Tgrt Haber
03 May 2015 20:53

Bakan Güllüce'nin hafızlık özlemi

Bakan İdris Güllüce, 'Dünyaya bir daha gelecek olsam Hafız olmak isterdim' dedi.

Bakan Güllüce'nin hafızlık özlemi
bakan güllüce, idris güllüce, hafız, kız kuran kursu,

Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen Kız Kur'an Kursu İcazet Töreni'ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Dünyaya bir daha gelecek olsam Hafız olmak isterdim" dedi. Hazreti Ömer Camii Kız Kur'an Kursu'nda eğitim alarak Hafız olan öğrenciler için düzenlenen icazet töreni, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ile vatandaşlar katıldı.

TÜRKİYE'DE DEVRAN DEĞİŞTİ

Törende konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, inşa ettikleri kız yurdu ve yeni kurs binası ile Kız Kur'an Kursu'nu eğitim merkezine dönüştürdüklerini belirterek, "Hayatın ve toplumların gerçekleri var. Okuduğum imam hatip lisesinin harcında, betonunda çalıştım. İmam hatipleri yapmak için kapı kapı dolaşıyorduk. Şimdi böyle mi? Artık devran değişti. Dün milletin yaptığı imam hatipleri kapatan bir siyasi anlayış vardı. Bugün ise imam hatipler inşa eden bir siyasi anlayış var. Allah'a hamd ediyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE MADDEN VE MANEN GELİŞTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de, eski Türkiye'nin geride kaldığını hatırlatarak şunları söyledi: "Türkiye, artık eski Türkiye değil. Hem madden hem de manen gelişen bir Türkiye var. Milletleri millet yapan kültürler ve değerler vardır. Bu değerlerin başında Kur'an-ı Kerim vardır. Bugün bunun gereği yapılıyor. Kur'an merdiven altından çıkmıştır. Devlet okullarında tercih ders haline gelmiştir. Bu nimetin kıymetini bilmek ve şükretmek gerekiyor. Burada gençlerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum".  

GÜLLÜCE: ÖLÜMDEN ÇOK ZULÜM GÖRDÜLER

Törende son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce söz aldı. İslam dininde reenkarnasyon olmadığının altını çizen Bakan Güllüce, "Faraza olarak düşünüyorum. Üç üniversite bitirdim. Ama bir daha dünyaya gelecek olsam Hafız olmak isterdim. Çocukluğumuzda ölümden çok zulüm görmüş büyüklerimizin anlattıklarıyla büyüdük. 18 sene 3 ay bu topraklarda Ezan başka şekilde okundu. Bunların hepsi geride kaldı. Bugün kızlarımız Hafız oluyor" dedi.

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem ile Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, hafız olan kız öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...