Tgrt Haber
27 Mart 2014 13:46

Başbakan Erdoğan Van'da halka hitap etti

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van'da Beşyol Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuştu.

Başbakan Erdoğan Van'da halka hitap etti
AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,başbakan Erdoğan van'da konuştu,erdoğan van'da halka hitap etti,erdoğan konuştu,van mitingi,

Erdoğan'ın konuşmasından ana başlıklar şöyle: "(Demokratikleşme süreci) Biz bunları tehditle yapmadık, tehditlere rağmen yaptık. Biz bunları silahların gölgesinde yapmadık, silahlara rağımen yaptık. Şimdi BDP çıkmış diyor ki, 'AK Parti yapmadı biz aldık' diyor. O zaman soruyorum, neden 90'larda almadınız o zaman? 90'larda da vardınız, neden almadınız? 90'da adeta kan gövdeyi götürürken neden tek bir reform yaptıramadınız?"
''İşte bu kardeşlik atmosferi birilerini çok ciddi şekilde rahatsız etti. Yıllardır gençlerin kanından beslenen vampirler bundan rahatsız oldu. 'AK Parti nasıl megri (ağlama) der' Biz hayatımızı bunun üzerine kurduk. Yıllardır huzursuzluktan istikrarsızlıktan, ölümlerden beslenenler bundan rahatsız oldu''
"Pensilvanya'daki zat gençliğinde imkan varken gidip Said-i Nursi'yi ziyaret etmemişti. Neden biliyor musunuz? Kürt olduğu için yanına gitmekten kaçınmıştı. O gün nasıl ırkçıysa bugün de aynı şekilde ırkçı. O gün nasıl insanlara aynı nazarla bakmıyorsa bugün de aynı nazarla bakmıyor. O gün nasıl tahkir ettiyse bugün de senaryosunu yazdığı dizilerle Kürt kardeşlerimi tahkir ediyor. İşte Pensilvanya'daki bu zat, oradaki kurduğu sarayıyla buradaki maşaları aracılığıyla çözüm sürecine, kardeşliğe, barışa saldırıyor"
"BDP hizmet üretmez. Varoldukları her yerde benim bölgedeki vatandaşımı çöpe, çamura, kanalizasyonlara, susuzluğa mahkum ettiler. Barış, demokrasi diyorlar bölgede her türlü gerilimi çıkarıyorlar. Van bunları hak etmiyor. Van, bu faşizan baskıyı, bu ayrımcı, ırkçı baskıları hak etmiyor"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...