Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Mart 2014 14:41

Başbakan Erdoğan Eskişehir'de halka hitap etti

Başbakan Erdoğan, Eskişehir Odunpazarı Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde halka seslendi.

Başbakan Erdoğan Eskişehir'de halka hitap etti
Erdoğan Eskişehir'de halka hitap etti, erdoğan eskişehir'de konuştu, erdoğan'ın eskişehir mitingi,

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Odunpazarı Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde halka hitap etti. Yunus Emre'nin şiirinden "Haktan gelen şerbeti içtik elhamdülillah/ Şu kudret denizini geçtik elhamdülillah/ Dirildik pınar olduk, irkildik ırmak olduk/ Aktık denize dolduk taştık elhamdülillah" mısralarını okuyan Erdoğan, şöyle konuştu:  
"Yunus Emre'nin şehri, Eskişehir pınardan ırmak olmuş, denizden okyanus olmuş, bugün taşmış elhamdülillah, hamdolsun. Eskişehir bugün bir başka güzelsin. Şimdi birileri çıkacak. Ne diyecekler biliyor musunuz? 'Montaj' diyecekler. Birileri çıkacak Eskişehir'deki şu muhteşem tabloya bakacaklar 'photoshop' diyecekler. Şu tarihi heyecana bakacaklar 'taşıma' diyecekler. Şimdi soruyorum Eskişehir, Burada montaj var mı? Burada photoshop var mı? Bir kısım medya burada photoshop var mı? Hadi bir montaj da siz yapın. Öyle demek lazım. Taşıma suyla değirmen döner mi Eskişehir? Gerçek bu gerçek. MHP'nin, CHP'nin genel başkanları, onların yandaşı medya buraya 'montaj' derse, siz de deyin ki 'Nazar etme ne olur, çalış senin de olsun'. Bunlara bunu demek lazım." Bugün bir kez daha Eskişehir'de olduklarını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu CHP'nin bu MHP'nin genel başkanları acaba buraya kaç kere geldi? Burada belediyesi CHP olan genel başkan kaç kez geldi. Kaç kere burada açılış yaptı. Yapacakları açılış olursa gelecekler. Şu anda kaç dönemdir burada işte bir büyükşehir belediye başkanı var. Şimdi Eskişehir'e sesleniyorum. Siz oyunuzu hizmete mi vereceksiniz ama o hizmet değil ha karıştırmayın. O başka. O örgüt, örgüt. Bakın hizmet deyince, Pensilvanya'yla karıştırmayın. Bu hak için verilen hizmeti söylüyorum. Halk için verilen hizmeti söylüyorum, bunları birbirine aman karıştırmayın. Sakın. Biz eser siyaseti üretiyoruz. Peki şu andaki CHP'nin buradaki belediye başkanı eser siyaseti olarak şurada kaç dönemdir belediye başkanlığı yapıyor. Artık yorulmuş, bitmiş, yaşı 70'i aşmış. Bundan sonra ne yapacak? Söyleyin. Bunun demokrasiyle falan da alakası yok. Belgelerle konuşacağım. Tanıyın bu insanları. Demokrasinin şehri Eskişehir'e bunlar yakışmıyor. Bunu tanıyın. 4 yılda, 5 yılda bir Ankara'dan çıkıyorlar, gönülsüzce gelip, buralarda mitingi yapıyorlar. Ondan sonra AK Parti mitinglerine 'montaj' diyorlar. Montaj sizin işiniz ey CHP, montaj sizin işiniz ey MHP. Montajı en iyisi siz bilirsiniz ey malum medya. Montajı en iyi siz bilirsiniz ey paralel yapı. Bizde montaj yok. Bizde burada görüldüğü gibi gerçek var." Milletin, kendisine hizmet edeni, her zaman bağrına bastığını, kucakladığını, coşkuyla, muhabbetle karşıladığına işaret eden Erdoğan, "Bu aziz millet kendisi için hizmet edeni, üreteni hep gönlünde taşıdı, başüstünde taşıdı. Eskişehir'in, merhum Menderes'in hayatında çok özel bir yeri var. Merhum Menderes 1 Mayıs 1948'de ilk demokrasi mitingini Eskişehir'de yaptı. Eskişehir'in neresinde yaptı? Çifteler'in de. Bunları bilelim. Hesabını da 30 Mart'ta ona göre soralım" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan, "30 Mart aynı zamanda Menderes'in de Hasan Polatkan'ın da Fatin Rüştü Zorlu'nun da bugün on yıllardan sonra hesabını sorma günüdür, onun için önemsiyorum" şeklinde konuştu. "Sandıktan çıkamayacağını anlayan CHP, iftiralarla üzerimize geliyor" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "MHP aynı şekilde. Ben, bir yıl kadar önce 'Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin ismini artık anmayacağım' demiştim. Fakat son ahlaki olmayan iftiralarından sonra artık bu iş dayanılmaz hale geldi. Şimdi bunlara, başta çakma Kemal olmak üzere gereğini yapacağım. Niye, çünkü hep elele verdiler şimdi. Bugün attıkları iftiralar yenilir yutulur değil." Erdoğan, "Yarın CHP Genel Başkanı çıkacak, utanmadan, sıkılmadan Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayacak. Benim merhum anneme, anneciğime dil uzatacak, ondan sonra da çıkacak utanmadan sıkılmadan, yüzü kızarmadan, kızaracak yüzü yok zaten o ayrı mesele Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayacak, yazıklar olsun." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...