Tgrt Haber
28 Temmuz 2022 00:15 - Güncelleme : 28 Temmuz 2022 00:31

Bakan Soylu’dan Salihe Aydeniz için ret oyu veren CHP’ye sert tepki: Yumruk, HDPKK sevgisine kurban gitti

Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ret cevabı veren CHP'ye Süleyman Soylu'dan sert tepki geldi. Soylu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Polislerimizi istismar için her türlü boyaya giren Kılıçdaroğlu ve samimiyetsiz tayfası HDPKK'nın terörist milletvekilinin polisimize attığı yumruğu görmezden geldi ve boyaları döküldü” ifadelerine yer verdi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Soylu’dan Salihe Aydeniz için ret oyu veren CHP’ye sert tepki: Yumruk, HDPKK sevgisine kurban gitti
Süleyman Soylu,CHP,Salihe Aydeniz,Kemal Kılıçdaroğlu,HDP

TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu, İstanbul'daki izinsiz gösteride polise yumruklu saldırıda bulunan DBP Milletvekili Salihe Aydeniz'in yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy birliği ile karara vardı.

12 saat süren toplantıda, Aydeniz hakkında "terör örgütü propagandası yapma", "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme", "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" ile "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunlara katılma" iddiasıyla hazırlanan 5 dosya ele alındı.

AK Parti, MHP ve İyi Parti'liler dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullandı. HDP ile ittifak yapan CHP'liler ise "ret" oyu verdi.

“YUMRUK, HDPKK SEVGİSİNE KURBAN GİTTİ”

CHP ve HDP'nin ret oyu kullanmasına tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Polise atılan yumruk HDPKK sevgisine kurban gitti. Polislerimizi istismar için her türlü boyaya giren Kılıçdaroğlu ve samimiyetsiz tayfası HDPKK'nın terörist milletvekilinin polisimize attığı yumruğu görmezden geldi ve boyaları döküldü. Gerçek yüzleri ortaya çıkınca utandılar mı?” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1552341741851840516

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...