Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Aralık 2013 06:40

Başbakan Erdoğan yeni kabineyi açıkladı

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Başbakanlık Merkez Bina'da basın açıklaması yaparak yeni kabineyi açıkladı.

Başbakan Erdoğan yeni kabineyi açıkladı
ankara, başbakan erdoğan, erdoğan yeni revizyonu açıkladı, cumhurbaşkanı gül, yeni kabine, kabine,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda değişen 10 ismi açıkladı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Adalet Bakanı olurken, Bekir Bozdağ'dan boşalan Başbakan Yardımcılığına Ankara Milletvekili Emrullah İşler getirildi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından Başbakanlık Merkez Bina'ya gelerek açıklama yaptı. Mevcut kabinede 10 değişikliğin söz konusu olduğunu belirten Erdoğan, "Arkadaşlarımın bir kısmı mevcut gelişmeler nedeniyle görevlerinden affını istediler. Bir kısmı zaten adaylıkları ile ilgili şu anda bakanlıklarından aynı şekilde ayrılmış oluyorlar. Bir kısmı da takdirim içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımıza teklif ettiğim, kendilerinin de onadığı böyle bir değişiklik oluyor" diye konuştu.
10 bakanlıkta yeni bir süreç başlayacağını ifade eden Erdoğan, "Bu değişikliğimizin Bakanlar Kurulu'na, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Gecenin bu saatinde sizleri meşgul ettiğim için de kusura bakmayın diyorum. Hayırlı geceler diyorum" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı kabine değişikliği şöyle:
Başbakan Yardımcısı: Emrullah İşler  
Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Ayşenur İslam      
Avrupa Birliği Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu      
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık    
Çevre ve Şehircilik Bakanı: İdris Güllüce    
Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi    
Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç      
İçişleri Bakanı: Efkan Ala    
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Lütfi Elvan
AK Parti hükümetlerinde 4'üncü kabine revizyonu
AK Parti'de İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifası ve bazı bakanların büyükşehir belediye başkanlıklarına aday olması nedeniyle 4. kez kabinede revizyon yapıldı. Yeni revizyonla, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan oldu.
AK Parti tarafından kurulan ilk hükümetten bu yana ilk kabine revizyonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için yapıldı. Siirt'te yenilenen seçimlerin ardından Erdoğan milletvekili seçildi ve hükümette revizyon gerçekleştirildi.
Başbakan Abdullah Gül, 14 Mart 2003'te görevi Erdoğan'a devredip Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenirken, ilk revizyonda Yaşar Yakış ve İmdat Sütlüoğlu ise kabine dışı kaldı.
2 Haziran 2005'te yapılan ikinci revizyonda ise Kadın ve Aileden Sorumlu Bakanı Güldal Akşit, görevini Nimet Çubukçu'ya, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü de yerini Mehdi Eker'e bıraktı. Zeki Ergezen de Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevini Faruk Nafiz Özak'a devretti. 22 Temmuz 2007 seçimlerinin ardından kurulan 60. Hükümette de bir önceki hükümete göre, dikkati çeken değişiklikler yaşandı. 2 Mayıs 2009'daki revizyonla 8 bakan kabine dışında kalırken, 7 bakanın da görev yeri değişti. Bu revizyonda, Nazım Ekren, Said Yazıcıoğlu, Kürşad Tüzmen, Kemal Unakıtan, Hüseyin Çelik, Mehmet Ali Şahin ve Hilmi Güler Bakanlar Kurulundan ayrılan isimler arasında yer aldı. Egemen Bağış, Ocak 2009'da, Başmüzakereci ve Devlet Bakanı sıfatıyla Bakanlar Kurulu'na katıldı.12 Haziran 2011 seçimlerinin ardından 6 Temmuz 2011'de kurulan 61. Hükümette, aralarında Bekir Bozdağ, Fatma Şahin, İdris Naim Şahin, Erdoğan Bayraktar, İsmet Yılmaz ve Suat Kılıç ilk kez görev alırken, 19 eski bakan yerini korudu.
