Tgrt Haber
28 May 2014 15:59

Başbakan Erdoğan Ağrı'da halka seslendi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin, Ağrı Adliye Sarayı Dörtyol Kavşağı'nda düzenlediği mitingde halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan Ağrı'da halka seslendi
başbakan erdoğan, ağrı, halka seslendi, miting, ağrı mitingi, ak parti, yerel seçim

Ağrı'da, 1 Haziran'da tekrarlanacak belediye başkanlığı seçiminin hayırlı olması dileğinde bulunan  Başbakan Erdoğan, "10 Mart'ta, seçimlerden 20 gün önce Ağrı'ya geldik. Burada aynı meydanda sizlerle hasret giderdik. Sizlerle sohbet ettik, muhabbet ettik. Size, burada, biz yolumuzu anlattık, planlarımızdan, projelerimizden bahsettik. Ağrı'da yaptığımız, yapacağımız hizmetleri sizlerle paylaştık. 30 Mart'ta sizler sandık başına gittiniz, oylarınızı kullandınız, tercihlerinizi yaptınız" diye konuştu.
Erdoğan, şöyle devam etti: "Mesele bu ülkede halkına, vatandaşına hizmet meselesidir. Bir şeyi konuşacağız, biz Ağrı'ya nasıl hizmet getireceğiz, ona mı oy vereceğiz yoksa ideolojilere mi oy vereceğiz? Şimdi buraya birileri geliyor, soruyorum ne diyorlar? 'Ağrıda sandıklar 13 kere, 14 kere, 15 kere sayıldığı' iddiası BDP tarafından pompalanıyor. Tamamen yalan, tamamen gerçek dışı. Maalesef BDP bu yalanı Ağrı içinde yaymak suretiyle bir kez daha kirli siyasete başvurmuştur. Ağrı'da sadece sandıklar bir kez tam olarak sayıldı. İkinci sayımda sandıklar sayılmadan hile ve şaibe ortaya çıktı. Seçimler, İl Seçimler Kurulu tarafından iptal edildi. Yani 13, 14, 15 kez değil ikinci kez bile yeniden sayım gerçekleşmedi. Bu sayımda da ilk sandıklar açılmaya başladığında manzara görüldü. Seçimlerin tekrar edilmesi kararı alındı. Burada maalesef BDP adeta meydanı terörize etti. Öyle mi? Bunları 30 Mart günü akşam yaşadık mı, yaşadık."
"Kardeşlerim her şeyden önce bu zihniyetin demokrasiye inancı yok" ifadesini kullanan Erdoğan, "Bu zihniyetin sandığa inancı yok. Bu zihniyetin düşünce özgürlüğüne saygısı yok. Çünkü bunlar bugüne kadar ancak tehditlerle oy almanın yoluna gittiler" diye konuştu.
"Tehditlerle bir yere varılmaz"
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 6 vatandaşın kaçırıldığına dikkati çeken Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: "Açık net konuşuyorum, kaçırdılar ve burası bizim Bitlis milletvekilinin ailesine ait olan işletme. Arkadan tehdide başladılar ve kendisine Bitlis'teki seçimler için o ilçeye gitmemesi yolunda tehdit yağdırmaya başladılar. Pazar günü orada da seçim var. Bu tehditlerle bir yere varılmaz. İkide bir partinin adını değiştirirsiniz. Başka bir işe de yaramazsın. BDP'li belediyelerin şimdi adı HDP oldu, iki parti oldular. Allah aşkına söyleyin, Doğubayazıt'ta bizim hizmetimiz dışında onların hizmeti var mı? Ya bunu görmüyor musunuz? Sesleniyorum, Ağrılı kardeşime şu Ağrı'da ne yapılmışsa biz yaptık. Kardeşim biraz sonra bunların hepsinin dökumanını vereceğim. Marifet iltifata tabidir. Siyaset yalanla yapılmaz. Siyaset iftirayla yapılmaz. Siyaset her yolu meşru görerek yapılmaz. Siyaset ilkelerle yapılır. Siyaset belli sınırlar dahilinde beli politikalar dahilinde, dürüstlükle yapılır, şeffaflıkla yapılır."
Başbakan Erdoğan, 30 Mart öncesinde, Ağrı'da birçok yalan ve iftiranın dolaşıma sokularak sonuç alınmak istendiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizlerden rica ediyorum, bu yalanlara karşı hepiniz dikkatli olun, uyanık olun. Bize güvenilmez bir haber getirildiğinde bunlara lütfen itimat etmeyin. Seçim sırasında yalan söyleyenlerin seçimden sonra yalan söyleyip iftira atanların yönetime geldiklerinde ne tür çirkinlikler yapacaklarını ben sizlerin takdirine bırakıyorum. Bunlar yalana doymak bilmiyorlar. Ne diyorlar? 30 Mart'tan sonra Ağrı'ya 15 bin polis gönderildi, diyorlar. Allah aşkına nerede bu polisler, gösterin biz de görelim. Hepsi 'a'dan 'z'ye yalan. 30 Mart'tan sonra Ağrı'dan 2 bin gencin askere götürüldüğünü söylüyorlar. Hem komik hem yalan."
