Tgrt Haber
28 Aralık 2014 08:08

Başbakan Davutoğlu'ndan 'Cizre' açıklaması

Başbakan Davutoğlu Konya'da Cizre olayları hakkında konuşuyor.

Başbakan Davutoğlu'ndan 'Cizre' açıklaması
başbakan davutoğlu,cizre,olay,provokasyon,

Cizre'deki olaylarda herkesi sukunete davet ediyorum. Güvenlik güçlerimiz şiddeti önlediler. Türkiye her türlü provokatörlere karşı önlemi almıştır. Çözüm süreci ne zaman bir yola girse bu işi kullanan unsurlar oldu. Gerek sosyal medyada gerek medyada. Bu provokasyonlar çözüm sürecini etkilemeyecektir. Halkımızın bütünü huzura ve ekonomik kalkınmaya ihtiyacı var.
İç güvenlik reform paketinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Yapılan provokasyonlar herkesi etkilemektedir. Bu provokatörlere karşı en önemli olay iç güvenliğin sağlanmasıdır.
Doğu ve Güneydoğu'da bazı ilçe ve mahalleleri tek sesli olmaya itenler mahkum olmuştur. Farklı siyasi düşüncelere sahip olanları baskı altına almak istediler.
Tüm toplumun kesimleri, böyle durumlarda çatışma ortamına girmememesi lazım. Devletin güvenlik güçleri her yerde asayişi sağlayacak muktedirdir.

Dünkü olaylarda provoktörler yakalandı. Bunun provokasyon olduğu ortaya çıktı.
- Cizre'ye dışarıdan mı geldi provokatörler?
Orası Irak ve Suriye sınırı. Etrafındaki coğrafyada istikrar abidesi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...