Tgrt Haber
07 May 2014 13:02

Bakan Veysel Eroğlu açıkladı, 'İstanbul'da su sıkıntısı yaşanmayacak'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Gereken tedbirler alındı. İstanbul'da su sıkıntısı çektirmeyeceğiz' dedi.

Bakan Veysel Eroğlu açıkladı, 'İstanbul'da su sıkıntısı yaşanmayacak'
orman ve su işleri bakanı, veysel eroğlu, istanbul'da su sıkıntısı, istanbul'da su kesintisi, su kesintisi, su sıkıntısı, sular kesilecek mi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSKİ, DSİ ve bakanlık yetkilileriyle durum değerlendirmesi yaptıklarını ve gereken tedbirleri aldıklarını belirterek "İstanbul'da su sıkıntısı çektirmeyeceğiz. Herhangi bir sıkıntı yok" dedi. Eroğlu, "Yapı Sektöründe Ahşap Kullanım Alanında Finlandiya-Türkiye İşbirliği" başlıklı seminerinin ardından gazetecilerin İstanbul'un su durumuna ilişkin sorularını cevapladı. "Son günlerdeki yağmurların barajlara etkisi oldu mu? İstanbul'da susuzluk yaşanacak mı?" sorusu üzerine Eroğlu, son yağışların barajlara faydasının olduğu söyledi. İstanbul'a, 185 kilometre öteden Melen'den su getirdiklerini hatırlatan Eroğlu, bu hafta Melen bölgesinin de yağış aldığını ifade etti.
Bakan Eroğlu, şu bilgileri verdi:
"Sevinçliyiz. Ayrıca Istrancalar var biliyorsunuz. Başbakanımızla birlikte ben İSKİ Genel Müdürü iken orada 7 baraj inşa etmiştik. Onlar da İstanbul'a akıyor. Dolayısıyla bu yağışların İstanbul'a katkısı oldu. Ama geçen sene özellikle ekim ile ocak ayının sonuna kadar yağış eksikliği vardı. İnşallah bu yağışlarla onu kapatacağız. Geçen hafta pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile birlikte İSKİ, DSİ, bakanlık yetkililerimizle durum değerlendirmesi yaptık. Gereken tedbirler alındı. İstanbul'da su sıkıntısı çektirmeyeceğiz. Herhangi bir sıkıntı yok." Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıla kadar Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen AK Parti'nin istişare toplantılarının, bu sene ilk kez Afyonkarahisar'da 9-11 Mayıs'ta gerçekleştirileceğini söyledi.
Afyonkarahisar'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gözünde bambaşka bir yerinin olduğunu belirten Eroğlu, "AK Parti'nin temelleri de şehrimizde atılmıştı. 2002 yılından bu yana her sandığa gidildiğinde vatandaşlarımızın teveccühüyle iktidara gelen hükümetimiz, ülkemizin kaderini değiştirdi ve muazzam işlere imza attı" diye konuştu.
AK Parti hükümetlerinin, eğitim, sağlık, ulaştırma, tarım, kültür, turizm, çevre, orman ve su başta olmak üzere her alanda muhteşem yatırımları hayata geçirdiğini vurgulayan Eroğlu, Türkiye'de büyük değişim ve dönüşüme imza atıldığını belirtti. Türkiye'ye dev eserler inşa eden, milletin kaderini değiştiren ve temelleri Afyonkarahisar'da atılan AK Parti'nin istişare toplantılarının bundan sonra bu kentte yapılacağı bilgisini veren Eroğlu, şöyle konuştu:
"Bir Afyonkarahisarlı olarak, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlarımızı, parti yöneticilerimizi ve ailelerini Afyonkarahisar'da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Yolların kesiştiği, termal kaynaklara sahip, tarihi ve turistik değerleriyle yüksek potansiyeli olan, hem konumu itibarıyla hem de sahip olduğu değerler bakımından cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen şehrimiz artık çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Şehrimizin böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmasındaki en büyük paylardan biri de buraya yapılan yatırımlardır. Son yıllarda Afyonkarahisar'a yaptığımız yatırımlar artık meyvelerini vermeye başladı. Afyonkarahisar, tarihi bir fırsat yakaladı. Bakanlarımız, milletvekillerimiz ve partimizin değerli yöneticileri de şehrimizi daha iyi tanıma imkanı bulacak, konforlu ve kaliteli otellerimizde konaklayacak. Aileleri ise ülkemizin en büyük şehir ormanı unvanına sahip Zafer Ormanı başta olmak üzere Akarçay'ı ve şehir merkezimizi gezecek, tarihi ve turistik yerlerimizi ziyaret edecek ayrıca şehrimize has lezzetlerden tadacak. Bizler de bu durumdan memnuniyet duymaktayız. 'AK Parti İstişare Toplantısı'nın şehrimize alınması için birlikte gayret gösterdiğimiz milletvekillerimiz Sait Açba ve Halil Ürün'e, Afyonkarahisar'ın tercih edilmesinde büyük payı olan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve bütün parti yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimle kendilerini en iyi şekilde ağırlamak için heyecanla bekliyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...