"Baki olan hedefimiz Ağrı'ya hangi anlayış hizmet verebilir. Doğubeyazıt'a bak, yanında örnek. Afedersin pislikten geçilmiyor" diyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Belediyecilik diye bir anlayış yok ama hala Doğubeyazıt'ta BDP var, niye? Tehditle ve çok daha enteresanı hanım kardeşlerimi eve kilitliyorlar, sandığa göndermiyorlar. Çünkü biliyorlar ki hanım kardeşlerim sandığa giderse o sandıktan AK Parti çıkacak ama ben de şimdi inanıyorum ki hanım kardeşlerim bu tür engelleri de aşacaktır. Onun için pazar günü hanım kardeşlerimden ayrı bir sıçrama bekliyorum." Yalan, karalama, iftira, itham üzerine siyaset yapılamayacağını, siyasetin hizmetle, planla ve projeyle yapılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Kağızman yolunu yapan kim? Doğubayazıt yolunu yapan kim? Hizmet ortada, eser ortada. 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Biz eserle konuşuyoruz, siyaset omurgalı duruş gerektirir, dürüst, ilkeli duruş gerektirir" diye konuştu.  
Cumhurbaşkanlığı seçimleri
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, AK Parti karşısında 8'nci seçimi kaybettiğini belirten Erdoğan, "hala orada oturmaya devam ediyor" değerlendirmesini yaptı.
Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: "Bu arada emekli siyasetçileri ziyarete başladılar. Neymiş 'çatı kuruyorlarmış.' Bir çatı kurarak da cumhurbaşkanı seçeceklermiş ve bu 'çatı cumhurbaşkanı' olacakmış. O çatı 30 Mart'ta uçtu, gitti. Bunların oturdukları binanın damı yok, damı. Bu millet kendi başkanını, inandığı insanı, kendisini kucaklayacak insanı gayet iyi biliyor. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde, haziran ayı içinde, mayıs diye planlamıştık, inşallah haziran ayı içerisinde adayımızı açıklayacağız. İstişarelerimizi yapıyoruz, inşallah ardından ismimizi, adayımızı açıklayacağız."
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:
-Diyarbakır'da anneler günlerdir oturma eylemi yapıyor. 134 yavru dağa kaçırıldı. Kimler kaçırdı biliyorsunuz.
-Getirmemeleri halinde, teslim etmemeleri halinde iktidar olarak B planımızı, C planımızı uygulamaya koyacağız.
-Doğubeyazıt'ta kaçırılan 6 taşeron işçiyi de getirecekler. Neymiş, Kiler devlete vergi veriyor ya onlara da verecekmiş.
-Alınteriyle çalışan insanları siz kalkıp da kaçırmaya yönelirseniz, 'Devlete vergi veriyorsun bana da vereceksin.' Peki devlet aldığı bu vergiyi nereye harcıyor? Doğubayazıt'ın yollarına harcıyor. Doğubayazıt'ın okullarına harcıyor, hastanesine harcıyor. Sen nereye harcıyorsun? Sen insanları öldürmeye harcıyorsun. Onun için bu duruşumuz çok önemli. Ölelim ama bir kere ölelim, onurumuzla, haysiyetimizle ölelim. Ama sandıktaki o onuru hep birlikte kurtaralım.
-BDP, HDP siyasi Kürtçülük, MHP siyasi Türkçülük yapıyor. Biz 77 milyonu kucaklıyoruz. Onun için %45,5 oy alıyoruz.
-Yeni bir haber aldım, duydum ki Pensilvanya benimle ilgili güzel bir film hazırlıyormuş. Ailemle ilgili güzel bir film hazırlıyormuş. Bu film için bana uygun bir artist henüz bulamamışlar. Çocuğuma benzer bir artist henüz bulamamışlar. Halbuki Hollywood'a filan gitmelerine gerek yok, kendi içlerinde bunu başaracaklar artistler var, oradan çıkarırlar. Fakat bu tuzakların hiçbiri tutmuyor, tutmayacak. Hesap şu, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesine bu filmi yetiştireceklermiş. Onun gayreti, hesabı içindeler. 17 Aralık, 25 Aralık dediler tutmadı. 30 Mart dediler yine tutmadı. Şimdi de 10 Ağustos diyorlar. 10 Ağustos'ta da Allah'ın izniyle yine tutmayacak, ben buna inanıyorum.
-Ağrı'da doğal gaz dağıtımını devlet olarak biz yapacağız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...