Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 May 2014 08:10

Başbakan Erdoğan Soma'ya gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, maden ocağında meydana gelen trafo patlaması sonucu çıkan yangın sebebiyle bugün Soma'ya gidecek.

Başbakan Erdoğan Soma'ya gidecek
başbakan erdoğan, soma, maden ocağı, trafo patlaması

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgide, Başbakan Erdoğan'ın Keçiören'deki ikametgahında Soma'da maden ocağındaki yangınla ilgili yoğun bir telefon trafiği yaşandığı belirtildi. Arnavutluk ziyaretini erteleyen Erdoğan'ın bugün Soma'ya gideceği bildirildi. Başbakan Erdoğan'ın, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı telefonla arayarak Soma'daki üzücü kaza nedeniyle Tiran'a yapacağı ziyareti ertelediğini bildirmesinin ardından, olay yerindeki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan sürekli bilgi aldığı belirtildi.  Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ve Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene başta olmak üzere bölgedeki yetkilileri telefonla arayan Erdoğan'ın, gelişmeleri ve kurtarma çalışmalarını yakından takip ettiği kaydedildi.
Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından düzenlenen 19. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması’nın ödül töreninde, Soma ilçesindeki kömür ocağında çıkan yangın sebebiyle vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa dileğinde bulundu. Erdoğan, şu anda ocakta mahsur kalanların çıkarılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek "Bir kısmı çıkan kardeşlerimiz var, diğerleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Temennimiz odur ki diğer kardeşlerimizi kurtarabilme imkanını yakalarız. Tabii tüm ailelere, ölen kardeşlerimin ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralıların yine ailelerine aynı şekilde sabırlar temenni ediyorum" diye konuştu.
Haberi alır almaz bölgedeki tüm birimlerle kurtarma çalışmalarına başlandığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız, çalışmaları yerinde koordine etmek için ekibiyle Manisa ve Balıkesir milletvekillerim aynı şekilde şu anda yoldalar. Bölgeye intikal ediyor. Mahsur kalan işçilerimizin kurtarılması için de AFAD başta olmak üzere aynı şekilde kömür işletmelerini kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah önümüzdeki saatlerde daha net bilgiler ve gönlümüzü ferahlatacak haberler almayı ümit ediyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...