Tgrt Haber
15 Haziran 2022 11:52 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 12:48

Bakan Soylu'dan gündeme bomba gibi düşen iddia: Murat Karayılan Pervin Buldan’a kaset gönderdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. HDP’nin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için düzenlediği yürüyüş provokasyona dair çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu gündeme bomba gibi düşen ‘kaset’ iddiasında bulundu. HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ın terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan’dan kaset aldığını söyleyen Bakan Soylu, “Bunlar terör örgütünün esiriler, hem o ideolojiye sahipler ama kurtulmak isteseler de kurtulamazlar" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'dan gündeme bomba gibi düşen iddia: Murat Karayılan Pervin Buldan’a kaset gönderdi
pervin buldan,murat karayılan,kaset

HDP geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan için yürüyüş düzenledi. İstanbul’un Kadıköy ilçesinde düzenlenen provokasyon yürüyüşünde polis engel olurken DBP’li milletvekili Salihe Aydeniz polise yumrukla saldırdı. Yaşanan olaya hükümetten çok sert tepki gelirken Meclis Başkanı Şentop Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini ve polise yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE ADIM ATTILAR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldığı bir televizyon programında HDP’nin provokasyon yürüyüşüne dair açıklamalarda bulundu.  Terörist Duran Kalkan’ın talimatı ile HDP’nin protestoya başladığını söyleyen Bakan Soylu, “Bundan 1 ay önce Duran Kalkan bir talimat veriyor. Diyor ki Türkiye'nin her yerinden Apo'nun tecit edildiğini, protesto edebilmek için... Bir teröristin ne yapılması lazım? Bunun için 81 ilden Bursa Gemlik'e gideceksiniz ve burada bunu protesto edeceksiniz. Peki biz ne yaptık bu talimatı izledik. Tekirdağ merkezli bir operasyon yaptık. İstihbaratımız, terör birimlerimiz KCK tipi bir yapılanmayı tespit ettiler ve ciddi bir operasyon yaptılar. Bu operasyonda Gemlik yürüyüşündeki tüm kodları biz aldık. Türkiye'nin hiçbir yerinde adım attırılmadı. İstanbul Kadıköy'de milletvekilleri de Gemlik'e gitmek istiyordu. 6 aylık İçişleri Bakanlığı yapan, her şeyi çok bilen Meral Akşener öyle söylediler” ifadelerini kullandı.

“BUNLAR PKK’NIN MİLİTANI”

Terör örgütü yürüyüşlerine asla müsaade etmeyeceklerini söyleyen Bakan Soylu, “Polis hemen engelliyor, diğerleri de polisi zorlamaya çalışıyor, polis orada duruyor. Birincisi normal kendileri dururlar, ikincisi kalkanla dururlar, üçüncüsü gaz sıkarlar ve dördüncüsü su sıkarlar. Ama siz polise hakaret ediyorsunuz! Bunlar ahlaksızlar, bunun bilinmesini istiyorum. Gezi Olayları'nda bir polisimiz, bir kadın geliyor. Çok yoruldunuz oğlum diyor, evet diyor, devlet görevi diyor. Kaç yaşındasın oğlum diyor, 24 diyor. Evli misin diyor, evliyim diyor. Eşin evde yalnız değil mi diyor. Benim oğlum senin eşinin yanına gitsin diyor. Orada yapmak istediği şey şu; polisin kendisine yapacağı davranışı, suçsuz gibi gösterip mağdur olmak için bunu yapıyorsunuz. Sözde milletvekilleri, ben bunlara milletvekili denmesine karşıyım. Bunlar PKK'nın militanı. Bunlar PKK'nın dışında en ufak bir adım atamazlar” dedi.

BAKAN SOYLU’DAN ‘KASET’ İDDİASI

Bakan Soylu gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya attı. HDP eş başkanı Pervin Buldan’a terör örgütü elebaşı Murat Karayılan tarafından kaset gönderildiğini söyleyen Bakan Soylu, “Bunlar esirler. Terör örgütünün esiriler, hem o ideolojiye sahipler ama kurtulmak isteseler de kurtulamazlar” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...