Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ağustos 2014 16:43

Başbakan Erdoğan Kocaeli'de halka hitap etti

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan Kocaeli'de halka hitap etti
başbakan erdoğan,kocaeli,konuşma,cumhurbaşkanlığı seçimi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Kocaeli’ne gelen ve sağanak yağış altında İzmit Perşembe pazarında halka hitap eden Başbakan Erdoğan, “10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemiz milletimiz Kocaeli için hayırlara vesile olsun. Önümüzdeki pazar bu saatlerde oylarımızı kullanacağız akşam saatlerinde de inşallah neticeye ulaşacağız. Tarihimizde ilk kez Cumhurbaşkanı halkın oylarıyla seçiliyor. İnşallah önümüzdeki pazar günü cumhurbaşkanınızı siz belirleyeceksiniz. Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldız var. Türk tarihindeki 16 devleti temsil ediyor. Ama o 16 yıldız aynı anda 16 milleti de temsil ediyor. Devletin sahibi millettir millet. İşte 10 Ağustos’ta devletle millet kucaklaşıyor. 10 Ağustos’ta mesafeler ortadan kalkıyor. 10 Ağustos’ta millet sahip olduğu yıldızı kendi seçtiği adaya teslim ediyor” dedi.
Başbakan Erdoğan, 30 Mart seçimlerine giderken ulusal güvenliğin tehdit edildiğini belirterek, “Önce Gezi dediler. Sonra 17-25 Aralık dediler. Her türlü oyunu yaparak milletin seçtiği hükümeti devirmeyi denediler. Açık açık bu ülkeye bu millete yalan söylediler. Sabrettik bekledik. Ülkemiz 30 Mart’ta sandığa gitti. Sizlerde iradenize sahip çıktınız. Devletinize ülkenize sahip çıktınız. Bunlara gereken cevabı sandıkta verdiniz. Sizden aldığımız güçle şimdi o hainlerden hesap soruyoruz. Ne dedik. İnlerine gireceğiz. Şimdi hukuk yoluyla inlerine giriyoruz. 30 Mart ne kadar önemliyse 10 Ağutos’ta o kadar önemli. Artık yeni Türkiye’nin kapılarını aralıyoruz. Önümüzde 2023 hedefimiz var” diye konuştu.
ERDOĞAN: “DEĞİŞİME, YENİLİĞE YENİ TÜRKİYE’YE KARŞI GELİYORLAR”
Başbakan Erdoğan 12 yılda büyük bir gelişim gösterdiklerini ifade ederek, “Özgür ülkemizi daha da ileri taşıyacağız. 2002’de göreve geldiğimizde milli gelir 230 milyar dolardı.12 yılda 4 katı büyüttük. Şu anda milli gelirimiz 830 milyar dolar. Çok çalışırsak. Önümüzdeki 9 yılda Allah’ın izniyle milli geliri hedefimiz olan 2 trilyon dolara ulaştıracağız. Çok çalışırsak ihracatı da 152 milyar dolardan 500 milyar dolara ulaştırırız. Allah’a hamdolsun şehirlerimiz değişiyor, milletimizin geçim standardı değişiyor. Eğitimi tüm Türkiye’ye yaydık. Teknolojiyle eğitimi buluşturduk. Sağlıkta devrim yaptık. Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemdeki SSK hastanelerini biliyorsunuz dimi. Geçenlerde savaş ayın 92-98 yılları arasında çektiği fotoğraflarda SSK Okmeydanı hastanesinin halini gördünüz değil mi? SSK İzmir hastanesini gördünüz. Şimdi hamdolsun hastanelerimizde bu sıkıntılar kalmadı. Türkiyede hızlı trenleri çalıştırdık. Önce Ankara Eskişehir, sonra Ankara Konya geçen haftada Bilecik Eskişehir Kütahya Sakarya Kocaeli. Buralar artık hızlı tren şehri oldu. Dünyanın en donanımlı köprülerinden birini Kocaeli’ye Körfez’e inşa ediyoruz. Bu emeği bizler heba etmeyeceğiz. Bu hızla bu kararlılıkla geleceğe doğru bu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. 77 milyon bir arada, bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Birlikte Türkiye olacak, yeni Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” dedi.

