Tgrt Haber
13 Nisan 2014 16:18

Başbakan Erdoğan, 'Samimiyet gönül ile dilin uyumudur'

Başbakan Erdoğan, 'Samimiyet, gönül ile dilin uyumudur, birbiriyle sohbetidir. Kalbin ve gönlün aynı yöne bakmasıdır' dedi.

Başbakan Erdoğan, 'Samimiyet gönül ile dilin uyumudur'
başbakan erdoğan,kutlu doğum haftası,etkinlik,konuşma,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen, "Kutlu Doğum Haftası" etkinliğinde katılımcılara sesleniyor.Siyaset'in eğer kalpteykiyle dildekini samimiyet köprüsüyle birbirine bağlayabiliyorsa hakka ve halka hizmet olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:"Adalet, eğer vicdan ile hak arasındaki samimiyet köprüsünü tesis edebiliyorsa adalettir. Devlet, kendisini var eden insan ile arasında bir samimiyet köprüsü imar edebiliyor, yani insanı yaşatarak insan için ayakta kalabiliyorsa adil bir devlettir. Medya, dedikoduyu değil, iftirayı değil, söylentiyi değil, kalpte olanı, yani hakkı manşetine taşıyabiliyor, gerçekle harf arasında samimiyet kurabiliyorsa dürüst medyadır. Kitap, kalptekini yazıya dökebildiği, gönülde olanı samimi bir şekilde beyaz sayfaya aktarabildiği ölçüde faydalıdır. En önemlisi de alim, kalbini keşfedebilmiş, kalbine bilgi kadar aşkı yerleştirebilmiş, kalbini Rabbiyle tanıştırarak nefsini tanıyabilmiş, gönlü ile dili, tavrı, edası arasında samimiyet ihdas edebilmiş kişidir"Başbakan Erdoğan, "Samimiyet, gönül ile dilin uyumudur, birbiriyle sohbetidir. Kalbin ve gönlün aynı yöne bakmasıdır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...