Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ocak 2022 22:22

Bakan Soylu’dan muhalefete ‘Semra Güzel’ tepkisi: Bir şey söyleyemediler, görmezden geldiler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörist Volkan Bora ile sözlü olduğu ortaya çıkan ve samimi fotoğrafları medyaya sızan HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel ile ilgili açıklama yapmayan muhalefet partisi liderlerine tepki gösterdi. Bakan Soylu, "Biz bu yaşananları görmezden gelemeyiz" derken "Muhalefetin bir tanesi bir şey söylemedi, söyleyemedi." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu’dan muhalefete ‘Semra Güzel’ tepkisi: Bir şey söyleyemediler, görmezden geldiler
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,semra güzel,muhalefet,hdp

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu, 2017’de Adıyaman’da öldürülen terörist Volkan Bora ile sözlü olduğu ortaya çıkan HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel ile ilgili açıklamalarda bulunurken muhalefete sert sözlerle yüklendi.

“MUHALEFET SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ”

"Bu yaşananları görmezden gelemeyiz" ifadesini kullanan Bakan Soylu, "Bugün ve dün grup konuşmalarını biraz izleyebildim. Ne İYİ Parti Meral Akşener, ne Kılıçdaroğlu ne de HDP 'Ya bu fotoğraf doğru değildir. Terörle bu kadar iç içe girmiş bu anlayışı kabul etmiyoruz' demedi. Bir tanesi bir şey söylemedi, söyleyemedi." diye konuştu.

"2009 YILINDA TERÖR ÖRGÜTÜNE KATILMIŞ"

2009'da terör örgütüne katılmış bu kişi. Dicle Haber Ajansı'ndan katılmış. Buradan milletime bir şey söylemek isterim: Dışardan Türkiye muhalefetin bağrış çağırışı gibi gözükmüyor. Biz gittiğimiz her yerde ışıltıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bir Türkiye'deki istikrardan bir de dünyadaki hiçbir soruna sırtını dönmeyen Türkiye'den dolayı. Türkiye 21. asırdaki yürüyüşünde öyle bir noktaya geldi ki kendisi dönmek istese dönemez. Bu terörist gibilerden Türkiye'de çok var. Önümüzdeki günlerde bunlar daha sıkça Türkiye'nin gündeminde olur. ABD, Fransa, Avrupa bize bu meşruiyet alanını dayatmaya çalışıyor. Siyaseti buna alet etmek ve bunu meşru siyaset gibi göstermek kadar Türkiye'ye de zarar veren bir anlayış söz konusu değildir. Bize en çok siber saldırı alanında yardım talebi geliyor diğer ülkelerden. Twitter'ın, Facebook'un, Instagram'ın sahibi biz değiliz. Birisi bu mecralardan sizin şahsiyetinize, ülkenizin değerlerine saldırı yaptığı zaman Twitter'a muhtacız. Bu küresel bir sorun. Türkiye'nin bu konuda karşı karşıya kaldığı bütün saldırılarını defetmesinin onlarda oluşturduğu bir cazibe var.Muhalefetin bu meselelere bakış açısındaki zayıflık ve hem ülkenin menfaatlerine, hem ülkenin milliliğine, hem ülkenin ihtiyaçlarına yönelik karşı duruş hesabını verecektir. Adli sicil kaydı var. Bu kişinin adli sicil kaydında bir problem yok. Diyelim ki bu kişi doktorken, eczacıyken, bir görev gerçekleştirirken hırsızlık yaptı veya cinsel tacizde bulundu. Kovuşturma ve soruşturma devam ederken dahi bu adli sicil kaydına işlenmez. Bu konuyla ilgili bir ceza ödemişse bu biter, kimse görmez. Bizim istihbarat kaydımızda onun 2009'da örgüte katıldığı, Türkiye'de bir alanda görevlendirildiği, dışarı çıkarıldığı, tekrar Adıyaman'a geldiği, Adıyaman'da bir operasyonumuzda etkisiz hale getirildiği, hepsi çıkar. Bunun adı örgüt üyesi ve teröristtir.  düşürmek istedikleri tuzak tam da bu. Bize 'Terörle mücadelede nasıl bu noktaya gelirsiniz, siz kişi başına gelir seviyesini nasıl yükseltirsiniz, bu kadar büyük badireler içerisinden nasıl çıkarsınız' diyorlar." açıklamasında bulundu.

İBB'YE TERÖR TEFTİŞİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) başlatılan terör teftişiyle ilgili de konuşan Bakan Soylu, "Ben İçişleri Bakanıyım neyin temiz olup olmadığını biliyorum" ifadelerini kullandı.

'TEFTİŞ CHP'Lİ BELEDİYELERE ÖZGÜ DEĞİL"

Bizim bakanlığımız 2019'dan bugüne kadar her partiden belediyelerle ilgili farklı gerekçelerle 2 bin 32 soruşturma yapmış. Bu öyle abartıldığı gibi üstüne gitmek değil. 2019'dan bugüne kadar her partiden belediyelerle ilgili özel teftiş sayısı 166. 2019'da 40, 2020'de 3, 2021'de 6 AK Parti belediyesin özel teftiş yapılmış. 2020'de 4, 2019 yılında 25 CHP belediyesine özel teftiş yapılmış. 2020'nin tamamında ben özel teftiş aldım. Kendim, kendi birimlerime özel teftiş yaptım.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...