Başbakan Erdoğan, 61. Hükümet'te görev alan 4 bakan yerine ara revizyonla kabineye yeni isimler atadı. Bu 3. revizyonda, AK Parti'nin kurduğu tüm hükümetlerde Sağlık Bakanı olarak görev alan Recep Akdağ'ın yerine Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yerine Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yerine Ömer Çelik ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yerine ise Muammer Güler getirildi.
30 Mart'taki yerel seçimlerde Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in AK Parti'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in AK Parti'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması ve İçişleri Bakanı Güler, Ekonomi Bakanı Çağlayan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar'ın istifasıyla 4. kabine revizyonun gerekliliği de ortaya çıktı. Bugün yapılan yeni revizyonla, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan oldu. Nihat Ergün, Suat Kılıç ve Egemen Bağış kabine dışında kalan bakanlar olurken, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala Parlamento dışında kabineye girdi. Böylece, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ardından Efkan Ala AK Parti Hükümetlerinde Meclis dışından kabineye giren ikinci isim oldu. Ala'nın milletvekili yemini etmeden hükümet faaliyetlerinde bulunabileceği ancak Meclis Genel Kurulu'ndaki yasama faaliyetlerine katılabilmesi için öncelikle yemin etmesi gerekiyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevine Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün'ün yerine yine Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanlığına Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın yerine ise yine Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç getirildi.
Beşir Atalay, Ali Babacan, Binali Yıldırım, şimdiye kadar kurulan AK Parti hükümetlerinin tümünde görev alan isimler oldu. Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı sebebiyle koltuğu bırakmasıyla AK Parti hükümetlerinin kesintisiz Bakanlık görevi yapan isimleri Beşir Atalay ve Ali Babacan oldu.  
19 Kasım 2002'den bu yana devam eden AK Parti iktidarında bugüne kadar bakanlık yapan isimler şöyle: "Abdullah Gül, Abdullatif Şener, Abdulkadir Aksu, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Ali Coşkun, Atilla Koç, Bekir Bozdağ, Beşir Atalay, Binali Yıldırım, Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Cevdet Yılmaz, Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar, Erkan Mumcu, Ertuğrul Günay, Ertuğrul Yalçınbayır, Fatma Şahin, Faruk Çelik, Faruk Nafiz Özak, Güldal Akşit, İdris Naim Şahin, İmdat Sütlüoğlu, İsmet Yılmaz, Hayati Yazıcı, Hilmi Güler, Hüseyin Çelik, Kürşad Tüzmen, Kemal Unakıtan, Mehmet Şişmek, Mehdi Eker, Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Aydın, Mehmet Ali Şahin, Muammer Güler, Murat Başesgioğlu, Mustafa Demir, Nabi Avcı, Nazım Ekren, Nihat Ergün, Nimet Çubukçu (Baş), Osman Pepe, Ömer Çelik, Ömer Dinçer, Recep Akdağ, Sadullah Ergin, Said Yazıcıoğlu, Sami Güçlü, Selma Aliye Kavaf, Suat Kılıç, Taner Yıldız, Vecdi Gönül, Veysel Eroğlu, Yaşar Yakış, Zafer Çağlayan ve Zeki Ergezen. Emrullah İşler, Ayşenur İslam, Mevlüt Çavuşoğlu, Fikri Işık, İdris Güllüce, Nihat Zeybekçi, Akif Çağatay Kılıç, Efkan Ala, Lütfi Elvan." Bu arada Seçim Kanunu'ndaki hükümler sebebiyle seçim sürecinde İçişleri, Adalet ve Ulaştırma bakanlıklarına Fahri Kasırga, Ahmet Kahraman, Osman Güneş ve Mehmet Habip Soluk geçici olarak atanan isimler oldu.
