Tgrt Haber
25 Ocak 2014 13:44

Bakan Işık'tan TÜSİAD'a eleştiri

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ın sözlerini değerlendirdi.

Bakan Işık'tan TÜSİAD'a eleştiri
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Fikri Işık, tüsiad, bakan'dan tüsiad'a eleştiri, ışık'tan tüsiad'a eleştiri,

AK Parti Bursa İl Başkanlığını ziyaret eden Fikri Işık, bir gazetecinin, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği(TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz'ın sözlerini hatırlatması üzerine, demokratik yollardan iktidara gelmenin önemini vurguladı. TÜSİAD'ın, tarihinde hiçbir zaman Türkiye'de demokrasiden yana olmadığını savunan Işık, şöyle devam etti:
"Türkiye'de iktidarların demokratik yollardan seçilme sürecine ve demokratik yollardan değişme sürecine maalesef TÜSİAD, bugüne kadar güçlü destek hiç vermedi. Gazete ilanlarıyla hükümet değiştirildiği dönemleri biliyoruz. Darbe dönemlerinde nasıl darbecilere alkış tutulduğunu biliyoruz. Postmodern darbelerin TÜSİAD tarafından nasıl desteklendiğini biliyoruz. Bugün de maalesef TÜSİAD Başkanı'nın gösterdiği tavır, Türkiye'deki bir paralel darbe girişimine destek tavrından başka bir şey değil. Bunu söylerken de TÜSİAD'ın tüm üyelerini kastetmiyorum. Ülkenizde 4-5 yıldır bazı dosyalar bekletilir de seçime 3 ay kala hükümeti düşürmek için yargı, emniyet eliyle bir operasyon düzenlenirse buna ilk karşı çıkması gereken TÜSİAD olmalıydı." Fikri Işık, dün Almanya'da bulunduğu hatırlattı. Oradan bakıldığında Türkiye'nin güçlenen ve iş birliği yapılması stratejik görülen bir ülke olduğunu anlatan Işık, şöyle konuştu: "İçerideki maalesef bu anlayıştaki insanlarımıza rağmen Türkiye, stratejik iş birliği yapılmak istenen bir ülke. O açıdan, bu beyefendilere söyleyeceğimiz söz; demokrasinin yanında olmalarıdır, demokrasiye operasyon yapanların yanında olmamalarıdır. 4-5 sene bekletilen dosyalar, seçime 3 ay kala açıklanır mı? Hem de birbiriyle hiç alakası olmayan dosyalar birleştirilip adeta 'Bomba etkisi yapsın' diye seçime 3 ay kala bir yolsuzluk görüntüsü altında ülke gündemine getirilebilir mi? Ülkenin en prestijli bankası, bu operasyonun içine hoyratça dahil edilebilir mi? Suriye'de can, kan, din kardeşlerimiz, insanlarımız katledilirken o insanlara yardım götüren tırlar hoyratça durdurulabilir mi? Bu süreci yürütenlere destek açıklaması anlamına gelen bir şey, Türkiye'nin sanayicisinden gelebilir mi?" Işık, döviz kurları konusunda dış konjonktürün çok belirleyici olduğuna dikkati çekerek, Amerikan Merkez Bankasının (FED) tahvil alım noktasındaki politikasının sadece Türkiye'yi değil, gelişen piyasalardaki para birimlerini de etkilediğini söyledi. Arjantin'den Brezilya'ya, Hindistan'a kadar pek çok para biriminin bu süreçten etkilendiğini anlatan Işık, şöyle devam etti:
"Türkiye'deki maalesef siyasi istikrara yönelik sorumsuz açıklamaların da siyasi istikrara yönelik endişelerin de belki bu dış etkinin biraz daha TL'nin değer kaybını artırdığını düşünüyoruz ama bunlar kesinlikle geçicidir. Doların bu seviyesini kimse kalıcı olarak görmesin, bu seviye geçicidir. Türkiye mutlaka, inşallah en kısa sürede kendi dengesini bulacaktır. O dengeyle üretimimiz de ihracatımız da istihdamımız da artarak inşallah yolumuza devam edeceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...