Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 May 2014 16:37

Başbakan Erdoğan acı bilançoyu açıkladı

Başbakan Erdoğan, "Soma'da ilk belirlemelere göre 238 işçimizi Hak'ka uğurladık. 80 yaralımız var. 120 civarında işçinin halen içeride olduğu tahmin ediliyor" dedi.

Başbakan Erdoğan acı bilançoyu açıkladı
başbakan erdoğan, soma, erdoğan'dan açıklama, erdoğan, maden ocağı faciası, maden faciası, ölü sayısı, son durum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma'da madende incelemelerde bulundu. Erdoğan, beraberindekilerle Soma'da Manisa Valiliği tarafından oluşturulan kriz merkezine geçerek olayla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yılmaz'dan brifing aldı. Daha sonra Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu alanda bulunan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) ait mobil tırı ziyaret eden Başbakan Erdoğan, burada AFAD Başkanı Fuat Oktay'dan bilgi aldı. Daha sonra, AFAD'a ait tırdan ayrılıp maden ocağına doğru yürüyen Erdoğan ile görüşen bir kadın çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Başbakan Erdoğan, madenci yakınını teselli ederek, gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi.
"Yalvarırım eşimi kurtarın"
Çıkışta 9 ay önce evlendiği Mustafa Korkmaz'ın madende mahsur kalanlar arasında bulunduğunu belirten Sema Korkmaz ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın eline sarılarak, "Eşim içeride lütfen kurtarın, yalvarıyorum" diyerek yardım istedi. Korkmaz'ı teselli etmeye çalışan Arınç'ın gözleri doldu.
"238 işçimizi kaybettik"
Başbakan Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında "İlk belirlemelere göre 238 işçimizi Hak'ka uğurladık. 80 yaralımız var" dedi. "Adli ve idari olarak yapılması gereken çalışmalar da şu anda başlamıştır" diyen Erdoğan, "Herkesin emin olmasını istiyorum, bu kaza en ince ayrıntılarına, en küçük detaylarına kadar araştırılacak ve araştırılıyor. Hiçbir ihmalin göz ardı edilmesine izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Olayı aydınlatacak ve hem yakınların hem kamuoyunun tatmin olacağı adımlar da atılacaktır. Herkes bu konuda müsterih olsun." şeklinde konuştu. Erdoğan, "Vefat eden kardeşlerimizin üzerlerinde kimlikleri yok. Yoksa vücutlarında en ufak bir darbe, yara söz konusu değil. Ama kimlik olmadığı için kim kimdir bilinmiyor" dedi.
"Tahminen 120 işçi içeride"
Erdoğan, "Şu anda arkadaşlarımızın ve iş yerinin verdiği rakamlardan hareketle, tahmini olarak 120 civarında içeride şu anda halen işçinin olduğu söyleniyor" dedi. Başbakan Erdoğan, "Bu tür havaları fırsat bilip, bunları istismar etmek isteyen bazı aşırı uçlar var, gruplar var. Bunlara da değer verilmemesinin ülkemizin huzuru için, ülkemizin birliği, beraberliği için çok çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum." ifadelerini kullandı.
Erdoğan, şöyle devam etti: " Soma ile ilgili CHP'li milletvekilinin getirdiği öneri veya önerge, sadece o günkü gündemi engellemeye yöneliktir ve kendi konuşmasında daSoma ile ilgili bir kelime bulamazsınız. Gerekli cevabı zaten arkadaşlarımız da verdiler. 'Bunu bir başka zamanda gündeme getirip konuşalım, konuşabiliriz' dediler. Olay şu anda, tam böyle bir anda, tam bir suistimal olarak kullanılma gayreti içerisindedir. Bunun istismarına da biz zaten fırsat vermeyiz. Olay zaten mart ayının sonunda olmuştur. Şu anda nisan, mayıs, bir buçuk ay. Böyle bir süre geçmiştir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...