Tgrt Haber
05 Haziran 2014 14:43

Başbakan Erdoğan Abbas'ı tebrik etti

Başbakan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı arayarak, Filistin'de kurulan uzlaşı hükümeti nedeniyle tebriklerini iletti.

Başbakan Erdoğan Abbas'ı tebrik etti
başbakan erdoğan, mahmud abbas, telefon, tebrik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile görüşerek, Filistin'de kurulan uzlaşı hükümeti için tebrik etti.  Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı arayarak, 15 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptı. Filistin'de uzlaşı hükümetinin kurulması dolayısıyla Abbas'ı tebrik eden Erdoğan, Türkiye'nin, Filistinliler arasında milli mutabakatın sağlanmasına yönelik çabaları başından bu yana desteklediğini, bu doğrultuda uzlaşı hükümetinin kurulmuş olmasından büyük memnuniyet duyduklarını vurguladı. Erdoğan, Abbas'ı uzlaşı hükümetinin kurulması sürecinde gösterdiği dirayetli liderlikten dolayı da kutlarken, Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir devlete sahip olma mücadelesinde Filistinliler'le dayanışma içerisinde olacağını bildirdi.
Filistinliler arasında uzlaşının sağlanmasında önemli katkılar sağlamış olmasından dolayı Başbakan Erdoğan'a teşekkürlerini ileten Mahmud Abbas ise Filistin'de uzlaşı hükümetinin kurulması dolayısıyla Birleşmiş Milletler, ABD, Rusya ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra çeşitli Arap ülkelerinden de olumlu destek mesajları aldıklarını kaydetti. Hamas ve El Fetih arasında 23 Nisan'da sağlanan milli mutabakat, birliğin tesis edildiğinin göstergesi olan uzlaşı hükümetinin kurulmasını da beraberinde getirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...