Tgrt Haber
02 Haziran 2022 17:41 - Güncelleme : 02 Haziran 2022 18:03

Süleyman Soylu'nun avukatından Ekrem İmamoğlu'na cevap

Siyasi yasakla karşı karşıya kalan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davanın dünkü duruşması ertelenirken, İmamoğlu davaya söz konusu olan sözlerini YSK'ya değil İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya söylediğini belirtmişti. İmamoğlu'nun sözlerine Bakan Soylu'nun avukatından cevap geldi. İmamoğlu'nun hakkındaki suçlardan sıyrılmak için siyasi tartışma ve baskı oluşturmaya çalıştığını savunan avukat Uğur Kızılca, davanın siyasi tartışmalara alet edilmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Süleyman Soylu'nun avukatından Ekrem İmamoğlu'na cevap
Süleyman Soylu,Ekrem İmamoğlu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun avukatı Uğur Kızılca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hakkındaki dava ve soruşturma dosyalarına konu suçlardan kurtulmak amacıyla siyasi tartışma ve baskı oluşturmaya yönelik eylemlerini takip ettiklerini, bu dava ve soruşturmaların siyasi tartışmalara alet edilmesine izin verilmeyeceğini belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun avukatı Uğur Kızılca yaptığı yazılı açıklamada, 2019'da bir konuşmasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan İmamoğlu'nun davanın duruşması sonrasında bazı açıklamalarda bulunduğunu hatırlatarak, “Anayasa ve ilgili tüm kanunlarda seçimlerde karar verme yetkisinin seçim kurullarında olduğu, İçişleri Bakanlığının böyle bir yetkisinin olmadığı belli olup, bu durum seçimlerin iptali kararı sonrası basın açıklaması yapan Ekrem İmamoğlu tarafından da gayet iyi bilinmektedir“ dedi.

İmamoğlu'nun hakkındaki soruşturma çerçevesinde 30 Haziran 2020'deki savunmasında, "Yüksek Seçim Kurulu veya üyeleri yahut başka bir somut kişi hedeflenmemiştir. Hakaret kastı bulunmayan ve somut olarak bir kimseye yöneltilmemiş siyasi bir söylem, herhangi bir suçun unsurlarını barındırmamaktadır" beyanında bulunduğunu kaydeden avukat Kızılca, şöyle devam etti:

"VIZ GELİR TIRIS GİDER" GÖNDERMESİ

"Ekrem İmamoğlu, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinde hakkında dava açıldıktan sonra yapmış olduğu savunmada Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret suçundan kurtulmak veya daha az ceza almak amacıyla savunma taktiği olarak soruşturma aşamasında vermiş olduğu savunmadan farklı olarak bu kez İçişleri Bakanı olan müvekkilimi kastettiğini beyan etmiştir. Ekrem İmamoğlu'nun suçtan kurtulmak veya daha az ceza almak amacıyla müvekkilimin kişilik haklarına saldırması nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, soruşturma halen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda devam etmektedir. Gerek duruşma öncesi gerekse duruşma sonrası adil yargılamayı etkilemeye, kamuoyunu yanıltmaya yönelik Ekrem İmamoğlu'nun suçtan kurtulmak amacıyla yapmış olduğu savunmalarına atıflar yapılarak bazı medya organlarında organize bir şekilde haberler yapılmakta, köşe yazıları kaleme alınmaktadır. Ekrem İmamoğlu'nun hakkında devam eden dava ve soruşturma dosyalarına konu suçlardan kurtulmak amacıyla ve 'vız gelir tırıs gider' anlayışıyla siyasi tartışma ve baskı oluşturmaya yönelik eylemlerinin tarafımızdan ciddiyetle takip edildiğini, bu davaların ve soruşturmaların siyasi tartışmalara alet edilmesine izin verilmeyeceğini, medya organlarında yönlendirici, gerçeğe aykırı içerikli haberlerle yargılamayı etkilemeye yönelik her faaliyete karşı tüm hukuksal hakların kullanılacağını kamuoyunun bilgisine sunarız."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...