Tgrt Haber
24 Aralık 2014 11:51

Başbakan açıkladı, 'Belediye payı'ndan 6 ay kesinti yok

Başbakan Davutoğlu, 'Büyükşehir belediyelerimize bağlı kuruluşlara, il ve ilçe belediyelerimize genel bütçeden gönderilen paydan 6 ay boyunca kesinti yapılmaması kararı alınmıştır' dedi.

Başbakan açıkladı, 'Belediye payı'ndan 6 ay kesinti yok
başbakan davutoğlu,edirne,genişletilmiş il başkanlarıu toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet  Davutoğlu, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Büyükşehir belediyelerimize bağlı kuruluşlara, il ve ilçe belediyelerimize genel bütçeden gönderilen paydan 6 ay boyunca kesinti yapılmaması kararı alınmıştır" ifadelerini kullandı.
Başbakan açıkladı, 'Belediye payı'ndan 6 ay kesinti yok
"Kamu düzeninden taviz verilemez"
Başbakan Davutoğlu, 6-7 Ekim olaylarından iki önemli sonuç çıkardıklarını belirterek, "Bir, hiçbir suretle kamu düzeninden taviz verilemez. Kamu düzeninden taviz verildiği zaman çözüm süreci de işlemez hale gelir. Onun için şu anda Meclisimizde olan iç güvenlik reformu ve özgürlüklerin korunması paketini hazırladık. Edirne'den Hakkari'ye kadar Türkiye'nin her bir ilinde, ilçesinde, kasabasında, köyünde kamu düzeni tam anlamıyla tesis edilecektir, edilmiştir ve korunmaya devam edilecektir" şeklinde konuştu.
Çözüm süreciyle ilgili, "Olumlu yönde gelişmelerin olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu,  "Hep beraber bunları inşallah takip ederek, bu süreci hayırlısıyla bir daha ülkemizin hiçbir köşesinde, hiçbir annenin ağlamaması, hiçbir ocağa evlat acısı düşmemesi için kararlılıkla bu yolu sürdüreceğiz" dedi. Başbakan Davutoğlu, "Vatandaşlarımız Edirne'de nasıl dükkanlarını güvenle açıyorlarsa, duayla açıyorlarsa, başlarına herhangi bir şeyin gelmeyeceğine eminlerse, bu emniyeti ve güveni Hakkari'de de Van'da da Diyarbakır'da da Bitlis'te de ülkenin her bir köşesinde sağlayacağız. Bu emniyeti tehdit edenlere karşı da hiçbir şekilde herhangi bir müsamaha gösterilmeyecek. Bu konuda hükümetimizin kararlılığı kesindir" ifadelerini kullandı. Davutoğlu, "Balkan Harbi'nde omuz omuza savaşmış olanlar, İstiklal Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda, Allahuekber Dağları'nda omuz omuza savaşmış olanlar ve onların torunları, nasıl geçmişte beraberlerse ebediyete kadar da beraber olacaklar. Çözüm süreci, böylesine et ve tırnak gibi birbirine geçmiş milletimizin değişik kesimleri arasına fitne sokmak isteyenlere karşı verilen en doğrudan cevaptır" dedi.
"Önce Şişli'yi çöz sonra gel karşımıza"
Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ben Kılıçdaroğlu'na birçok kere söylediğim, yaptığım çağrıyı buradan da yapıyorum: Biraz büyük düşün. Büyük düşünmek zor ama bari Şişli ölçeğinde düşün. Bırak Türkiye ölçeğini, bırak dünya ölçeğini bari Şişli ölçeğinde düşün. Bir ilçe ölçeğinde orayı bir çöz, sonra gel karşımıza konuş."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...