışmalarımız kesintisiz olarak devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Bakan Gül'den 'Cumhuriyet Bayramı' mesajı
Abdulhamit Gül,

Gül, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" dolayısıyla yayımladığı mesajda,  Cumhuriyetin ilanının 95'inci yıl dönümüne ulaşmanın haklı sevincini ve onurunu  yaşadıklarını belirtti.

Ortak duygu ve ideallerle kenetlenen ecdadın, istikbal aşkıyla  küllerinden yeniden doğarak hürriyete koştuğunu ve ortaya koyduğu bağımsızlık  iradesini Cumhuriyet ile taçlandırdığı aktaran Gül, şunları kaydetti:

"Anadolu'daki bin yıllık tarihimizde, tüm imkansızlıklara rağmen  esaret zincirlerini kırarak zafere ulaştığımız Milli Mücadele'nin akabinde 29  Ekim 1923 günü ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizle yeni bir sayfa açılmıştır.  İstikametini muasır medeniyetlerin de ötesi olarak tespit eden Cumhuriyetimiz,  gücünü milli bir şuurun ortaya koyduğu mücadeleden almıştır. Bu şuur ile vatanına  ve istikbaline sahip çıkan necip milletimiz, yakın dönemde karşılaştığı türlü  zorlukları aşmış, kara sayfaları bir bir kapatmış ve nihayetinde 15 Temmuz  destanını yazmıştır."

"MİNNETLE YAD EDİYORUM"

Devletin ve milletin ihanet örgütlerine karşı verdiği topyekün  mücadelede Türk yargısının da üzerine düşeni layıkıyla yapıp, adaleti ve hukukun  üstünlüğünü muhafaza ederek 15 Temmuz hain kalkışmasına iştirak edenlere hak  ettikleri cezaları verdiğini vurgulayan Gül, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına  tekabül eden 2023 hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz. Adalet Bakanlığı olarak  ülkemizin ve milletimizin huzurunu, barışını, birlikteliğini temin eden bir  adalet sisteminin hızlı, etkin ve güven veren şekilde işletilmesi için daima var  olan bilincimiz, kararlığımız ve çalışmalarımız kesintisiz olarak devam  etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Yargı camiasının, mesai arkadaşlarının ve tüm vatandaşların Cumhuriyet  Bayramını kutlayan Gül, başta Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk  olmak üzere bu toprakları vatan kılan tüm şehit ve gazileri şükranla, tazimle ve  minnetle yad ettiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...