Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 May 2022 15:06 - Güncelleme : 18 May 2022 16:00

Son dakika! Bakan Soylu açıkladı: Bir uyuşturucu baronu daha içeride

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uzun süredir peşinde oldukları bir uyuşturucu baronunun daha yakalandığı söyledi. Soylu, "Urfi Çetinkaya'nın kardeşi şu an gözaltında. Uzun zamandır buna da projeli operasyon yapıyoruz" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bakan Soylu açıkladı: Bir uyuşturucu baronu daha içeride
Süleyman Soylu,Uyuşturucu,Operasyon

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Müzesi'nde gazete, televizyon ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği "Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı. Türkiye'nin uyuşturucu ile büyük bir mücadele içinde olduğunu vurgulayan Soylu, tüm valiliklere, emniyet müdürlüklerine ve jandarma komutanlıklarına genelde gönderildiğini söyledi.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında metamfetaminin en büyük tehlikelerden biri olduğunu belirten Soylu, "Metamfetamini yenersek Türkiye dünyada uyuşturucuya bağlı ölümler konusunda dünyadaki en az ölümü yaşayan ülke olacak " ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun randevusuz bir şekilde SADAT'a gitmesini eleştiren Bakan Soylu, "SADAT’ın önüne gidene kadar, Et ve Süt Kurumu’nun önüne gidene kadar, hafif bir cesaretin varsa, bizim söylediğimiz büyükelçilik ile ilgili bir değerlendirme ortaya koy da görelim" dedi.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından önemli satırbaşları şöyle:

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında metamfetaminin en büyük tehlikelerden biri olduğunu belirten Soylu, "Metamfetamin ile ilgili, tüm valilerimize, emniyet müdürlüğümüze ve jandarma komutanlığımıza genelge gönderdik, gizli mantığı ile. Bütün detayları anlatan, mücadelenin nasıl olacağını ortaya koyan, kapsamlı bir genelge. Metamfetamini yenersek Türkiye dünyada uyuşturucuya bağlı ölümler konusunda dünyadaki en az ölümü yaşayan ülke olacak " ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NA 'BÜYÜKELÇİ' TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu'nun randevusuz bir şekilde SADAT'a gitmesini eleştiren Bakan Soylu, "SADAT’ın önüne gidene kadar, Et ve Süt Kurumu’nun önüne gidene kadar, hafif bir cesaretin varsa, bizim söylediğimiz büyükelçilik ile ilgili bir değerlendirme ortaya koy da görelim" dedi.

Kılıçdaroğlu'na büyükelçi konusunun üstünü örtemeyeceğini söyleyen Soylu, "Bu Türkiye’ye bir ihanettir. Sen Türkiye’nin geleceğini Avrupalı bir büyükelçiye pazarlayamazsın" ifadelerini kullandı.

"BU ATATÜRK'ÜN PARTİSİ DEĞİL, İNÖNÜ'NÜN PARTİSİDİR"

CHP'ye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerine devam eden Soylu, "Bu Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ün partisi değil, İnönü’nün partisidir, bugünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Atatürk ile hiçbir ilgisi yoktur. Neden İnönü’nün partisidir? Çünkü İnönü, Atatürk karşıtıdır. Bugün uyguladığı politikada İnönü politikasıdır. İnönü politikası dedikodu politikasıdır, iftira politikasıdır. Batı ile işbirliği yaparak iktidarı ele geçirme politikasıdır" ifadelerini kullandı.

"UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE ETKİSİZLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu baronlarına bir şey yapılmadığı yönünde söylemlerde bulunduğunu anımsatan Soylu, bu ifadelerin uyuşturucuyla mücadele edenleri töhmet altında bıraktığını, Türkiye'nin mücadelesinin etkisizleştirilmeye çalışıldığını belirtti.

"BİR BARON DAHA İÇERİDE"

Toplantı sırasında kendisine bir not iletilmesinin ardından İçişleri Bakanı Soylu, "Bir baron daha şu anda gözaltında bugün itibarıyla. Uzun süredir peşindeydik, Urfi Çetinkaya'nın kardeşi. Urfi Çetinkaya'nın kardeşi şu an gözaltında. Uzun zamandır buna da projeli operasyon yapıyoruz." bilgisini paylaştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...