“Biz yeni Türkiye dedikçe eski Türkiye’yi düşleyenler rahatsız oluyor” diyen Başbakan Erdoğan, “Biz yeni Türkiye dedikçe ışıktan yenilikten korkanlar taarruz ediyor. Soruyorum CHP’nin siyasi tarihi boyunca ortaya koyduğu bir eser var mı? MHP’nin var mı? Bu CHP’nin yavrusu DSP ve MHP 99 depremi döneminde iktidar değil miydi? Niye 5 yıllık görevi 3. senede bırakıp kaçtılar. Gölcük depreminin Sakarya depreminin altında kaldı bunlar. Bizler ise Van depreminin yaralarını 1 yılda sardık. Çünkü bizler bu millet için çalıştık. CHP tek başına sadece tek parti döneminde iktidar oldu. CHP’de MHP’de zaman zaman koalisyon ortakları oluyor. Yoksulluk bıraktılar geriye. Ekonomik düşüş bıraktılar geriye” diye konuştu.

“SAĞDAN SOLDAN ESKİ TÜRKİYE’NİN NE KADAR AKTÖRÜ VARSA BİR ARAYA GELENLER BU MONŞERİ ÖNE SÜRDÜLER”
Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı seçim döneminde bir araya geldiğini ifade ederek, “Değişime, yeniliğe yeni Türkiye’ye karşı geliyorlar. CHP’de MHP’de dışarıdan ithal monşer aday getirdiler. Kılıçdaroğlu aday vasıflarını sayıyor. Sende bu vasıflar varsa sen aday ol. Bu sende bu vasıfların olmadığını gösterir bu. MHP lideri aday vasıflarını sayıyor. Sen aday ol. Niye olmadın?. Bunlar zaten kaybedecekler. Adayımızı çıkardık, seçime girdik ama kazanamadık da diyemediler. Çünkü Pensilvanya bunlara şunu aday gösterin dedi. Sağdan soldan eski Türkiye’nin ne kadar aktörü varsa bir araya gelenler bu monşeri öne sürdüler. Monşer sahaya çıktı ama tam bir hayal kırıklığı. Her gün mutlaka bir pot kırıyor. İstiklal marşıyla ilgili öyle bir şey yaptı ki. İstiklal marşını bilmediğini kameraların önünde açık etti. Bu ülkeye cumhurbaşkanı olacaksın istiklal marşının on kıtasını hatim edeceksin. Sen profesör olacaksın İstiklal marşına Çanakkale marşı diyeceksin. Üstelik babanın Mehmet Akif’le olan dostluğunu ilk günden itibaren istismar edeceksin ama İstiklal marşını bilmeyeceksin. Sana da yazıklar olsun seni aday gösterene de. Çarkçı Kemal vardı şimdi birde çarkçı Ekmel çıktı. Eğer senin profesör olacak, ders verecek kapasiten varsa o dersi seni aday gösteren Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye ver. Ben eminim ki Kılıçdaroğu da Bahçeli’de böyle bir aday seçtikleri için bin pişman ama artık yapacak bir şeyleri yok” dedi.

“ÖMRÜM YETTİKÇE, SİZLER YETKİ VERDİKÇE ÜLKESİNE HİZMET İÇİN KOŞTURAN BİR TAYYİP ERDOĞAN GÖRECEKSİNİZ”

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ömrüm yettikçe, sizler yetki verdikçe ülkesine hizmet için koşturan bir Tayyip Erdoğan göreceksiniz” dedi.

İzmit’te halka hitap eden Başbakan Erdoğan, “Şimdi CHP’ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Böyle bir adam ülkeye cumhurbaşkanı olabilir mi? Ey MHP’ye gönül veren kardeşlerim söyleyin olabilir mi? Konuştuğundan haberi yok. İnanıyorum ki CHP tabanından bu Monşere oy çıkmayacak. Özellikle Kocaeli bu monşere hiç yüz vermez” diye konuştu.

Vatandaşları seçim kampanyasına bağış yapmaya çağıran Başbakan Erdoğan, “Bankalara gidip bağış yapmaya var mıyız? 1 lirada olsa 10 lirada olsa. Mesele ben bu işin içinde varım demek. Bu millet ilk kez Cumhurbaşkanı seçiyor. Tarih yazıyor tarih. Tatilde olanları da oy vermeye çalışıyoruz. Yurtdışında yaşayan kardeşlerime de şu uyarıyı yapmak istiyorum. Eskiden sadece giriş ve çıkışta oy veriliyordu. Şimdi 10 Ağustos’a kadar gurbetçi kardeşlerimiz belirlenen 44 gümrük kapısında istediği zaman oy kullanabilir” dedi.

