Tgrt Haber
14 Kasım 2014 12:56

Başbakan açıkladı! Taner Yıldız isitifa edecek mi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefetin Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı istifaya çağırmasına yanıt verdi.

Başbakan açıkladı! Taner Yıldız isitifa edecek mi?
başbakan,taner yıldız,istifa,

Enerji Bakanı Taner Yıldız, "İstifayı değerlendirmediğimi zannetmeyin. Ben ilkeleriyle yaşamış bir insanım. Bunu Soma kazasından sonra Bakanlar Kurulu’na ilettim. Şimdi 13 muhalefet partisi milletvekilinin de tavsiyesini bir kez daha Başbakanımla paylaşacağım. Kolay olanın istifa etmek olduğunu beni tanıyanlar bilir. Makam ve paraya bir bakışım var” diye konuşmuştu
Bu konu G-20 Zirvesi kapsamında Avustralya'da olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da soruldu.
Davutoğlu konuyla ilgili şunları söyledi;
Bakanların performansı,istifa edip etmeyecekleri muhalefetin işi değildir. Sayın Taner Yıldız'ın enerji bakanlığı döneminde neler yapmış olduğunu, şimdi başbakan, geçmişte kabine arkadaşı olarak bilen benim. Seçimlerde ard arda yenilgi yaşamaları sonrası neden kendilerinin böyle bir davranış sergilemediklerini sorgulamak lazım.
- Türkiye’nin enerji politikaları konusunda son yıllarda TANAP başta olmak üzere ne kadar büyük bir hamle yapmış olduğunu, bir çok uluslararası forumda Türkiye'nin enerjinin kilit oyuncusu olarak görüldüğünü herkes biliyor.
-Orada ihmali kimin vardır kimin yoktur, bunları bizzat ermenek'e giderek alanda takip ettim. Hem ankara'da yoğun brifingler aldım. Bunun dışında iş güvenliğiyle alakalı reform paketini açıkladık.
-Kimin orada ihmali olduğunu benden daha iyi takdir edecek kimse yok. Enerji bakanımızın verdiği cevap, siyasi etik içinde verilen cevaptır. Atılacak adımlarla ilgili takdir yetkisi bize aittir.
-Muhalefet önce kendi performansına baksın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...