Tgrt Haber
16 Mart 2014 19:40

Başbakan Erdoğan, 'Oyun deşifre oldu'

Başbakan Erdoğan, 'Gezi olaylarıyla başlayan, 17 Aralık'la, 25 Aralık'la kendini artık iyice ifşa eden, son günlerde yeniden ortalığı karıştırmaya çalışan bu oyun deşifre olmuştur' dedi.

Başbakan Erdoğan, 'Oyun deşifre oldu'
başbakan erdoğan,oyun deşifre oldu,17 aralık operasyon,25 aralık,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gezi olaylarıyla başlayan, 17 Aralık'la, 25 Aralık'la kendini iyice ifşa eden, son günlerde yeniden ortalığı karıştırmaya çalışan bu oyun deşifre olmuştur. Bu oyunun maşası olan örgüt, bürokrasi içinde kullandığı tüm araçlar birer birer ortaya çıkartılmıştır" dedi.
Erdoğan, Balkan İşadamları Derneği'nin Kaya Termal Otel'de düzenlediği Türkiye 2. Balkan Buluşması etkinliğine katıldı. "Evlad-ı Fatihan" olarak anons edilen Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Balkan ve Rumeli muhacirlerinin son 100-150 yıldır sürekli büyük acılar yaşadığını, büyük çileler çektiğini belirtti. Asırlardır yaşadıkları toprakları geride bırakıp göç dalgalarıyla Anadolu'ya ve Trakya'ya gelmek zorunda kalanların ebediyete intikal edenlerine Allah'tan rahmet, yaşayanlara sağlık ve afiyet dileyen Erdoğan, maruz kaldıkları tüm sıkıntılara rağmen kadim yurtlarını terk etmeyenlerin de olduğunu dile getirdi.Onların Trakya sınırlarının hemen gerisinden başlayarak Avrupa'nın ortalarına kadar ev ev, köy köy, kasaba kasaba, şehir şehir varlıklarını sürdürme mücadelesi verdiğini ve vermeye de devam ettiğini dile getiren Erdoğan, "Bu kardeşlerimize de 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adına huzurlarınızda gönülden sevgilerimi iletiyorum" dedi.
"Balkanlardaki, Rumeli'deki kardeşlerimizi destekledikçe bundan rahatsız olanlar var" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:
"Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda çok enterasandır bunu sizlerin çok iyi bilmesi lazım. Ziraat Bankası aracılığıyla bölgedeki kardeşlerimize faizsiz destek kredisi verdik. Bunu ülkemizden birileri, anlıyorsunuz aleyhimize kullanmaya kalktılar. Bunlar asıl kimden rahatsız olduğunu, onların ülkemizde hangi araçları kullanarak hangi hain örgütleri kullanarak bu konuyu gündeme getirdiklerini gayet iyi biliyoruz, siz de iyi biliyorsunuz. Hamdolsun milletimiz bunların hiçbirine pirim vermiyor. Bu gün Türkiye yeni bir İstiklal mücadelesi içinde. Gezi olaylarıyla başlayan 17 Aralık'la, 25 Aralık'la kendini artık iyice ifşa eden son günlerde yeniden ortalığı karıştırmaya çalışan bu oyun deşifre olmuştur. Bu oyunun maşası olan örgüt, bürokrasi içinde kullandığı tüm araçlar birer birer ortaya çıkartılmıştır. Bu süreçte milletimiz asıl hedefin Türkiye olduğunu, Türkiye'nin elde ettiği kazanımlar ve geleceğe yönelik hedefler olduğunu tüm açıklığıyla görmüştür. 30 Mart seçimleri vesileyle gittiğimiz her yerde bugüne kadar görülmemiş coşkuyla sevgiyle karşılanıyoruz. Bugün İzmir bunun en güzel örneğiydi.Allah'ın izniyle tıpkı 1920 de Ankara'da ilk meclisin açılışıyla başlayıp 9 Eylül 1922'de şu İzmir'de düşmanın son kalıntılarının kovulmasıyla zafere ulaşan İstiklal savaşımız gibi bu mücadeleyi de kazanacağız. Türkiye'de milletin iradesinin üzerinde bir güç olmadığı, Türkiye'nin karanlık senaryolara teslim olmayacağını bir kez daha tüm dünyaya gösteriyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...