Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2021 10:27

Son dakika! Bakan Soylu'dan büyükelçiliklere tepki: Bugün Kavala yarın Öcalan!

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HAK-İŞ Başkanlar Kurulu'nda yaptığı açıklamada, 10 Büyükelçiliğin Osman Kavala açıklamasına tepki göstererek, "Hukukun üstünlüğünden bahsedenler bunlar. Yarın bizden Abdullah Öcalan'ı, Selahattin Demirtaş'ı da içerden çıkarmamızı isterler." dedi.

Son dakika! Bakan Soylu'dan büyükelçiliklere tepki: Bugün Kavala yarın Öcalan!
terörist,süleyman soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HAK-İŞ Konfederasyonu 46. kuruluş yıl dönümünde açıklamalar yaptı. 10 ülkenin Büyükelçiliği tarafından yapılan Osman Kavala açıklamasını eleştiren Bakan Soylu, "Hukukun üstünlüğünden bahsedenler bunlar. Yarın bizden Abdullah Öcalan'ı, Selahattin Demirtaş'ı da içerden çıkarmamızı isterler." diyen Bakan Soylu, ülkedeki terörist sayısının da 180'in altına düştüğünü bildirdi.

Bakan Soylu'nun konuşmasından önemli satır başları şöyle:

BÜYÜKELÇİLİKLERE TEPKİ

"Ne pervasız, ne edepsiz bir açıklama. Yarın bizden Apo'yu da çıkarmamızı isteyebilirler. Selahattin Demirtaş'ı da çıkarmamızı isteyebilirler." ifadelerini kullanırken, FATF'nin Türkiye'yi gri listeye alması ile ilgili olarak da "Terörizmin en çok maliyet yüklediği ülke biziz. Terörü finanse eden, güç veren Avrupadır. Bu kadar yüzsüzlük olabilir." dedi. İşte Soylu'nun o açıklamaları...BÜYÜKELÇİLERİN AÇIKLAMALARI

10 tane büyükelçi hukuka müdahale eden bir açıklama yapıyor. Ne pervasız, ne edepsiz bir açıklama. Yarın bizden Apo'yu da çıkarmamızı isteyebilirler. Selahattin Demirtaş'ı da çıkarmamızı isteyebilirler.

TÜRKİYE'NİN GRİ LİSTEYE ALINMASI

Terörizmin en çok maliyet yüklediği ülke biziz. Terörü finanse eden, güç veren Avrupadır. Bu kadar yüzsüzlük olabilir. Bu kadar gerçeklerden aykırı tespitler yapılabilir. Bir eksiğimiz vardı. Osman Kavala'yı serbest bırakmadık, Demirtaş'ı serbest bırakmadık. PKK ve FETÖ ile mücadelede kimseden talimat almadık. Bu kararın siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz.

"CİDDİ BİR GÖÇ TEHDİDİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Türkiye'nin ve Avrupa ülkelerinin içinde bulunduğu göçmen sorununa da değinen Bakan Soylu: "3,5 milyon Afganlı var İran'da. 2 milyonu hareket etmeye hazır, günlük 2 bin kişinin kişinin geldiğini düşünürsek çok ciddi bir göç tehdidi ile karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...