Türkiye’yi hızlı trenle tanıştırdıklarını ifade eden Erdoğan şunları söyledi: “Önceki hafta Kocaeli’nden İstanbul’a, Sakarya, Bilecik Eskişehir ve Ankara’ya yüksek hızlı treni açtık. Ankara’dan bindik Kocaeli’ye bugün geleceğimiz için burada durmadan İstanbul’a gittik. Kocaeli’yi 3. köprü ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrupa’ya bağlayacağız. Kocaeli’yi tek koldan değil. 3 koldan İstanbul’a bağlıyoruz. Böylece Asya’dan Avrupa’ya kesintisiz ulaşım sağlanacak. Bitmedi. Dünyanın en büyük lojistik merkezlerinden birini Köseköy’e inşa ediyoruz. Yeni Türkiye’ye pırıl pırıl şehirler yakışır dedik ve bu vizyonla hareket ettik. İşte önümüzde Kocaeli eseri. Bütün düşler gerçeğe dönüşüyor. Gebze Orhangazi İzmir otoyolu projesi bunlardan biri. Bu otoyolun en büyük ayağını İzmit Körfez geçişi asma köprüsü oluşturuyor. Otoyol İzmit Körfezi’ni eşine az rastlanır bir teknoloji ile inşa ettiğimiz asma köprüsü ile geçiyor. Bu köprü kendi sınıfında dünyanın en büyük 4. köprüsü. İstanbul İzmir otoyolu tamamlandığında iki kent arasındaki mesafe 9 saatten 3,5 saate düşecek. Bu otoyol ulaşım kontrolünün yanında hem ekonomimize hem de vatandaşımızın cebine kolaylık sağlıyor. Sağlık alanında 12 yılda ülkemizin kaderini değiştirdik. 81 ilimizi tıp tesisleriyle hastanelerimizi modern cihazlarla, ambulans helikopterlerimizle, dağlarda paletli ambulans helikopterlerimizle değiştirdik. Şimdi de 5 ihtisasa alanından oluşan 110 yataklı bir şehir hastanesi kazandırıyoruz Kocaeli’ye” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, 10 Ağustos sonrasında Türkiye’nin önünü açan yeni bir dönem başlayacağını belirterek, “2023, 2053, 2071 hedeflerinde Türkiye’ye çizdiğimiz vizyon doğrultusunda hareket ettik hareket etmeye devam edeceğiz. Sizin iradenizle cumhurbaşkanı seçilmem halinde hiçbir yatırım yarım kalmayacak. Bizim için milletimize hizmet üretmekten, insanımıza huzur ve refah sağlamaktan daha büyük bahtiyarlık olamaz. Bugüne kadar sizler sayesinde sizin için hizmet etme şerefine nail oldum. İnşallah ömrüm yettikçe, sizler yetki verdikçe ülkesine hizmet için koşturan bir Tayyip Erdoğan göreceksiniz. İnşalallah 10 ağustos yeni Türkiye için bir milad olacak. İstiklalimizi kazandığımız ruhla istikbalimizi inşa edeceğiz. Yeter ki siz demokrasimize, sandığa sahip çıkın. İleride çocuklarınıza torunlarınıza halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanına bende oy verdim diyeceksiniz. Türkiye’de cumhurbaşkanlığı üzerinde kurulan vesayete bir son verdik diyeceksiniz” dedi.
Türkiye’de bizi Türk, Kürt Çerkez, Abaza, Laz, Boşnak, Roman gibi bizi bölmek isteyenler olduğunu belirten Erdoğan, “Ama biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Bizde ayrımcılık yok. Bu ülkede CHP zihniyetinin iktidar olduğu dönemlerde camiler kapatıldı, kuran yasaklandı, üniversitelere başörtüsü yasağı getirdiler. CHP şimdi hangi yüzle oy istiyor. Bunlarda yüz yok ki. İşe onun için çok çalışmamız lazım. Bize rehavet yakışmaz. Tek millet tek bayrak. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Kimse bu topraklar üzerinde operasyon yapmaya kalkamaz. Kalkışan olursa karşısında bizim demir yumruğumuzu bulur. Türkiye tek devlettir. Devlet üstünde bir paralel devlet olduğunu sananlar var. İşte bunlar bedelini ödeyecekler. Şimdiden 10 Ağustos seçiminde kullanacağınız oyların hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye için gelecek nesillerimiz için dua edin. Dualarınızda Gazze’yi de unutmayın. Filistin’i, Libya’yı Irak’ı, Suriye’yi unutmayın” ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından büyük İstanbul mitingine gitmek üzere Kocaeli’den ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...