Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ekim 2020 00:02

Bakan Varank: Bu çok açık ve net bir darbe imasıdır

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AYM üyesi Engin Yıldırım’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma ilişkin, “Bu ülkede herkes ışıkların yanmasının, bir binanın ışıklarının yanmasının ne demek olduğunu bilir. Bu çok açık ve net bir darbe imasıdır” dedi.

Bakan Varank: Bu çok açık ve net bir darbe imasıdır
mustafa varank,,engin yıldırım,,aym,,anayasa mahkemesi,

Radyo Başakşehir’de her çarşamba canlı olarak yayınlanan Murat Çiçek ile Gündem programına bu hafta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuk oldu.

"AÇIK VE NET BİR DARBE İMASIDIR"
AYM üyesi Engin Yıldırım’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Varank, “Gerçekten çok talihsiz bir açıklamayla karşı karşıya kaldık. Bir Anayasa Mahkemesi üyesinin sosyal medya hesabının olması buralardan siyasete gönderme yapması zaten başlı başına bir felaket. Bu ülke darbelerden ve vesayet rejiminden çok çekti. Biz iktidarımız boyunca çok çeşitli vesayet odaklarıyla mücadele ederek bu noktalara geldik. Bu mücadelede bizim her zaman yanımızda milletimiz oldu. Bu vesayet odaklarını milletimizin desteğiyle bir bir üstesinden geldik. Bu ülkede herkes ışıkların yanmasının, bir binanın ışıklarının yanmasının ne demek olduğunu bilir. Bu çok açık ve net bir darbe imasıdır. Bu ülkede Genelkurmayın ışıkları yanıyor diye, defalarca manşetler atıldı. Siyasi iktidarlara göndermeler yapılmıştır” dedi.

“BU ŞEKİLDE SİYASİ MESAJLAR KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR”
15 Temmuz’da fiili darbe ile mücadele ettiklerini belirten Bakan Varank, “Anayasa Mahkemesi üyeliğine gelmiş bir kişinin bunu bilmemesi başlı başına tanımlanamayacak bir ifade. 15 Temmuz’da fiili darbe ile mücadele ettik. Halkımızla beraber meydanlarda şehitlerimiz oldu, gazilerimiz oldu. Bir Anayasa Mahkemesi üyesinden bu tavrı görmek beni gerçekten çok şaşırttı. Kişisel olarak da çok rahatsız oldum. Eğer bu zatı muhterem siyaset yapmak istiyorsa bunun usulleri bellidir. Ama devletin en üst yargı organının bir üyesinin bu şekilde siyasi mesajlar vermesi, darbe iması yapması asla kabul edilebilir bir şey değildir. İstifa müessesesi genelde siyasilerle ilişkilendirilir. Bunu sadece siyasilerle ilişkilendirmek doğru değil. Ben çok açık bir şekilde söyleyeceğim. Böyle bir işe girişmiş bir kişinin o makamda oturmaması lazım” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...