Tgrt Haber
17 Ekim 2014 17:20

Başbakan Davutoğlu gündemi değerlendirdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Davutoğlu gündemi değerlendirdi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı

Biz her türlü mezhepçiliğe karşıyız. Kim mezhepçiliği körüklüyorsa aslında şiddeti körüklüyordu. Muharrem ayına giriyoruz. Hepimiz hangi mezhepten olursak olalım hep beraber muharrem orucu tutacağız. Bu barış anlayışını dünyaya yaymak için Diyanet işlerinin başlattığı çalışmaları çok önemli görüyoruz. İslam dünyasının içinden ve dışından kaynaklanan bir çok yanlış anlaşılma ile karşı karşıyayız.Bu sene Diyanet işleri Başkanlığını direk başbakanlığa bağladık. Bu sene bu çalışmaları beraber yürüteceğiz. Diyanet işleri başkanımıza verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum.
Başbakan Davutoğlu gündemi değerlendirdi
BANA UYGULANAN PROTOKOLÜN AYNISI UYGULANMALI
Dünyanın her yerinde dini oteriteler önemli bir yere sahiptir. Ben göreve geldiğimde bana yurt dışında uygulanan protokol neyse Diyanet işlerine de uygulanacak protokol odur demiştim. Bu kurumların tehdit gibi görülmekten çıkarılması lazım. Patrikhanelere de soruyorum. Artık hava alanından karşılanıyorlar.Onlar için özel davetler veriliyor. Hristiyan vatandaşlarımız da bizim için eşit vatandaşlardır. Onların inançlarına da saygı duymalıyız. Dini makam itibari ile Türkiye'de bütün Müslümanlar için çok önemli bir görev yürüten Diyanet işleri Başkanımıza gösterilen protokolün en üst olması benim tercihimdir.Hangi inançtan olursa olsun dini rakamlara sosyal olarak gösterilen nezaketin siyasi olarak da gösterilmesi halkın bir isteğidir.28 Şubat'ta danışman görevli birisi sürekli Diyanet İşleri'ni kontrol ederdi. Diyanet işleri artık bizim için şüphe uyandıran değil saygı uyandıran bir kurumdur. Bu saygı ve güven ortamının sağlanması çok önemli. Ben bütün dini liderleri ziyaret ettim hiç bir ayrım etmeden. Nihai noktada bir mensubu bile olsa her bir dini lider ulvi bir görev yürütüyor ve biz de gereken saygıyı göstereceğiz.
O HARİTA BİZİM DEĞİL
Bir yabancı TV kanalına verdiğim mülakatta güvenli bölge sorusu gündeme geldiğinde zikrettiğim bazı konular benim isteğim dışında haritaya çevirilmiş. Bizim tarafımızdan harita budur diye bir tanımlama yapılmamıştır.Ben bir ilkeye dikkat çektim. Güvenli bölgenin askeri değil insani bölgeler olduğunu belirttim. O harita hiç bir şekilde bizim tarafımızdan üretilen haritalar değildir. Nerede göç söz konusu ise güvenli bölge orada olur.
AKİL İNSANLAR HEYETİ AYNI
Başbakanlık görevini aldıktan hemen sonra çözüm süreci ile ilgili bir kurul oluşturduk. Son çözüm süreci toplantımızda bütünüyle son yaşanan gelişmeleri değerlendirdik. Bu değerlendirme sonrasında bir takım adımlar söz konusu oldu. Çözüm süreci bizim kendi irademizle başlattığımız bir süreçtir. Nasıl başlatırken kimseden izin almadıysak yürütürken de kimseden izin almayız. Bu süreç kararlılıkla devam edecek. Bunun yanında çözüm sürecini kanunsuz girişimlere bahane etmeyi kabul etmeyeceğiz. Akil adamlar toplantısı gerçekleştireceğiz. Benim de planladığım bir görüşmeydi. Bu pazar görüşeceğiz. Prensip olarak aynı isimlerden oluşuyor. Belki bir görev değişiliği olabilir ama genel çerçeve de aynı isimlerle buluşacağız.Akil insanlar heyetine ihtiyacımız var. Onların kendi aralarında toplanmalarından çok memnun oldum. Hem onlar kendi değerlendirmelerini yaptılar ben de onları dinleyeceğim.Öcalan'la ilgili bir statü değişikliği söz konusu değil.
www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...