Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Aralık 2014 17:49

Bakan Zeybekçi, 'Herkes hesabını verecek'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarına dikkat çekerek, 'Herkes hesabını verecek. Kimse adaletten kaçmayacak, korkmayacak' dedi.

Bakan Zeybekçi, 'Herkes hesabını verecek'
Ekonomi Bakanı, AK Parti Denizli Milletvekili, nihat zeybekci, 17 aralık operasyonu, 25 aralık operasyonu,

Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, İzmir'in Bornova ilçesinde, partisinin 5. olağan ilçe kongresine katıldı. Okçu Düğün Salonu'nda yapılan kongrede, Bakan Zeybekci, partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Zeybekci, kongrede yaptığı konuşmada, Orta Doğu'da yaşananlara dikkat çekti. "Dünya yeniden baştan aşağı çiziliyor" diyen Bakan Zeybekci, 2002 yılındaki faizlere vurgu yaptı. Zeybekci, 2002 yılında vergilerin yüzde 85'inin faizlere gittiğini kaydederek, "Bu ülkede toplanan vergilerin yüzde 85'i faizlere gidiyordu. Yıl 2013 sonu memleketimizde toplanan vergilerin yüzde 15'i faize gidiyor. Tam tersine döndük. Yani birilerinin faiz hortumları kesildi. Birilerinin talan hortumları kesildi. Onun için başımıza gelenler bunlar. Onun için bu memlekette, Gezi olaylarını, 17 Aralıkları, 25 Aralıkları, 6-7 Ekim olayları gibi farklı olayları yaşıyoruz. Dünya artık Türkiye'nin üzerinden yürüyor. Dünyanın bugün en çok noktaya uçan hava yolu Türk Hava Yolları. Bugün Afrika'da en çok büyükelçiliği olan ülke Türkiye. Putin geldi Türkiye'ye dedi ki; ‘Biz Avrupa'ya verdiğimiz gaz ve doğalgaz hatlarının tamamını artık Türkiye üzerinden vereceğiz' Orta Asya Türkiye'den geçiyor, Orta Doğu Türkiye'den geçiyor" dedi.
"HERKES HESABINI VERECEK"
17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarında yaşananlara dikkat çeken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kimsenin adaletten kaçamayacağını belirterek "Herkes hesabını verecek" dedi. Türkiye'nin geliştiğini belirten Zeybekci, "Her ülkede varız; ama birilerini rahatsız ediyoruz. Birileri oralara gitmiş Türkiye'nin kartvizitini kullanarak Türkiye'nin imkanlarını kullanarak oralarda maalesef kendi düzenlerini kurmuşlar. Kendi fetvalarıyla kendi uyduruk düzenleriyle. Şimdi oralara Türkiye varıyor, Türkiye gereğini yapıyor oyunlar bozuluyor. Bir zamanlar faizle bu ülkeyi talan edenler, bir zamanlar bu ülkede masum bir şekilde hemen hemen hepimizin içine dahil olduğu gayretlerle, hibelerle bağışlarla bu milletin bağışlarını hemen hemen her yerinde götürenler bakın şimdi ikisi bir araya geldi. Faizcilerle darbeciler, faizcilerle bedduacılar bu memlekette milletin iktidarını yerinden etmek için 17 Aralık ve 25 Aralık yapanlar bir araya geldi. O kadar bir araya geldiler ki aynı şeyleri söylüyorlar. Diyorlar ki beraberiz, birlikteyiz. Biz biliyoruz zaten birlikte olduğunuzu biz anladık zaten. Biraz geç oldu; ama onu da bizim Anadolu saflığımıza verin. İyi niyetli davrandık biraz, saf olduk size çok inandık. Ama artık gördük herkes hesabını verecek. Kimse adaletten kaçmayacak korkmayacak. Adalet inşallah sağlıklı, adil