Tgrt Haber
15 Ekim 2021 07:08

Bakan Kurum'dan Paris İklim Anlaşması mesajı: Türkiye yeni sürece girdi

Türkiye’nin, Paris İklim Anlaşması ile yeni bir sürece girdiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hem ülkemiz adına hem dünya adına çok önemli bir süreç" dedi.

Bakan Kurum'dan Paris İklim Anlaşması mesajı: Türkiye yeni sürece girdi
murat kurum,paris iklim anlaşması,türkiye

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’na katılımını değerlendirdi. Bakan Kurum, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin çevre konusunda etkilenen değil etki eden bir ülke olacağını söyledi. Bakan Kurum, gazetecilerle 28 Ekim’de açılması planlanan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesinde bir araya gelerek Bakanlığın iklim politikalarını anlattı.

Bakan Kurum, Paris İklim Anlaşması’na katılımla birlikte Türkiye’nin yeni bir sürece girdiğinin altını çizdi. “Hem ülkemiz adına hem dünya adına çok önemli bir süreç” diyen Bakan Kurum, Türkiye bu imzayı gelişmekte olan bir ülke olarak imzalamış ve Ulusal Katkı Beyanı çerçevesinde de adımları atacağını beyan etmiştir. Bundan sonraki yol haritamızda hem Ulusal Katkı Beyanı’mız hem de gelişmekte olan ülke olarak bütün sektörlerdeki büyümemizle birlikte gelişecektir” dedi.

'YEŞİLE ETKİ EDECEĞİZ'

Bakan Kurum, 2019’da AB’nin imzaladığı Avrupa Yeşil Mutabakatı’nı da değerlendirdi. Kurum, bu yeşil dönemde Türkiye’nin etkilenen değil etki eden bir ülke olacağını vurguladı. Kurum “Gençlerimizle birlikte çocuklarımızla, kadınlarımızla birlikte bütün sivil toplum örgütlerinin içinde olduğu siyaset üstü bir mesele gördüğümüz iklim değişikliği meselesinde adımlarımızı atacağız” diye konuştu.

“KENDİ ‘EMİSYON TİCARET SİSTEMİ’MİZİ KURACAĞIZ”

Bakan Kurum, bakanlığın isminin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değişeceğini hatırlattı. İklim değişikliğiyle ilgili bir eylem planı ortaya koyacaklarını belirten Bakan Kurum, “Ulusal iklim değişikliğiyle ilgili yapılacak işleri içeren bir eylem planımız olacak. Kendi ‘Emisyon Ticaret Sistemi’mizi kuracağız. Bu çerçevede temiz üretim teknolojilerinin kullanıldığı yine iklim dostu yatırımları desteklediğimiz bir sürece yürüyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...