Yeni Bakanlar Kurulu şöyle:
Başbakan: Recep Tayyip Erdoğan
Başbakan Yardımcısı: Bülent Arınç
Başbakan Yardımcısı: Ali Babacan  
Başbakan Yardımcısı: Beşir Atalay  
Başbakan Yardımcısı: Emrullah İşler  
Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Ayşenur İslam      
Avrupa Birliği Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu      
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık    
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Faruk Çelik      
Çevre ve Şehircilik Bakanı: İdris Güllüce    
Dışişleri Bakanı: Ahmet Davutoğlu      
Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi    
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Taner Yıldız      
Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç      
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Mehdi Eker      
Gümrük ve Ticaret Bakanı: Hayati Yazıcı      
İçişleri Bakanı: Efkan Ala    
Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz      
Kültür ve Turizm Bakanı: Ömer Çelik      
Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek      
Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı    
Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz      
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu      
Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı:Lütfi Elvan
Kabinedeki yeni isimlerin özgeçmişleri şöyle:
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler
Başbakan Yardımcılığına. getirilen AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, 7 Ocak 1960'ta Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Kuşçuören köyünde doğdu.
Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümünde lisans eğitimini alan İşler, yüksek lisansını ve doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalında tamamladı.
Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümünde tefsir alanında yardımcı doçent olarak çalışan İşler, daha sonra Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalında yardımcı doçent, doçent ve profesör unvanlarıyla görev yaptı.
Kazakistan ve Suudi Arabistan'da misafir öğretim üyeliği görevlerinde bulunan Emrullah İşler,  Başbakan Başmüşaviri olarak çalıştı. Gazi Eğitim Fakültesi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı yapan İşler'in çok sayıda bilimsel kitap, makale ve bildirileri bulunuyor. Çok iyi düzeyde Arapça ve İngilizce bilen İşler, evli ve 3 çocuk babası.
Adalet Bakanlığı'na, getirilen AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965'te Yozgat'ta doğdu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Bozdağ, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı.
Bir süre kamu görevinde bulunan Bozdağ, daha sonra serbest avukat olarak çalıştı. Bozdağ, 18 Nisan 1999 yerel yönetim seçimlerinde Akdağmadeni İlçe Belediye Başkan Adayı oldu.
Bozdağ, AK Parti'nin kurulmasıyla Yozgat'ta AK Parti İl Teşkilatı'nın kurucuları arasında yer aldı ve kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.
22. Dönem'de Yozgat milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi olan Bozdağ, AK Parti Teşkilat Başkanlığı'na bağlı olarak değişik illerde İl Teşkilat Koordinatörlüğü ve 12. Bölge Teşkilat Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. 23. Dönem Yozgat Milletvekili olan Bozdağ, AK Parti Meclis Grup Başkanvekili seçildi.
Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve iki çocuk babası. Avrupa Birliği Bakanlığı'na getirilen AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968'de Alanya'da doğdu. Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitiren Çavuşoğlu, ABD Long Island Üniversitesinde ekonomi dalında master yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Çavuşoğlu, 1993'te AÜ'de Avrupa Birliği Uzmanlığı eğitimini tamamladı. AK Parti kurucu Üyesi olan Çavuşoğlu, 22 ve 23. dönemlerde Antalya Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Üyeliği, Bosna-Hersek Eş Raportörlüğü, Avrupa Demokratik Grup Başkan Yardımcılığı ve Sözcülüğü görevlerinde bulunan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanlığına seçildi.
İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babası. İçişleri Bakanlığı'na getirilen Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1987 yılında mezun oldu. Ala, iki yıl Sakarya Valiliği maiyet memurluğu, bir yıl İngiltere'de hizmet içi eğitim yaptıktan sonra, ikişer yıl Dernekpazarı ve Kabataş ilçelerinde kaymakamlık, Tunceli'de vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ala, İçişleri Bakanlığı'nda Eğitim Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı, Turizm Bakanlığı'nda Eğitim Genel Müdürlüğü ve Müşavirlik yaptı. Batman Valiliğinden, 14 Eylül 2004'te Diyarbakır Valiliğine atanan Ala, 10 Eylül 2007'den sonra Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirildi. Ala, evli ve iki çocuk babası.
Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 1958'de İstanbul'da doğdu. Öğretim üyeliği görevinde bulunan İslam, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Filolojisinin ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi, doktorasını ise Gazi Üniversitesinde yapan İslam, Ankara Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Başkent Üniversitesinde öğretim üyeliği görevinde bulundu. Çeşitli kitap ve makaleleri yayınlanan Bakan İslam, Yunus Emre Enstitüsü yönetim kurulu üyeliği yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevlerinde de bulundu.
İslam, iyi derecede İngilizce biliyor, evli ve 1 çocuk annesi. Ekonomi Bakanlığı'na getirilen AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, Denizli'de 1961 yılında doğdu. Zeybekçi, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü'nde yüksek lisans, London Collage'de ekonomi eğitimi alan Zeybekçi, İstanbul ve Denizli'de yöneticilik görevlerinde bulundu. 2004-2011 yıllarında AK Parti Denizli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Zeybekçi, Denizli Sanayi Odası Meslek Komitesi Başkanlığı da yaptı. Evli olan Zeybekçi, çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.  
AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirildi. Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane'nin Babacan köyünde doğdu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yapan Işık, gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001'de AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi oldu. 22 Haziran 2003'ten itibaren 4 yıl AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı görevini sürdüren Işık, 23. ve 24. dönemlerde AK Parti'den Kocaeli Milletvekili seçildi. 2007-2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'nin değişik bölgelerinde 47 ilin sorumluluğunu yürüten Işık, 31 Ocak 2013'te TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçildi. ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay, Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfının üyesi olan Işık, iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça biliyor.
Işık, evli ve 4 çocuk babası. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce
AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına getirildi. Güllüce, 11 Şubat 1950'de Erzurum Hasankale'de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini bitiren Güllüce, yüksek lisansını Gebze Yüksek Teknoloji Üniversitesinde Yönetim Organizasyon alanında tamamladı. Libya'da mühendis ve yönetici olarak çalışan Güllüce, özel sektörde bir sanayi kuruluşunun hissedarı oldu ve genel müdürlük görevinde bulundu. Kartal Belediye Meclis üyesi, 3 dönem Tuzla Belediye Başkanı, Üsküdar Belediye Meclis Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili olarak görev yapan Güllüce'nin "Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri" adlı kitabı yayınlandı. 23. dönemde İstanbul Milletvekili seçilen Güllüce, 24. dönemde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı oldu.
Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Güllüce, evli ve 5 çocuk babası.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine getirilen AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, 12 Mart 1962'de Karaman Ermenek'te doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesinden mezun olan Elvan, İngiltere Leeds Üniversitesinde maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD'de Deleware Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisans yaptı. Etibankta yüksek mühendis olarak göreve başlayan Elvan, DPT'de planlama uzman yardımcısı, planlama uzmanı, kalkınmada öncelikli yöreler daire başkanlığı ve müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu. Elvan, ayrıca, OECD Kırsal Kalkınma Grubu başkan yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi yönetim kurulu başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi üyesi olarak görev yaptı. 23. ve 24. Dönem'de AK Parti Karaman milletvekili olarak Parlamentoya giren Elvan. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu üyesi oldu. Elvan, 24. Dönem'de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına seçildi. İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babası.
Gençlik ve Spor Bakan Akif Çağatay Kılıç
Gençlik ve Spor Bakanlığı'na getirilen AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, 15 Haziran 1976'da Almanya Siegen'de doğdu. Herfordshire Üniversitesini bitiren Kılıç, Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim gördü. Sabancı Holding Universal Trading Uk Şirketinde satın alma görevlisi olarak çalışan Kılıç, 2003'ten itibaren AK Parti Genel Merkezi'nde danışmanlık, Başbakan müşavirliği ve özel kalem müdür yardımcılığı yaptı. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Samsun'dan milletvekili seçilen Kılıç, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu üyesi oldu.Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Kılıç, evli ve 2 çocuk babası.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...