ve hızlı bir şekilde çalıştığı zaman kimse bununla ilgili dertlenmeyecek. Şunu da asla ihmal etmeyelim. Sokak sokak dolaşırken, mahalle mahalle ev ev dolaşırken hepimizi olduğu gibi bir zamanlar iyi niyetli bir şekilde birilerine inanarak, birilerinin hizmetlerine inanarak onlara destek veren kardeşlerimiz ki onlar yüzde 99'u temsil ediyor. Onlar bizim kardeşimizdir. Onların bizim gönlümüzde başımızın üzerinde yeri var. Ama aklını ruhunu bir yerlere peşkeş çekip de bir yerlere kira verenler, birilerine kiraya verenler onlar hesabını versinler bu memlekette. Adalete hesaplarını verecekler. Mazluma zulmedenler hesabını verecek, millete zulmedenler hesabını verecek."
"YALAN SÖYLÜYORSUN, İFTİRA ATIYORSUN"
2002 yılında Türkiye'de dış ticaret hacminin 100 milyar dolar olduğunu hatırlatan Bakan Zeybekci, 2014 yılında ise bu rakamın 480 milyar dolara yükseldiğini belirtti. Bakan Zeybekci, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da şöyle eleştirdi: "İşte bunun için rahatsız oluyorlar. Huzursuzluk bundan. Yalan iftira ve hayasızca başkalarının ar ve namusuna saldırmak. Bunu yapacaklar. Ama bize sadece yalan atacaklar iftira söyleyecekler. Şimdi CHP Genel Başkanı bütçe açılış konuşmasında eline bir kağıt almış yandan okuyor. Bilmiyorsun. Bilmediğini de bilmiyorsun. Bilmediğini bilmiyorsun biliyormuş gibi davranıyorsun. Yalan söylüyorsun iftira atıyorsun. Ne olur doğrusunu öğren. Siyaset itibarlıktır. Biz sizin gibi darbelerle iktidara gelme geleneğinden gelmediğimiz için bizim için siyaset önemlidir. CHP'nin muhalefeti de bizim için önemlidir. Onlara da düzgün muhalefet yaptıracak biziz. CHP liderinin yalan yanlış iftiralarını engelleyecek olan AK Parti'dir. Bunu yapmak da mümkün AK Parti tek başına Anayasayı değiştirecek çoğunlukla iktidara gelmek zorunda. Ak Parti en az yüzde 55'le seçimleri kazanmalı önümüzdeki dönem"
"HEDEF 2023 AVRUPA'NIN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK EKONOMİSİ"
Nihat Zeybekci, mangalda kül bırakmayanlar olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Hani mangalı gördüğü zaman mangalda kül bırakmayanlar var ya. Mangalı gördüğü zaman karşıdan üfleyenler var ya. Hani Atatürk'ü gördüğü zaman ‘Atam İzindeyiz' deyip yıllardan beri yan gelip yatanlar var ya, onlara söyleyeceğiniz bazı sözleri söyleyeyim ben size. Yıllardan beri Atatürk'ün posterinin arkasına geçip, Atatürk'ün heykelinin arkasına geçip Atatürk'ü suistimal ettiler. Atatürk'ün gösterdiği hedefler var. Ne diyor, ‘muasır medeniyet' diyor yani medeniyet ötesini bizlere hedef olarak gösteriyor. Artık inşallah 2023 dedik hedefimizi. Hedef 2023 dünyanın onuncu büyük ekonomisi Türkiye. Hedef 2023 Avrupa'nın üçüncü büyük ekonomisi Türkiye. Artık Türkiye olmadan bu coğrafya da kimse sağından soluna dönemeyecek. Bu coğrafyanın artık bir ağabeyi var. Türkiye olarak artık şunu söylüyoruz diyoruz ki yeni bir dünya kuruluyor. O yeni kurulan dünyanın artık Türkiye kurucusudur diyoruz. Biz demeden o dünya kurulmayacak diyoruz." Kaynak:İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...