Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ocak 2016 13:18

Bakan'dan sert tepki, 'Şerefsizler, ahlaksızlar'

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Diyarbakır’da okuldaki karne törenine yönelik bomba saldırısına ilişkin, 'O şerefsizler, o ahlaksızlar, o vatan hainleri çocukların karne alması esnasında okula bomba atmaktan dahi çekinmiyorlar' diye yorumladı.

Bakan'dan sert tepki, 'Şerefsizler, ahlaksızlar'
bakan elvan, tepki ,terör,

Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, basta merkez muhtarları ile olmak üzere bir dizi toplantıya katılmak üzere Mersin’e geldi. DİA Center’de merkez Yenişehir, Toroslar, Akdeniz ve Mezitli ilçelerinde görev yapan muhtarlarla bir araya gelen Elvan, muhtarların sorun ve taleplerini dinledi.

“BULDOZER GİBİ EZİP GEÇECEĞİZ ONLARI”

Başbakan Yardımcısı Elvan, muhtarlar toplantısının basına açık bölümünde terör örgütü, akademisyenler ve yöneticilerle ilgili önemle açıklamalarda bulundu. PKK terör örgütüne yönelik mücadelenin devam ettiğini dile getiren Elvan, sert sözlerle şunları söyledi: “Sıkıntılarımız, dertlerimiz var ama biz bir taraftan ülkemizin imarı, gelişmesi, kalkınması için çalışırken, diğer taraftan PKK terör örgütü ve onun siyasi uzantıları, maalesef bu ülkenin önünü kesmek, bu ülkenin her alanda büyümesini, güçlenmesini engellemek için her türlü çabayı sarf ediyor. Ama buradan açıklıkla şunu ifade edeyim; bu ülkenin gelişmesinin, kalkınmasının önünde kim durursa dursun buldozer gibi ezip geçeceğiz onları. Hiç tereddüdünüz olmasın.”

“OKULA BOMBA ATMAKTAN DAHİ ÇEKİNMİYORLAR”

Terör örgütüne yönelik mücadelelerinin devam ettiğinin altını çizen Elvan, bu sabah Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, terör örgütü üyelerinin bir okula bomba atmasına sert bir çıkış yaparak, “Bugün sabah öğrenciler karnelerini alırken o şerefsizler, o ahlaksızlar, o vatan hainleri çocukların karne alması esnasında okula bomba atmaktan dahi çekinmiyorlar. Milletimizin bu konuda çok uyanık olması lazım. Bizim birliğimizi, bütünlüğümüzü, üniter devlet yapımızı bozmaya çalışanlara karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Silopi’de temizlik harekatı büyük ölçüde tamamlandı. İnşallah önümüzdeki günlerde Cizre’de, sonra da diğer ilçelerimizde de bu temizlik harekatı tamamlanacak ve tek bir terör örgütü mensubu kalıncaya kadar ki, onu da yok edinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bu ülke bizim. Bu ülkenin gelişmesi, kalkınması için, gelecek nesillere iyi bir ülke emanet edebilmek için birlikte çalışacağız, birlikte güç sarf edeceğiz” diye konuştu.

“O BİLDİRİYE İMZA ATANLAR UTANMALILAR”

Konuşmasında, Doğu ve Güneydoğu’daki olaylara karşı yayınlanan bildiriye imza atan akademisyenleri de eleştiren Elvan, bildiriye imza atanların utanması gerektiğini söyledi. Elvan, “Düşünün bir taraftan o yiğit askerlerimiz, emniyet mensuplarımız terör örgütüne yönelik mücadele verirken, çoğunluğu devletin üniversitelerinde devletin maaşını alan akademisyenler, sanki bu terör örgütü bu ülkede çocukları öldürmüyor, insanları, yaşlıları öldürmüyor gibi bir açıklama yapma gereğini hissediyorlar. O insanlar utanmalılar, o bildiriye imza atanlar utanmalılar. Ve yapılanları görmezden gelenler utanmalılar” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren siyasi parti liderlerine de yüklenen Elvan, “Bakın bununla da yetinilmiyor, maalesef halkın seçtiği Sayın Cumhurbaşkanımıza parti liderlerinin ağza alınmayacak hakaretlerde bulunduklarını görüyorsunuz. Aslında onların hedefleri belki Cumhurbaşkanımızdan, hükümetimizden çok milletimizdir. Çünkü milletimiz, şu 14 yıllık süre içerisinde onlara her dönemde gereken dersi vermiştir. Biz siyasi partilerimizin milletle, halkla bütünleşmesini arzu ederiz. Milletle kavga etmesini, millete saldırmasını arzu etmeyiz. Milletimizin seçmiş olduğu, devletimizin başı olan Cumhurbaşkanımıza saldırı, hakaret milletimize saldırıdır, milletimize hakarettir. Bunları tasvip edebilmek mümkün değil” şeklinde konuştu.

“AYAK UYDURAMAYANLAR İLE YOLUMUZU AYIRACAĞIZ”

Türkiye’yi daha da güçlendirmek zorunda olduklarını vurgulayan Elvan, Türkiye’nin etrafının ateş çemberi olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Buna rağmen Türkiye hala istikrar adası olmaya devam ediyor. Türkiye hala Çin ve Hindistan’dan sonra en hızlı büyüyen ülkelerden biri konumunda. Biz büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz. 2015 yılında yüzde 4 civarında bir büyüme performansı gerçekleştirdik ki, bu büyüme performansı Çin ve Hindistan’dan sonra dünyada 3. sırada bir konuma gelmiştir.”

Muhtarlar toplantısında bürokratları ve devlet kademesinde görev yapan yöneticileri de uyaran Elvan, millete hizmet etmeyen, millete hassasiyetle yaklaşmayan yöneticilerle yollarını ayıracaklarını söyledi. Seçim öncesi verdiği her sözün arkasında olduğunu ve her projenin takibini hassasiyetle sürdürdüğünü dile getiren Elvan, “Mersin’de bir-iki hafta önce geldiğimde yapılması gerekenleri yönetici arkadaşlara anlattım. Yönetici arkadaşlarımıza şunu söyledim; işlerimizin, yatırımlarımızın zamanında bitmesi son derece önemli ve hiçbir yönetici, il müdürü, bölge müdürü makamında oturmayacak, her bir projenin peşinden koşacak, nerede, ne yapılıyor, ne tür sıkıntılar var, bu sıkıntıları nasıl ve ne şekilde aşarız çalışması içerisinde olacak. Açıkça şunu ifade ettim, tekrar ifade ediyorum, bize ayak uyduramayan, millete hizmet konusunda ağır davranan ve gereken hassasiyeti göstermeyen yöneticilerle çalışmayacağız, yolumuzu ayıracağız. Buradan bu mesajı tekrar vermek istiyorum. Biz millete hizmet etmek için yola çıktık. Her bir yöneticinin, bürokratın görevi de sizlere hizmet etmektir. Onun için geceli gündüzlü çalışacağız. Hükümetimiz, ülkemizin kalkınması için geceli-gündüzlü çalışıyor, cumartesi, pazar demiyoruz, gece-gündüz demiyoruz çalışıyoruz. Bizim tempomuza herkes ayak uyduracak” dedi.

Elvan’ın muhtarlarla buluşma toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...