Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Şubat 2018 16:23

Bakan Kurtulmuş Bangladeş'te

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Bangladeş Sivil Havacılık ve Turizm Bakanı Şahcihan Kemal ile görüştü.

Bakan Kurtulmuş Bangladeş'te
numan kurtulmuş,

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 10. Turizm Bakanları Konferansı'na  katılmak üzere Bangladeş'in başkenti  Dakka'da bulunan Bakan Kurtulmuş, Bangladeş  Sivil Havacılık ve Turizm Bakanı A. Şahcihan Kemal ile bir araya geldi.

Bangladeş'in mağdur Arakanlı Müslümanlara yönelik kucaklayıcı tavrını  takdir ettiklerini belirten Kurtulmuş, Arakanlı Müslümanların göçmen konumuna  gelmesi dolayısıyla iki ülke arasındaki ortak çalışmaların daha da geliştiğini  aktardı.

Bangladeş ile Türkiye arasında turizm iş birliği anlaşması  imzalanacağını kaydeden Kurtulmuş, ülkenin Cox Bazaar gibi turistik yerleşim  birimlerinde tesisleşme gibi konularda yardım istediğini, çeşitli eğitim  çalışmalarıyla ülkede turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayacaklarını ve  Bangladeş'in kültürel mirasının imarı konusunda da destek vereceklerini söyledi.

Kurtulmuş, Bangladeş Sivil Havacılık ve Turizm Bakanı Kemal'i  İstanbul'da düzenlenecek Dünya Turizm Örgütü ile Birleşmiş Milletler Eğitim,  Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) ortak yıllık toplantısına davet etti.

Bakan Kemal de Arakanlı Müslümanlar konusundaki çalışmaları için  Türkiye'ye müteşekkir olduklarını belirtti.

Kurtulmuş, görüşme öncesinde Lalbagh Kalesi, Ahsen Menzil Müzesi ve  Yıldız Mescidi gibi Dakka'nın önemli tarihi turistik yerlerini de ziyaret etti.  Kurtulmuş, ziyaret sırasında karşılaştığı öğrenci ve vatandaşlarla sohbet ederek  hatıra fotoğrafı çektirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...